Q&A #4

Vi börjar en ny Fråfor och svar sida.

Jag flyttar off-topic hit!

/Kjell

Views: 198

9 thoughts on “Q&A #4”


 1. Warning: Undefined variable $button in /home/vhosts/niwega.net/httpdocs/wp-content/plugins/quote-comments/quote-comments.php on line 127

  Din avsikt att skriva om livsåskådning är efterfrågad. Vill förstå mer av gnosticismen. Det räcker med ett par inledande meningar här.

  När villoläraren Oral Roberts säger följande om sin lärjunge Benny Hinn beror det då på Oral Roberts livsåskådning? Oral Roberts:” Benny Hinn har fört in en större dimension av Guds smörjelse och helande kraft.”

  Skådar Oral Roberts så att säga livet genom människor (främst sej själv och fanklubben) samt det skapade och inte genom att skåda Gud och Guds ord?


 2. Warning: Undefined variable $button in /home/vhosts/niwega.net/httpdocs/wp-content/plugins/quote-comments/quote-comments.php on line 127
  Ulrika,

  Ordet “gnostik” betyder ungefär “Vetenskapen, eller läran om hur man kan utnyttja kunskap”. Det är inte en naturvetenskaplig term utan en religiös term.

  Hedningarna brukade vara “Animister” vilket betyder ungefär att allting är besjälat och att det kryllar av onda andar överallt. En sten du stöter foten mot på stigen är i verkligheten en demon som vill dej illa.

  De trodde (och tror fortfarande) att Gud är god, men att demonerna vill hindra oss att få del av Guds godhet. Således måste man ha kunskap och vara fiffig för att lura och överlista demonerna så att man trots dessa kan komma fram till Guds välsignelser.

  Det handlar således inte om Guds nåd eller Frälsningen, utan om min egen prestation, kunnighet och slughet. Klarar jag alla hindren så kommer jag in i himmelen. Annars …….

  Den gnostiska framgångsläran predikas av stora delar av “kristenheten” i olika former. Överallt där frälsningen beror på din egen slughet och egna prestationer handlar det om gnostik.

  Trosförkunnelsen har reducerat det hela till att bli rik, frisk och vacker här och nu. Underförstått att då är man även välsignad i evigheten. Läs gärna om den rike mannen och Lasarus. Han trodde att hans jordiska success skulle vara hans välsignelse i evigheten.

  Med Bibelns egna ordval är detta: “förbannade lögner” som leder till “förbannelse” i stället för “evigt väl”.


 3. Warning: Undefined variable $button in /home/vhosts/niwega.net/httpdocs/wp-content/plugins/quote-comments/quote-comments.php on line 127

  Kjell,

  Jag blir fruktansvärt illa till mods när jag tittar på videoklipp från Oral Roberts och Benny Hinn. Jag blir jätteledsen och orolig för främst barnen och ungdomarna som vilseleds. Ärligt talat gråter jag varje dag när jag tänker på detta. Och arg blir jag också. Högst oreligiöst av mej. Jag vill skriva om villolärarna och varna de unga men illamåendet och oron gör mej ofokuserad och de starka vilseledande orden från villolärarnas mun “förvränger” mitt logiska tänk så jag har svårt att reda ut vad de säger. Hur kan människor uthärda deras svammel och mjäk? Jag har inte bevistat en ockult seans men jag gissar att känslan jag känner av Roberts och Hinn blir den samma som på ett sådant ställe. När jag ser videon stänger jag av ljudet och bara läser texten medan jag lyssnar på ett band med Jesussånger i stället. Annars orkar jag inte. Jag blir även jätteledsen och arg över hur man förvränger Guds ord. Även om jag inte är så bra på bibeln så förstår jag att Guds ord är Guds och vill ha det orört. Klart man kan misstolka Guds ord och samtala tillsammans om det men Oral Roberts och Benny Hinn har byggt upp en helt egen lära som de predikar för massorna och skulle någon ens yppa ett kritiskt ord mot dem så är man inte en troende. De är ju “messiasgestaler”. De tål aldrig normal kritik. De “frälser” med mirakler, krafter , sin egna ande (som inte bekänner Jesus som den Smorde utan bara sin egen smörjelse) och sina egna ord.

  Och när man läser om Lasarus och den rike mannen som du tipsade om ser man ju att vissa är obotliga hur många under de än skulle få pga att de inte hade tagit till sej vad Gud talat till dem om omvändelsen genom Guds Profeter. Hur många under ska man ha innan man tror att Gud och hans ord är Allsmäktigt? Gåvorna och det skapade går bra att leva med och “konsumera” men Gud och hans ord det utnyttjas bara! Så ynkligt! Sådana som Benny Hinn verkar så fina, starka o kristna men så är de bara de ynkligaste! Vad kan bota honom? Nu tar jag i men det får vara gränser i överseendena. Han och hans vänner drar med sej våra barn!

  Sprid Guds ord så det finns verksamhet för våra barn!

  “Därför tackar vi alltid Gud för att ni tog emot Guds ord som vi predikade och tog det till er, inte som människors ord utan så som det verkligen är: Guds ord som är verksamt i er som tror.” (1 Tess 2:13)

  Oral Roberts och Benny Hinn predikar med ord ur bibeln men inte som ordet verkligen är i sin rätta betydelse. Och då blir det människors ord och inte Guds ord.

  Det räcker inte att man känner igen begrepp som finns i bibeln man behöver förstå vad Gud menar med dem annars blir det jättelätt människors ord och inte Guds.

  Man behöver inte vara teolog för att känna Gud. Man kommer långt med att förstå att han är Gud och vi är människor. Att han älskar oss så att han gav sitt liv för oss och att det är på honom vi tror.

  Oral Roberts och Benny Hinn älskar sej själva och varandra. Inte ett ord med kärlek till Gud och Guds ord kommer ur deras mun i de videor jag har. Allt de gör är för egen vinning. Blä! De kan till och med tala om Guds kärlek i ord men riktar aldrig en egen kärlek till Honom. Aldrig en bekännelse till Honom utan bara prat med bibliska begrepp. Visar de känslor? Javisst, massor. Det är ju seanser vi talar om! Mjukt och fint eller pampigt och spännande. Fy för den lede!

  Och i stort går videofilmen ut på att visa hur utvalda de menar sej vara. Gudfruktiga?

  Vilket spektakel!

  Det skulle vara skönt och glädjande om någon mer ville vara med här i samtalet. Till styrka för alla som håller Herren och hans ord kärt.

  Visst känner man ibland att man inte orkar? Så snart en villfarelse svept förbi så kommer nästa i ny tappning. I grunden har “intet nytt under solen hänt” Villfarelserna byter bara skepnad hela tiden så det blir aldrig fritt från villoläror innan Himmelriket bryter in till sist.

  Djup bedrövelse är vad man känner.

  (vad långt det blev……….)


 4. Warning: Undefined variable $button in /home/vhosts/niwega.net/httpdocs/wp-content/plugins/quote-comments/quote-comments.php on line 127

  Ulrika,

  En farlig villfarelse som är allmänt utbredd inom kristenheten är talet om att “Jesus kan komma när som helst”. Man behöver inte läsa särskilt många texter i Bibeln för att förstå hur falsk sådan förkunnelse är. “Bortryckandet på skyar” kommer men det dröjer länge än.

  Någon undrar då om det inte är en fara för sänkt beredskap och ett inslumrande om man påstår att “Herren dröjer”. Då har de missat att vem som helst när som helst kan komma att stå inför sin Domare redan i morgon dag. En liten bilolycka räcker som ett exempel.


 5. Warning: Undefined variable $button in /home/vhosts/niwega.net/httpdocs/wp-content/plugins/quote-comments/quote-comments.php on line 127
  Lars W,

  Jag tycker nog faktiskt att både jag och andra läsare här har en tidsplan tillgodo från dej.

  En tidsplan där du motiverar din “post-millenial” återkomst.

  Post-millennial var länge RKK’s modell och egendomligt nog överenstämmer den med allmän judidk eskatologi.


 6. Warning: Undefined variable $button in /home/vhosts/niwega.net/httpdocs/wp-content/plugins/quote-comments/quote-comments.php on line 127

  Kjell,

  Pretribulationsläran är ursprungligen en katolsk uppfinning som smittade av sig på den unga frikyrkorörelsen för några hundra år sedan och har ingen som helst judisk anknytning eller med ren biblisk lära att göra.

  För att förstå en tidplan med “post-millenial återkomst” måste du känna till merparten av profetiorna och sammanfoga dem i det gigantiska pussel det i själva verket handlar om. Om du tar Shauls profetia om ett “bortryckande på skyar” handlar det det inte om Yeshuas återkomst ned till jorden. Om Herrens återkomst ned till jorden kan du läsa i Apg 2, Sakarja kapitel 14 och i Hesekiel kapitel 43.

  Apg 2: ”I galileiske män, varför stån I och sen mot himmelen? Denne Jesus, som har blivit upptagen från eder till himmelen, han skall komma igen på samma sätt som I haven sett honom fara upp till himmelen.”

  Sak 14: “Och Han skall den dagen stå med sina fötter på Oljeberget, gent emot Jerusalem, österut; och Oljeberget skall rämna mitt itu, mot öster och väster, till en mycket stor dal, i det att ena hälften av berget viker undan mot norr, och andra hälften därav mot söder.”

  Hes 43: “Och han lät mig gå åstad till porten, den port som vette åt öster. Då såg jag Israels Guds härlighet komma österifrån, och dånet därvid var såsom dånet av stora vatten, och jorden lyste av hans härlighet. Och den syn som jag då såg var likadan som den jag såg, när jag kom för att fördärva staden; det var en syn likadan som den jag såg vid strömmen Kebar. Och jag föll ned på mitt ansikte. Och HERRENS härlighet kom in i huset genom den port som låg mot öster. Och en andekraft lyfte upp mig och förde mig in på den inre förgården, och jag såg att HERRENS härlighet uppfyllde huset.”

  Och så Shauls profetia. Yeshua kommer personligen och fysiskt att möta de trogna i skyn när det blir dags för jordens undergång. Den sker efter “de tusen åren” och efter “en liten tid” därefter.

  Varför borde jorden evakueras på alla kristna idag? Hur många kristna idag tror på Bibeln överhuvudtaget?


 7. Warning: Undefined variable $button in /home/vhosts/niwega.net/httpdocs/wp-content/plugins/quote-comments/quote-comments.php on line 127
  Lars W,

  Nu kör du en halmgubbe!

  Du får det att verka som att det bara finns två alternativ. Nämligen endera “pre-trib” eller “post-millennium”.

  Men det är inte sant. Alternativet “post-trib” som samtidigt är “pre-millennium” är det alternativ som stämmer med de flesta texterna.

  Att “pre-trib” är en villa är vi ense om. Men “post-millennium” är även det en villa.

  RKK predikade “post-millennium” för att de ansåg (anser fortfarande i smyg) att RKK är det nya Israel, och Rom således det nya Jerusalem.

  Judar som inte tror att Jesus var den Messias som skulle komma, och således fortfarande väntar på HaMashiach’s första ankomst tror på “post-millennium” just för att de är blinda för Yeshua HaMashiach’s första ankomst.

  Sedan kör du ännu en halmgubbe med din ledande dubbelfråga: Varför borde jorden evakueras på alla kristna idag? Hur många kristna idag tror på Bibeln överhuvudtaget?

  1 Tess. 4:15-18 talar inte om “kristna” utan om “i Kristus döda” och underförstått således om “levande Kristustrogna”.

  Tusenårsriket är inte “Guds Himmel”. Under tusenårsriket finns fortfarande valmöjligheten att tillhöra Herren eller att välja att gå sin egen väg. De “uppryckta” är bärgade för evigt i Guds Himmel och kan inte längre utsättas för frestelsen att avfalla. De gör sig klara för att nederdala på den nya jorden i det nya Jerusalem. Skaran är då smyckad som en brud!


 8. Warning: Undefined variable $button in /home/vhosts/niwega.net/httpdocs/wp-content/plugins/quote-comments/quote-comments.php on line 127

  Kjell,

  “Tusenårsriket är inte ‘Guds Himmel’.”

  Du verkar också gilla “halmgubbar”. Det ni kristna kallar “himmelen” är i själva verket den nya jorden- “”De tusen åren” är en försmak av hur det kommer att bli där.

  Evakueringen kommer att ske först före jordens undergång, efter de tusen åren.


 9. Warning: Undefined variable $button in /home/vhosts/niwega.net/httpdocs/wp-content/plugins/quote-comments/quote-comments.php on line 127
  Lars W,

  Jag brukar vanligtvis ge kommentatorerna det sista ordet men här gör jag ett undantag så att det inte ebbar ut i meningslösa dispyter. (Titus 3:9)

  Herrens återkomst är klart och tydligt innan tusenårsriket.

  1 Thess 4:13-18 anger klart och tydligt att uppryckelsen sker när Herren återvänder.

  Igen, judaister tror på upprycelse efter tusenårsriket på grund av att de inte tror att Herren redan har kommit första gången.

  Härmed avslutar jag dett meningslösa samtal tills du har producerat det tidschema, stött av bibeltexter, som jag bad dej göra.

  Post-millennialismen är en villolära.

Comments are closed.