Du blir det din Gud är

I de kränktas rike är Muhammed kung. I kärlekens rike regerar Fadern, Sonen och den helige Ande.

Det har varit många manifestationer över hela världen den senaste veckan. Sex miljoner katoliker och andra kristna samlades i Filippinerna till fredlig bön, fokus låg på Jesus, att älska sin nästa, att ta hand om de fattiga och utsatta. Inga rop om hämnd, inga protester mot att ha blivit kränkta, och inga uppmaningar till mord på människor med annan tro eller åsikt.

Muhammeds efterföljare har också demonstrerat:

I Gaza hade man glädjedemonstrationer över attentaten i Paris, och man lovade att fortsätta kriget mot demokratin i väst. I Tjetjenien, Iran, Mali och Afghanistan demonstrerade hundratusentals MOT yttrandefrihet. I Niger brändes åtta kyrkor ned som en protest mot yttrandefriheten i Frankrike, och det var våldsamma upplopp och demonstrationer med hatfyllda budskap i Algeriet och Pakistan. I IS-kontrollerade områden kastade man ner homosexuella från höga tak inför stora skaror. I Sverige har vi också sett exempel på sympati för mera våld.

Inte många reagerade över de kristnas känslor i Sverige när EccoHomo ställdes ut i Sverige. Svenska kyrkan tyckte inte heller det var särskilt uppseendeväckande vad jag kan komma ihåg. Att presentera Jesus som homo fick passera. Nu ser jag att samma konstnär också ev. kränker Muhammed i en utställning i Eskilstuna och blir därför föremål för polisens uppmärksamhet. Nu är det inte de kristnas intressen som skall bevakas, utan islams. Det blir lite kinkigare då. Kärlekens evangelium behöver inte bevakas på det sättet.

Att vår regering erkänner terroristerna i Gaza är alarmerande, tycker jag. Det betyder att Sveriges regering föredrar att sätta framtidstro till en terroristgrupp mer än till ett land som hyllar demokrati och yttrandefrihet, Israel.

Finns det någon motkraft mot det onda? Jag tror det. Det finns en kärlek, manifesterad genom Jesus.

”Så älskade Gud världen att han utgav sin enfödde Son, för att var och en som tror på honom inte ska gå förlorad utan ha evigt liv. Gud har inte sänt sin Son till världen för att döma världen, utan för att världen ska bli frälst genom honom. Den som tror på honom blir inte dömd.”

Kärleken har emellertid blivit ljummare med åren, även i vårt land. Det är därför andra ideologier får bättre fotfäste. Nu är det väl så att även en ljum kärlek är att föredra framför koranens ideologi. Det finns inget motsvarande kärlekens budskap i koranen. En väg som fortfarande är öppen är bönens och medan vi ”lyfter upp våra huvuden” och väntar på att Jesus skall komma tillbaka, ständigt framhålla honom som är vägen, sanningen och livet.

Mycket som skall hända före hans ankomst har hänt, en del återstår ännu. Det finns anledning att återkomma om det.

/Stig Melin

Views: 40

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *