Breaking News

 

Mikael Karlendal lämnar RKK!

På egen blogg berättar han om detta.

Jag lämnar den Romersk-katolska kyrkan

Detta får bli en kort artikel. Jag hänvisar till Mikaels egen blogg.

Views: 18

5 thoughts on “Breaking News”

 1. Jag kommer här att citera, med länk, ett antal viktiga kommentarer.

  Signaturen Ojy Carbreizh får första citatet. skrivet 31 oktober, 2019 kl. 08:51 Klicka på länken om du vill läsa kommentaren hos Mikael Karlendal.

  Jag lämnade själv den katolska kyrkan för 16 år sedan. I min fransk-luxemburgsk-bretonsk familj föddes man katolik. Mellan 1998 och 2003 visade mig Gud den dåliga andliga bakgrunden:

  1) Det är himlens drottning (Jer:44) som tillbes och inte Jesus mor. Ja faktiskt, i Luxemburg sjunger man i maj « REGINA CÆLI lætare quia quem meruisti portare ressurrexit sicut dixit ». Folk tror att det handlar om Jesus och Maria men de nämnas inte ens. Det kunde likaså handla om osiris och isis. Och jag har sett på snällt folk som hade organiserat pilgerfarter till Medjugorje eller regelbundet varit på Marthe Robins foyers de charité hur den förvannelse som finns i Uppenbarelse 3:20-23 drabba dem.

  2) Jag har känt präster som hade fått barn och levde i lögn och två som hade häktats för pedofili.

  3) Jag hade varit med på möte med fria kyrkor i Paris och Macon där folk hade blivit botade av sjukdomar. Jag var arg mot påvens brev där han hade skrivit att undergärningar är väldigt sälsynta och att bara präster får be på sjuka. Jag visste nog att Anden blåser vart Han vill.

  4) Jag hade talat med en katolsk nunna i Strassburg som brukade vara i Algeriet och var jätte arg mot de fria kyrkorna som predikar evangeliet till muslimer. Vad hon sade blev en chock för mig. Det var alltså viktigare för henne att kroppsligt sköta muslimerna än att frälsa dem…

  Jag ber dej att i första hand reagera hos Mikael om du vill reagera.

  Det är inte min avsikt att stjäla hans blogg.

  Om du vill reagera anonymt här så måste du börja reaktionen med att ange detta. Jag respekterar det.

  Vidare vore det bra om du vill ha reaktion eller ej.

      (Reply)

 2. Kjell,

  Det är glädjande att Mikael Karlendal tog sitt förnuft till fånga i sanningens tjänst. Vi får hoppas att han så småningom finner vila i hebreisk monoteism. Kristendom är polyteistisk till sin natur med minst tre gudar. I katolska kyrkan tillkommer en fjärde gudom, gudinnan Maria.

  Själv känner jag vila och trygghet i min hebreiska engudstro, d v s tro på den ende sanne guden YHWH.

      (Reply)

 3. Lars W,

  Du har fel i din generalisering. Precis vad som nu för tiden räknas till “kristendom” vet ingen. Men ordet “kristen” introducerades som ett skällsord använt för kristustrogna i Antiokia.

  Den “kristendomen” är inte polyteistisk!

  Judendomens förståelse av “echad” vad gäller Gud står i vägen för deras erkännande av Yeshua HaMashiach.

  Du har låtit dig smittas av denna tolkning och som resultat blivit en “modalist”.

  Ingen av oss har en rätt eller täckande tolkning av trefaldigheten, men varken polyteism, modalism, sabellianism eller judisk monoteism har rätt.

  /Kjell

      (Reply)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *