Aktuellt #3

Den “aktuella sidan” är öppen för kommentarer.

/Kjell

Views: 196

27 thoughts on “Aktuellt #3”


 1. Warning: Undefined variable $button in /home/vhosts/niwega.net/httpdocs/wp-content/plugins/quote-comments/quote-comments.php on line 127

  På förekommen anledning. (Diskussion på annan blogg.)

  Jesus sade

  “Kommen till mig, I alla som arbeten och ären betungade, så skall jag giva eder ro. Tagen på eder mitt ok och lären av mig, ty jag är saktmodig och ödmjuk i hjärtat; ‘så skolen I finna ro för edra själar’.” (Matt. 11:28-29)

  Jesus sade inte !!!

  Kommen till mig, I alla som arbeten och ären betungade, så skall jag göra er till neurotiska och paranoida konspirationister.

  Läs även:

  Joh. 14:27 Frid lämnar jag efter mig åt eder, min frid giver jag eder; icke giver jag eder den såsom världen giver. Edra hjärtan vare icke oroliga eller försagda.

  Fil. 4:4 Glädjen eder i Herren alltid. Åter vill jag säga: Glädjen eder. 5 Låten edert saktmod bliva kunnigt för alla människor. Herren är nära! 6 Gören eder intet bekymmer, utan låten i allting edra önskningar bliva kunniga inför Gud, genom åkallan och bön, med tacksägelse. 7 Så skall Guds frid, som övergår allt förstånd, bevara edra hjärtan och edra tankar, i Kristus Jesus.

  Joh. 16:33 Detta har jag talat till eder, för att I skolen hava frid i mig. I världen liden i betryck; men varen vid gott mod, jag har övervunnit världen.»

  /Kjell


 2. Warning: Undefined variable $button in /home/vhosts/niwega.net/httpdocs/wp-content/plugins/quote-comments/quote-comments.php on line 127

  Kjell, det enda jag tänker på är:
  Joh 6:68 ff…. “Herre, till vem skulle vi gå? Du har det eviga livets ord”
  Det finns inga alternativ…..


 3. Warning: Undefined variable $button in /home/vhosts/niwega.net/httpdocs/wp-content/plugins/quote-comments/quote-comments.php on line 127

  Kjell,

  Bra och viktigt inlägg!

  Spekulativa varningar ger ingen god frukt! Det ökar inte vaksamheten, bara en osund fruktan för det onda. Jag har själv erfarenheter kring detta, men har tack och lov kommit ur denna fruktans snara. Jag har skrivit lite om detta för något år sedan, och här är ett utdrag från den texten, och den börjar med en liknelse som kan exemplifiera vad som händer när man lyssnar på spekulativa varningar:

  —————

  En flicka ska lära sig cykla och hennes mamman hjälper henne. Mamman är nervös och är mycket rädd om flickan, och vill inte att det ska hända henne något. Det är ju hennes älskade ögonsten. Flickan är glad och förväntansfull över att få lära sig cykla och börjar ta de första tramptagen. De håller till på en skyddad plats, på en bakgård där ingen trafik finns. Mamman står bakom och håller i pakethållaren på cykeln så att flickan inte ramlar omkull. Snart kan flickan cykla själv och både mamman och flickan gläds stort över detta. Flickan älskar att cykla och cyklar själv på bakgården varje dag, och mamman tittar på. Förutom att mamman känner sig stolt och glad, känner hon sig också en aning nervös när hon ser flickan cykla där alldeles själv. Tänk om flickan ramlar och slår sig?

  Efter ytterligare några dagar vill flickan börja cykla ute på vägarna. Mamman följer med på egen cykel bakom henne. När de cyklar där på vägen ser mamman alla potentiella faror runt omkring dem och skriker till flickan: “Akta dig, det kan komma bilar som kan köra på dig!”, “Akta dig, det kan finnas stenar på vägen som kan få dig att ramla!”, “Akta dig, du kan ramla i diket om du cyklar för nära kanten”. På detta sätt fortsätter mamman med att ropa till flickan under hela deras cykeltur. Flickan hör mammans oroliga och allvarliga röst i dessa varningar, och blir mycket nervös och börjar hålla krampaktigt i styret. Hon glömmer till slut bort att hon cyklar och har istället sitt sinne riktat mot alla potentiella hot omkring henne. Flickan blir så rädd och nervös att hon till slut säger till mamman att hon vill cykla tillbaka hem och aldrig mer cykla igen.

  —————-

  Vad kan vi dra för paralleller i detta? Vår vandring med Herren är vår “cykeltur”. I denna vandring ska vi känna glädje och frid, och full förtröstan på vår Fader att han beskyddar oss. Visst, Han kan komma med ett varningens ord ibland, men Han skulle aldrig skrämma upp oss så att vi inte längre vill vandra i frid och glädje med Honom.

  Vi bör därför fundera, var och en, hur vi tar emot alla nyheter och varningar runt omkring oss, och hur vi själva sprider dem vidare. Hur känner vi för alla dessa nyheter och varningar? Får de oss att börja frukta och tappa modet? I så fall kanske vi bör använda mer av vår tid till stilla förtröstan och bön i vår Faders famn.

  Vi bör kunna lita på Herren att Han leder oss på rätta vägar, och varnar oss, om inte annat med hjälp av en ängel, när det väl är dags för vargen att komma. Vi får aldrig glömma bort att vi har den bästa pappan som finns! Den enda pappan som alltid har stenkoll och vakar över varje steg som vi tar. Han har t.o.m. koll på hur många hårstrån vi har på huvudet! Det enda vi själva egentligen behöver ha koll på är att vi förblir i Kristus.

  En psalm som är en god tröst för de skrämda är “Tryggare kan ingen vara”:

  Tryggare kan ingen vara
  än Guds lilla barnaskara,
  stjärnan ej på himlafästet,
  fågeln ej i kända nästet.

  Herren sina trogna vårdar uti Sions helga gårdar;

  över dem han sig förbarmar,
  bär dem uppå fadersarmar.

  Ingen nöd och ingen lycka skall utur hans hand dem rycka.
  Han, vår vän för andra vänner,
  sina barns bekymmer känner.

  Gläd dig då, du lilla skara:
  Jakobs Gud skall dig bevara.
  För hans vilja måste alla fiender till jorden falla.

  Vad han tar och vad han giver,
  samme Fader han dock bliver,

  och hans mål är blott det ena: barnens sanna väl allena.

  Frid,
  Eva Helen


 4. Warning: Undefined variable $button in /home/vhosts/niwega.net/httpdocs/wp-content/plugins/quote-comments/quote-comments.php on line 127

  Söndag 04.12.2011. Olika “Dagens bibelord” i de skandinaviska länderna:

  På svenska (bibeln.se): 1 Kor 13:7f

  7 Allt bär den, allt tror den, allt hoppas den, allt uthärdar den.
  8 Kärleken upphör aldrig. Den profetiska gåvan, den skall förgå. Tungotalet, det skall tystna. Kunskapen, den skall förgå.

  På norska (bibelen.no Ny utg 2011): Luk 21:27-36

  ”… 27 Da skal de se Menneskesønnen komme i skyen med stor makt og herlighet.28 Men når dette begynner å skje, da rett dere opp og løft hodet! For da skal dere snart bli satt fri.” 29 Han fortalte dem en lignelse:
  ”Se på fikentreet og alle andre trær!30 Når dere ser at de springer ut, vet dere av dere selv at nå er sommeren nær.31 Slik skal også dere vite, når dere ser dette skje, at Guds rike er nær.32 Sannelig, jeg sier dere: Denne slekten skal ikke forgå før alt dette skjer.33 Himmel og jord skal forgå, men mine ord skal aldri forgå.34 Vær på vakt og la ikke hjertet bli sløvet av rangel og drikk og dagliglivets bekymringer, så den dagen plutselig kommer over dere35 som en snare. For den dagen skal komme over alle som bor over hele jorden.36 Våk hver tid og stund og be om å få kraft til å komme velberget fra alt det som skal hende, og bli stående for Menneskesønnen.”

  På danska (bibelselskabet.dk): Matt 25:13

  13 Våg derfor, for I kender hverken dagen eller timen.

  Min kommentar: Krävs ej


 5. Warning: Undefined variable $button in /home/vhosts/niwega.net/httpdocs/wp-content/plugins/quote-comments/quote-comments.php on line 127

  Har ni sett detta?

  Kepler 22-b: Earth-like planet confirmed

  Man säger således att man har hittat en planet som är jordens tvilling.

  Och den ligger 600 ljusår bort!!!

  1 ljusår = 9.460.528.400.000 kilometer, ungefär 9.5 billioner kilometer.

  600 ljusår är 5.676.317.040.000.000 kilometer. Eller 5.6 biljarder kilometer.

  Om du skulle åka med en konstant hastighet av 1000 kilometer i timmen skulle det ta 647.981.397 år att komma dit. Eller alltså ungefär 650 miljoner år.

  Och sådant kastar man bort pengar på att undersöka istället för att ge mat åt svältande människor.

  Hur långt kan denna idioti-ateism få fortsätta innan Herren sätter P för galenskaperna?

  /Kjell


 6. Warning: Undefined variable $button in /home/vhosts/niwega.net/httpdocs/wp-content/plugins/quote-comments/quote-comments.php on line 127

  På Berndt Isakssons forum finns ett vittnesbörd du inte bör missa.

  Birgitta berättar om sina egna erfarenheter som aktiv medlem på Arken.

  Efter två års satsning stod jag där förvirrad och höll på att förlora all tro, ja den sunda tro jag en gång hade haft.

  Klicka på länken och läs: Mina erfarenheter från Arken

  Mycket läsvärt!

  /Kjell


 7. Warning: Undefined variable $button in /home/vhosts/niwega.net/httpdocs/wp-content/plugins/quote-comments/quote-comments.php on line 127

  Jag minns en gammal sång, eller kanske visa som börjar ungefär såhär:

  Var är biljetten, vart skall du resa?
  Jo, jag skall resa till Himmelen.
  Och vem betalar den resan för dig?
  Det gör den trofaste Frälsaren.

  Från honom har jag fått fribiljetten….
  etc.

  Ett Kinesiskt ordspråk säger: “En resa på tusen mil börjar med det första steget.”

  Om man vill vara säker på att komma fram till rätt destination räcker det inte att inspektera om båten är sjövärdig.

  Det är inte heller av vikt var båten kom ifrån. Inte ens avgörande hur vackra hytterna är och hur bra restaurangen är. Eller hur duktig kaptenen är.

  I en annan visa, en söndagsskolevisa, hette det: “Med Jesus i båten kan jag le mitt i stormen.”

  Och på vår livs resa gäller det att Jesus måste vara med i båten för att vi skall komma till rätt destination.

  Det är viktigt när vi väljer båt första gången.

  Och det är minst lika viktigt om vi skulle få för oss att byta båt.

  Om den nya båten inte går till rätt destination, eller om Jesus stannar i den gamla båten, finns det bara ett gott råd.

  Byt inte!

  /Kjell


 8. Warning: Undefined variable $button in /home/vhosts/niwega.net/httpdocs/wp-content/plugins/quote-comments/quote-comments.php on line 127

  Vill ni få er ett gott skratt?

  Det finns en artikel hos BBC som berättar att man nu länge har trott att män är en utdöende ras.

  Enligt beräkningarna kommer Y-kromosomen att degraderas tills den försvinner.

  Och det kan gå fort. Kanske till och med inom loppet av 5 miljoner år! 🙂 Say what?

  Men nu har en ny studie av chimpanser och rhesusapor utvisat att Y-kromosomen inte alls har degraderats de senaste 6 millioner åren.

  Och att bara en enda gen har försvunnit de senaste 25 millioner åren.

  Det ni! 🙂

  Vilken lättnad….. Man drar slutsatsen:

  “The Y is not going anywhere and gene loss has probably come to a halt,” Ms Hughes told BBC News. “We can’t rule out the possibility it could happen another time, but the genes which are left on the Y are here to stay.

  “They apparently serve some critical function which we don’t know much about yet, but the genes are being preserved pretty well by natural selection.”

  Läs artikeln här.

  Hur kan man bli välbetald och berömd på att producera dylika sagor och få folk att tro att det handlar om vetenskap?

  /Kjell


 9. Warning: Undefined variable $button in /home/vhosts/niwega.net/httpdocs/wp-content/plugins/quote-comments/quote-comments.php on line 127

  I Berndt Isakssons samtalsforum skriver Jura Lindkvist (2012-02-26 02:48:48) en kommentar som jag vill ge extra spaltutrymme för.

  Han refererar till en artikel publicerad av Yale University “A Christian Response to ‘A Common Word Between Us and You'”

  Läs Jura Lindkvists kommentar hos Berndt. Jag bara citerar en liten bit av den:

  Detta är fritt översatt från en Amerikansk sida, från 2010. – Kristna Kyrkoledare som hävdar att Israels (Gud) är Allah: – En “vem är vem” av evangeliska “kristna” ledare, inklusive Rick Warren, Robert Schuller, Brian McLaren, Richard Cizik och Bill Hybels, har undertecknat ett brev till den muslimska gemenskapen med titeln “Älska Gud och vår nästa Tillsammans” som öppet jämställer Allah med den “kristna Guden.”

  Artikeln hos Yale University kan säkerligen betraktas som trovärdig.

  Jag vill inte kommentera för mycket men citerar något en äldre broder sade när jag var tonåring:

  “Jag skall säga er pojkar, att så långt fram i tiden som vi är nu, det har vi aldrig tidigare varit!”

  Sannerligen.

  /Kjell


 10. Warning: Undefined variable $button in /home/vhosts/niwega.net/httpdocs/wp-content/plugins/quote-comments/quote-comments.php on line 127

  En mycket intressant BBC-inteview och analys som jag kan rekommendera att läsa.

  Intressant info om Luther och paralleller med RKK och Europa.

  /Kjell


 11. Warning: Undefined variable $button in /home/vhosts/niwega.net/httpdocs/wp-content/plugins/quote-comments/quote-comments.php on line 127

  Jag vill rekommendera en mycket läsvärd artikel skriven av Mikael Karlendal.

  Jesus är mer än en förebild.

  Reduktionism och Guds Ord går verkligen inte ihop.

  Det finns alltför många som vill tabu-belägga delar av evangelium.

  /Kjell


 12. Warning: Undefined variable $button in /home/vhosts/niwega.net/httpdocs/wp-content/plugins/quote-comments/quote-comments.php on line 127

  Översättare kan mista stöd efter muslimanpassad bibel

  Läs denna dagenartikel här

  Den amerikanska pingströrelsen Assemblies of God tvekar över att fortsätta samarbetet med bibelöversättarorganisationen Wycliffe. Anledning: Wycliffe överväger att på sina ställen byta ut ”Fader”, ”Son” och ”Guds son” mot andra begrepp för att underlätta muslimers förståelse av bibelordet.

  Om Assemblies of God drar in sitt stöd för de 43 översättare de avlönar kanske Wycliffe kan knacka på hos MFS.

  MFS är ju redan övertygad att Son inte betyder Son, etc.

  Lukas 12:8 Och jag säger eder: Var och en som bekänner mig inför människorna, honom skall ock Människosonen kännas vid inför Guds änglar. 9 Men den som förnekar mig inför människorna, han skall ock bliva förnekad inför Guds änglar.

  /Kjell


 13. Warning: Undefined variable $button in /home/vhosts/niwega.net/httpdocs/wp-content/plugins/quote-comments/quote-comments.php on line 127

  Uppföljare nummer 1:

  Ändring i Bibeln leder till konflikt

  Helena Engkvist på Folk&Språk, den svenska delen av Wycliffe Global Alliance, beklagar motsättningen. Hon har själv arbetat med bibelöversättning på Papua Nya Guinea i 20 års tid och säger att det ibland inte är möjligt att översätta rakt av. På svenska kan ordet “Fader” betyda biologisk pappa, adoptivpappa och även präst.

  Uppföljare nummer 2:

  Arabisktalande pastor rasar mot nyöversättningen: De ändrar grunden

  De ändrar själva grunden. Hur kan Wycliffe ta ett sådant här beslut, säger en märkbart upprörd arabisktalande pastor.
  /../
  Många arabisktalande muslimer blir frälsta, så visst förstår de Bibeln, säger han.


 14. Warning: Undefined variable $button in /home/vhosts/niwega.net/httpdocs/wp-content/plugins/quote-comments/quote-comments.php on line 127

  Jaha då får man sluta ge även till dem då….


 15. Warning: Undefined variable $button in /home/vhosts/niwega.net/httpdocs/wp-content/plugins/quote-comments/quote-comments.php on line 127

  Och feministteologerna vill ju stryka begreppet “Herre” i samband med Jesus. Från många håll angrips nu själva personen Jesus och läran om vem Han faktiskt är.

  Det vill säga: det absolut mest centrala som finns i vår kristna tro. Och från våra egna led kommer dessa antikristliga angrepp.

  Berndt


 16. Warning: Undefined variable $button in /home/vhosts/niwega.net/httpdocs/wp-content/plugins/quote-comments/quote-comments.php on line 127

  Jag vet inte om det är sant, men det finns till och med “nyheter” om en homo-vänlig version av Bibeln.

  Gay revision of the Bible to go on sale

  I den versionen har man bytt utt “Adam and Eve” mot “Adam and Steve”.

  “Samsom and Delilah” fick bli “Samantha and Delilah”.

  Och “Mary and Jospeh” byttes ut mot “Mary and Josephine” vilket då förklarar varför de inte fick barn på naturlig väg.

  Och, ja, de enda hetero i den versionen är Judas och djävulen.

  Helt otroligt.

  Hoppas att det inte är sant.

  /Kjell


 17. Warning: Undefined variable $button in /home/vhosts/niwega.net/httpdocs/wp-content/plugins/quote-comments/quote-comments.php on line 127

  I en av de artiklar som handlar om de skandaler som just nu drabbar RKK och Vatikanen berättas följande:

  Fakta: Påvens “familj” i Vatikanen
   
  Nio personer ingår i Benedikt XVI:s närmaste omgivning till vardags.

  • En av dem är påvens bror, fader Georg Ratzinger.
  • Till påvens allra innersta cirkel hör hans två privatsekreterare: monsignore Georg Gaenswien och fader Alfred Xuereb.
  • Fyra “Memores Domini”, kvinnliga medlemmar av en sekulär orden, sköter påvens hushåll. Syster Birgit skriver ut texter.
  • Den som finns med påven från tidig morgon till sen kväll är hans personlige kammarherre. Han hjälper påven att klä på sig, följer med på mässor och audienser och sitter ofta och äter tillsammans med honom.

  Förutom butlern bor de alla i små lägenheter intill den påvliga bostaden, högst upp i Påvepalatset i Vatikanen.

  Tänk sådana konsekvenser det får när människor får äran. Människor som i strid mot Guds Ord låter sig tituleras “Helig Fader”, “Kristi ställföreträdare” och “Kyrkans huvud”.

  Två relevanta artiklar finns här:

  Expert: Aldrig tidigare fungerat så illa .
  Skandalen som skakar Vatikanen.

  /Kjell


 18. Warning: Undefined variable $button in /home/vhosts/niwega.net/httpdocs/wp-content/plugins/quote-comments/quote-comments.php on line 127

  Den femte delan av Sven Reichmanns artikel om “Kyrkan och Torah” finns nu att ladda hem hos Tidskriften Shalom över Israel.

  Artikeln heter Efraimiterna.

  Jag återkommer med en recension när jag har hunnit läsa den noggrannt.

  /Kjell


 19. Warning: Undefined variable $button in /home/vhosts/niwega.net/httpdocs/wp-content/plugins/quote-comments/quote-comments.php on line 127

  En ny blogg!

  Vill bara nämna en ny blogg som just har startats.

  Mimmis blogg.

  Mimmi, om du läser detta kan du kanske presentera dej lite grand här?

  Hälsningar

  Kjell

  PS. Försökte kommentera hos dej man tror inte att det lyckades.


 20. Warning: Undefined variable $button in /home/vhosts/niwega.net/httpdocs/wp-content/plugins/quote-comments/quote-comments.php on line 127

  Inte helt on topic, men ändå en anvisning hur det går när det blir fel fokus.

  Läs Dagens artikel: Pingst ung-galan fick folk att lämna tältet

  I Lapplandsveckans programblad stod det “Som Oscars fast annorlunda. En festkväll fylld av humor, musik och skratt. Vi delar ut pingstung stipendier till årets pionjär, hjälte och mentor.” Men att visa en bild på ett foster som ger fingret i magen, att driva med Pelle Hörnmark när han inte är på plats och att dessutom skämta om tungotal och förbön uppskattades inte av konferensbesökarna. Ganska många lämnade tältet i protest medan andra muntligt luftade sitt missnöje.

  Ur Dagen-artikeln: Enligt Jörgen Fahlstedt innebar det specifika tillfället för galan dubbelt negativ effekt. Han menar att det var både fel tid och fel plats och att hela framträdande var dåligt genomtänkt.

  Min kommentar: Finns det således rätt tid och rätt plats att framföra hädiska skämt om de är väl genomtänkta?

  Ur Dagen-artikeln: Jörgen Fahlstedt känner en besvikelse eftersom det faktiskt var vår egen ungdomsorganisation som ansvarade för allt. Samtidigt är jag övertygad om att ungdomarna inte medvetet var ute efter att såra någon och jag tycker faktiskt att en så pass mogen publik hade kunnat reagera på ett annat sätt.

  Min kommentar: Det tycks mej att en tillräckligt mogen publik borde ha stoppat uppträdandet.

  Ur Dagen-artikeln: Edward Sköllerfalk, ordförande för Pingst ung, var inte på plats vid fredagens möte, men han beklagar att galan uppfattades negativt. Till Dagen säger han att tanken var att göra något bra och roligt.

  Min kommentar: Ja, det är ju för tokigt att man skulle uppfatta något negativt som varande negativt. Hur negativ kan egentligen mogen publik bli?

  Ur Dagen-artikeln: Edward Sköllerfalk ber absolut om ursäkt om någon blev sårad.

  Min kommentar:

  Fader vår som är i Himmelen…

  Och ursäkta oss våra felsteg såsom vi också ursäktar dem som felar mot oss.

  Amen!

  /Kjell


 21. Warning: Undefined variable $button in /home/vhosts/niwega.net/httpdocs/wp-content/plugins/quote-comments/quote-comments.php on line 127

  Kjell,

  I Nyhem har de diskotek för ungdomen på nätterna, på Lapplandsveckan har de tydligen istället någon form av stå-upp-komik. I Nässjö anordnar Målle Lindberg mogendans i Hembygdsparken.

  Ack, jaa, vilka väckelsetider vi lever i.


 22. Warning: Undefined variable $button in /home/vhosts/niwega.net/httpdocs/wp-content/plugins/quote-comments/quote-comments.php on line 127

  Lars W,

  Hoppa lätt och skutta lätt, ska’ det va’ och tjo och tjim och inget annat…. 🙁

  Det är mängden som räknas.

  /Kjell

  PS. Jag gömde ovanstående kommentar på grund av att en person sade att det inte fanns disco på Nyhem.

  Nedanstående länk levereras härmed som “bevis”.

  http://www.yourepeat.com/watch/?v=8tOTLy9BNnU&feature=youtube_gdata


 23. Warning: Undefined variable $button in /home/vhosts/niwega.net/httpdocs/wp-content/plugins/quote-comments/quote-comments.php on line 127

  Sommaren jobbig för fattiga barn, meddelar en artikel i Dagen.

  Sommarlovet är för de allra flesta barn tio veckor fyllda med utflykter, läger och resor. Men för de 248 000 barn som lever i fattigdom i Sverige är sommaren ofta en plåga.
   
  “Jag skulle ju vilja åka på semester med familjen men det har vi inte råd med. Önskar det fanns något att göra nära där man bor, som inte kostar en massa pengar, men som är kul, vad som helst nästan, där man kan få kompisar”, säger ett barn i en sommarlovsenkät som föreningen Majblommans genomfört.

  För att få lite mer perspektiv på detta problem kan man läsa en kort bildserie på BBC med titeln Life on Kenya’s Dandora dump near Nairobi.

  Jag skall även citera två saker från BBC. (min översättning)

  (klicka på bilden för förstoring)
  Den här pojken slurpar i sig youghurt från en kartong han hittade i avfallsberget. Youghurten är varm och “skämd” och även i detta tillstånd en av de mest uppskattade saker barnen kan finna.
   
  (klicka på bilden för förstoring)
  Rahab Ruguru, en 42-årig mor till 6 barn, bor i Dandoras utkanter. Med undantag för minstingen, 4 år gammal, tar fru Ruguru med sig hela familjen för att söka efter användbart avfall, efter skolan och på veckändarna. Pengarna behövs för livsuppehället och för att betala skolavgifter, böcker och skoluniformer.

  En miljard människor i världen har inte mat för dagen, ingen säng att sova i, ingen madrass, inget täcke, bor i ett skjul av gamla kartonger, plåtbitar och lera, har ingen toalett, inget rent vatten att dricka eller tvätta sig med. etc. etc.

  Undrar när och vart de åkte på semester sist och vad de gjorde där. För kan man inte åka på semester så är man fattig.

  /Kjell


 24. Warning: Undefined variable $button in /home/vhosts/niwega.net/httpdocs/wp-content/plugins/quote-comments/quote-comments.php on line 127

  Signaturen “ab” kom med ett gott förslag. Det borde finnas en flik som heter “Vittnesbörd”.

  denna flik introducerar jag härmed och “ab” får vara den första som skriver där.

  Flera är hjärtligt välkomna.

  /Kjell


 25. Warning: Undefined variable $button in /home/vhosts/niwega.net/httpdocs/wp-content/plugins/quote-comments/quote-comments.php on line 127

  Sista delen av Sven Reichmanns serie om Kyrkan och Torah har nu publicerats på Shalom över Israel.

  Jag återkommer med en recension så snart jag får tid.

  Del 6 heter Israels väg

  /Kjell


 26. Warning: Undefined variable $button in /home/vhosts/niwega.net/httpdocs/wp-content/plugins/quote-comments/quote-comments.php on line 127

  Nyheter!

  ‘Moonies’ founder Sun Myung Moon dies at 92

  Self-styled messiah Sun Myung Moon, whose Unification Church became famous for marrying thousands of people in a single ceremony, has died, aged 92.

  Även Dagen rapporterar om Sun Myung Moons död: Moonrörelsens ledare är död.

  Moonrörelsens ledare Sun Myung Moon har avlidit. Moon, som var 92 år och grundade den så kallade Enighetskyrkan 1954, dog i sviterna av lunginflammation.

  Sun Myung Moon vet nu skillnaden mellan Sanningen och Lögnens Fader.

  /Kjell

Comments are closed.