About

Denna blogg heter “Vad är sanning?”.

Avsikten är att den skall behandla ämnen som har med vägval att göra.

Namnet har jag valt för att jag vill låta historiens största vägkorsning stå central.

När jag började bygga var jag allt annat än säker om jag ville göra detta. Det var ett slags experiment. Därav att jag valde namnet “Unajuaje” vilket betyder ungefär “vad vet man” (bokstavligt “vad vet du”).

På grund av större deltagande än jag väntat mej har jag flytta bloggen till en privat domän.

Domänens namn innehåller ordet “niwega” som betyder “tack” (ordagrannt ‘det är gott’) på min hustrus språk, Kikuyu.

Nu skall jag förklara lite mer om bloggens namn. – “Vad är sanning?”

Historiens allra största vägkorsning handlar om Jesu korsfästelse och det som utspelades i samband med detta.

Jesus som sade att han själv är Vägen, Sanningen och Livet stod ansikte mot ansikte med Pilatus och denne ställde en retorisk fråga: “Vad är sanning?”

Man baxnar inför det oerhörda andliga högtryck som rådde. Pilatus och Överste Prästen gjorde profetiska uttalanden och Pilatus hustru hade drömmar, för att bara nämna tre saker.

Fiendens mål var att omintetgöra Vägen, dölja Sanningen och döda Livet

Och från historiens begynnelse har det handlat om vägval med sanningen och döden som insats.

Speciellt i vår tid finns det ett aldrig sinande utbud av vägar att nå hägrande mål som lovar att tillfredställa våra önskningar. I varje vägval ligger sanningen i vågskålen och valet görs med livet som insats.

Som det heter på Engelska: “When you choose your actions, you choose the consequenses.”

Valet är alltid vårt eget. Vi kan aldrig ge skulden till föräldrar eller lärare.

Det finns bara en som räcker ut sin sårmärkta hand och manar: “Ge skulden till mej.”

Jesus Kristus är den ende om vilken man kan fråga både “vem är han?” och “vad är han?”.

Därför satsar nu själafienden allt på att ge falska svar på dessa frågor.

Vägvalet är vårt! Vad är Sanning?

Hälsningar


Kjell

PS. Vill du skriva och kommentera personligt och helt anonymt? Då kan du klicka här

Men naturligtvis är du välkommen att använda kommentar-funktionen. Om din kommentar är avsedd att vara personlig kan du ange det så släpper jag inte in den i kommentarfälten. Om du vill ha svar måste du ange en giltig mailaddress.

DS.

Views: 889

One thought on “About”


 1. Warning: Undefined variable $button in /home/vhosts/niwega.net/httpdocs/wp-content/plugins/quote-comments/quote-comments.php on line 127
  Det är två månader sedan den senaste (sista?) kommentaren publicerades i den senaste (sista?) artikeln som skrevs för 4 månader sedan på Sveriges största (en gång) “kristna” blogg Aletheia.

  Jag vill presentera lite fakta om bloggarna, i alla fall de bloggar som kallar sig religiösa och/eller kristna.

  Data kommer från så kallade “Bloggrankers” som introducerades när bloggarna var “hot stuff”. För att komma med i listorna var man tvungen att köra “spy-ware” på bloggen.

  Nummer 1: Den så kallade “Jesus-sajten” rapporterar följande Jesus sajten kolla länken. Den karismaniske pingstpastorn i Vetlanda ligger på första plats och Aletheia på fjärde, Hela Pingsten på femte. Jag har aldrig registrerat mej där.

  Nummer 2: Som kallas “Kristna bloggar” Kristna bloggar. På första plats den heretiska sajten “Apg29”. På andra plats den konspiratoriskt/politiska hebrew roots sajten Aletheia. På tredje plats den populistiskt asketiska sajten “Hela Pingsten”. Jag registrerade mej där 2011 men avregistrerade mej sedan.

  Nummer 3: Toppbloggen, kategori “filosofi/religion” Toppblogg-Ranking. På första plats Aletheia. På andra plats Stefan Swärd, På femte plats Hela Pingsten och på tionde plats “Vad är Sanning?”. Jag slutade registrera där vid årsskiftet och är fortfarande på 10:nde plats. Så mycket är den sajten värd. Frågan är om den ens används.

  Nummer 4: Till sist Bloggtopplist som tycks vara den enda ranking-sajt som fortfarande är aktiv. Just nu på första plats Hela Pingsten. På andra plats Stefan Swärd. Läs noga nu på tredje plats “Ungdomar i Islam”. På fjärde plats “Humanistbloggen”. I dagsläget på sjunde plats “Vad är Sanning?”

  När jag skrev om helvete var jag på tredje plats och så länge nya poster publicerades på fjärde plats. Och nu på sjunde plats eftersom jag hänvisar till bloggens wiki.

  Jag ser detta som viktig information och kombinerar det med bloggens logfile. Logfilen visar att:

  1. 80% av bloggens besökare bara kollar nya kommentarer.
  2. Många hittar bloggen via google och liknande. Troligen söker de flesta av dess inte en kristen sajt.
  3. Av de som söker något i de nya kommentarerna klickar 20% vidare.

  Det går ju aldrig att veta precis, men om en besökare tillbringar mindre än 10 sekunder i en bloggpost har han troligen inte läst värst mycket.

  Intressant också att efter att jag skippade gillandet och ogillandet av bloggposter svalnade intresset hos väldigt många. Det fanns gamla bloggposter med 50 ogillanden efter 2 månader. 🙂 🙂 🙂

  I går klickade 12 besökare vidare till wikin. Tre av dem tittade på mer än en sida. Samtidigt besöktes bloggen 258 gånger av någon eller något som registrerade data på bloggen, av dessa var det 140 gånger människor, inte robotar.

  En försiktig slutsats är att mindre än 10% av besökarna är intresserade.

  Den viktigaste slutsatsen är att bloggarnas tid är förbi. Den största “kristna” bloggen “Aletheia” är stendöd. Själv har jag skrivit om alla bibliska ämnen som ligger mej på hjärtat, plus aktualiteter. Att skriva mer, bara aktualiteter, skulle plottra bort avsikten med bloggen.

  Därför söker jag nu en kombination av blogg och wiki så att de som är intresserade inte hittar en död sajt som Aletheia.

  Vill till slut tillägga att ovanstående inte är någon slags ledsam svanesång. Jag har hela tiden tyckt mycket om att skriva, och tycker fortfarande om det.

  Jag är tacksam till alla som har medverkat med kommentarer, kritik, bifall och förslag.

  Vi ses på Wikin tills den är kompletterad och senare på bloggen när jag sorterar essentiella artiklar från aktualiteter och uppfattningar.

Comments are closed.