Luriga tider

Min käre store-bror Sven Reichmann profeterade och sade att den sista tiden blir en lurig tid.

Han hade rätt och här följer två dokumentärer som beskriver hur det faktiskt går till.

Vi har ingen anledning att förmoda att taktiken blir annorlunda åren framöver. Fast visst har vi rätten att be att Herren leder oss och bevarar oss.

Om du tar dej tid att titta på de två dokumentärprogrammen, kom då ihåg att själafienden tycker om att presentera två eller flera alternativ som alla är lika illa, och sedan motivera dej att välja ett av alternativen.

Följande två långa dokumentär-rapportage är mycket ingripande. Här visas hur allmänhetens opinion kan manipuleras med hjälp av en liten grupp skurkar som manipulerar mängden av det som publiceras i media.

Demokratins spelregler leder till att majoriteten får makten oavsett om den har fel. Detta skedde i Tyskland på 30-talet och det sker nu igen inför våra ögon i USA och fler länder där populister vinner majoritet.

Den första videon berättar om hur Republikanerna började striden när Obama vann och hur de strukturellt gjorde allt som kunde göras att motarbeta honom.

Den andra videon berättar om hur Trump vann med hjälp av alla sorters lögn och knep man kan tänka sig och inte minst genom att skapa splittring och vädja till människans allra lägsta instinkter.

Vill ännu en gång understryka att det är sorgliga och skrämmande saker som avslöjas i dessa dokumentärfilmer.

Det kan vara bra att känna till detta i de luriga tider vi måste vara med om de kommande åren.

Som jag ser det finns det bara två sorters “kristna” som kan rösta på Trump. Det är 1. Totalt vilsna kristna. och 2. Namnkristna.

PS. Om du hellre vill använda länkar:

The great divide of USA 1

The great divide of USA 2

Views: 591

60 thoughts on “Luriga tider”

 1. Jag har fått veta att dessa båda videofilmer är blokkerade i Sverige.

  Sorgligt! Begripligt att USA’s styrande vill slippa att bli avslöjade.

  Om någon verkligen är intresserad skall jag göra dem tillgängliga per person.

  Men filmerna är långa, nästan 2 timmar vardera.

  /Kjell

      (Reply)

 2. Håller med om att det är luriga tider, frågan är bara vilka röstnings alternativ har amerikanerna förutom att röstvägra?
  Jag är helt säker på att detta fulspel är minst lika utvecklat i de Demokraternas leden.

      (Reply)

 3. Inge,

  Det finns ett gammalt uttalande som säger: “Det handlar inte om rösterna utan om dem som räknar rösterna.”

  Visst skulle Demokraterna missbruka makten om de hade den. All maakt korrumperar ju.

  Men just nu är det faktiskt den patologiske lögnaren i det vita huset som har makten och således även han som kommer att missbruka den.

  De senaste utspelen är att den färgade kvinnan som Joe Biden valde som running mate “kanske inte kvalificerar”. Samma eländiga lögner (birther) som trump drev mot Obama. Kan man verkligen annullera synder genom goda gärningar? Visst gillar vi alla att Hamas fick en snyting? Men rättfärdigar det Trumps alla andra lögner, manipulerande och sabotage?

  Det kanske ännu värre är att Trump vill frysa utbetalningar till Posten i USA så att det inte går att leverera post-rösterna i tid.

  Vi har således en faktiskt situation och det betyder att alla konfronteras med utmaningen att endera stå upp för det de anser vara bäst, eller att tiga och ge den nuvarande makthavaren fördel.

  Hur skulle du välja om du vore “over there”?

  /Kjell

      (Reply)

 4. Kjell,

  Kjell du verkar i alla fall ha valt sida? Frågan är dock inte så svartvit som vissa vill påskina, jag skulle dock kunna svara på vilket parti jag inte skulle ha valt men väljer att avstå.

      (Reply)

 5. Inge,

  Tack för ditt svar. Jag vill försöka att svara utförligt och motivera mina tankar.

  Först måste jag erkänna att jag har tyckt instinktivt illa om Trump långt innan han figurerade i det katastrofala presidentvalet. Jag visste inte vem han var men han figurerade i reality-soaps som “The Apprentice” och så kallade “skönhets-tävlingar”. Ingen av dessa båda har jag använt min tid att se på, men korta snuttar undkommer man inte om man ser på TV. Trumps arroganta och otrevliga uppträdande, och hans ögons utstrålning tyckte jag var starkt motbjudande.

  Hans spridande av falsk propagande under Obama-tiden och hans uppträdande som ohyfsad buffel i en porslinsaffär under valkampanjen gav mej säkerligen inte en mer positiv syn på honom. Först trodde vi ju att det var ett slags skämt att han kandiderade, men redan då skrev jag att “om Trump blir vald har vi endera sett den som förbereder Antikrists inträde, eller Antikrist själv“. Min åsikt har inte ändrats utan snarare förstärkts. Jag återkommer till detta med bibelcitat, men först lite andra tankar.

  I västvärlden, inte minst i Sverige, är vi rätteligen uttalade motståndare till “Sharia”. Ordet “sharia” betyder “lag” och inget annat. Men det används i muslimska länder i betydelsen av den lag som gäller i en teokrati, alltså en stat där i detta fall Allah är huvudet och hans regering består av Mullor. En Mulla är en skriftlärd islamisk ledare, teolog och jurist i en person som har studerat Koranen, hadith-traditionerna och den islamiska rättsvetenskapen och som anses vara expert i religiösa angelägenheter. Mulla är därför en titel för vissa domare och ämbetsmän.

  Det har funnits tider i västvärlden när stat och kyrka inte var separerade. Det var mörka tider med något man kanske borde kalla “kristen sharia”. Teokrati fungerar inte här och nu. Vi får vänta på Jesus som kommer att regera som Kung i det teokratiska tusenårsriket.

  Det jag vill påpeka med detta är att jag som kristen inte kan underordna mej islamsk sharia. Den stora frågan då blir ju om vi kristna kan kräva, eller ens förvänta oss att de som inte är kristna underordnar sig en kristen sharia?

  Jag tycker väldigt illa om att samkönade äktenskap tillåts. Men problemet ligger i att det civila äktenskapet i Sverige har sina rötter i Guds bud om en livslång gemenskap mellan en man och en kvinna. Därför hade det varit bättre att göra en tydligt skillnad mellan bibliska äktenskap och civila äktenskap. Även vigselns utformande. Men kanske inte de juridiska konsekvenserna.

  Ett annat exempel är abort. Förskräckliga barnamord! Och visst bör vi ha rätten att proklamera den åsikten, men i vilken mån vi bör ha rätten att skriva sharia om det är frågan. Faktum är att det aborteras i stor skala även i länder där det är förbjudet.

  Vad säger då Guds ord, Bibeln, om kungar, presidenter, diktatorer och regeringar?

  Rom. 13:3-4 De styrande är ju inte till skräck för dem som gör goda gärningar, utan för dem som gör det onda. Vill du vara utan fruktan för överheten, gör då det goda, så ska du få beröm av den, för den är Guds tjänare, till ditt bästa. Men om du gör det onda ska du frukta, för den bär inte svärdet förgäves. Utan den är Guds tjänare, en hämnare som straffar den som gör det onda.

  Jag kan rekommendera en predikan av John MacArthur om detta: When Government Crosses the Line.

  Visst både får och bör vi göra vår röst hörd, men det är inte vårt uppdrag att påtvinga de styrande “kristen sharia”.

  Så länge vi själva inte förbjuds att leva som Gud har bestämt eller tvingas att leva i strid med Guds bud, må vi lyda.

  Visst tycker jag illa om en politisk agenda som legaliserar en massa saker som Gud förbjuder. Men nu tillbaka till Republikanerna och Trump.

  Så skrev Jesu halvbror, Jakob.

  Jakob 5:1-6 Och nu, ni rika: Gråt och jämra er över de olyckor som ska komma över er. Er rikedom är förmultnad och era kläder har blivit förtärda av mal. Ert guld och silver har rostat bort, och rosten därpå ska vara ett vittnesbörd mot er och ska som en eld förtära ert kött. Ni har samlat er skatter i de sista dagarna. Se, den lön som ni genom bedrägeri har undanhållit arbetarna som har bärgat era åkrar, den ropar, och skördemännens rop har nått Herren Sebaots öron. Ni har levt i lyx och njutning på jorden. Ni har gött era hjärtan såsom på en slaktdag. Ni har dömt och dödat den rättfärdige, och han gjorde inget motstånd mot er.

  Hur kan det finnas 50 miljoner människor i USA (innan corona, nu är det mer) som lever under fattigdomsgränsen. Sociala orättvisor som ständigt förvärras av Republikanernas egoism och favoriserande av rika. Hur kan man utestänga de fattiga från sjukvård?

  Jesaja 47:8-11Hör nu detta, du som lever i lyx, du som tronar så trygg, du som säger i ditt hjärta: “Jag och ingen annan! Aldrig ska jag sitta som änka, aldrig veta av barnlöshet.” Plötsligt ska båda dessa olyckor drabba dig, på en och samma dag: barnlöshet och änkestånd. I fullt mått ska de drabba dig, trots dina många trollkonster, trots dina besvärjelsers stora kraft. Du litade till din ondska och tänkte: “Ingen ser mig.” Din vishet och kunskap förledde dig, och du sade i ditt hjärta: “Jag och ingen annan.” Därför ska en olycka drabba dig som du inte kan besvärja, ett fördärv ska falla över dig som du inte kan avvärja. Plötsligt ska förödelsen drabba dig, när du minst anar det. (texten speglas i Upp. 18:7)

  Egocentricitet är inte något specifikt för Trump, men “Jag och ingen annan.”står skrivet på hans panna i allt han gör och allt han säger. Allt hat han sprider genom att skymfa och ljuga, all splittring han avsiktligt förorsakar för att vinna valet. “Jag och ingen annan.” är Antikrists valspråk.

  Matt. 5:9 Saliga är de som skapar frid, för de ska kallas Guds barn.

  Trump behöver ingen förlåtelse?.

  Trump angående Joe Biden och Gud

  1 Joh. 1:5-10, 2:4 Och detta är det budskap som vi har hört från honom och förkunnar för er, att Gud är ljus och i honom finns det inte något mörker. Om vi säger att vi har gemenskap med honom och vandrar i mörkret, ljuger vi och handlar inte efter sanningen. Men om vi vandrar i ljuset, såsom han är i ljuset, så har vi gemenskap med varandra, och Jesu Kristi*, hans Sons, blod renar oss från all synd. Om vi säger att vi inte har synd, bedrar vi oss själva och sanningen finns inte i oss. Om vi bekänner våra synder, är han trofast och rättfärdig, så att han förlåter oss våra synder och renar oss från all orättfärdighet. Om vi säger att vi inte har syndat, gör vi honom till en lögnare, och hans ord är inte i oss. —- Den som säger: Jag känner honom, och inte håller hans bud, är en lögnare och sanningen finns inte i honom. 

  King of Israel

  Kort och gott, jag vill vara Kristustrogen och Bibeltrogen och kan således inte rösta vare sig på Republikanerna eller Trump i nuläget.

      (Reply)

 6. Kjell,

  Många kristna gillar Trump. Jag har mina aningar om varför. Men kan den som ära Jesus gilla Trump? Det finns filmer när Trump påstår att han är “the chosen one” och samtidigt tittar upp mot himmeln. För mig är det omöjligt att gilla en sådan person eftersom jag har Jesus i mitt hjärta. En del kan säkert bortförklara det hela med att det var ett skämt. Det finns saker som är för heliga att skämta om.

  De flesta vill göra det till är den andre bättre? Det handlar inte heller om det. Det handlar om vad denne person gör och säger. Min synd blir inte mindre för att andra syndar mer.

      (Reply)

 7. Inge,

  Tydligen tyckte du det var för utförligt för att orka läsa det och bry dig.

  En del av det jag skrev handlar ju om Demokraterna.

  /Kjell

      (Reply)

 8. Fredrik skrev:

  De flesta vill göra det till är den andre bättre? Det handlar inte heller om det. Det handlar om vad denne person gör och säger. Min synd blir inte mindre för att andra syndar mer.

  Det är lurigt med “agnosticism” på alla områden.

  I Sverige hette det: “Den som tiger samtycker.”

  John Stuart Mill, sade 1867: “Bad men need nothing more to compass their ends, than that good men should look on and do nothing.”

  Valet att ta emot Guds frälsning är ett val mellan 100% gott och 100% ont, men de flesta andra val vi har att göra i livet är mellan bra och bättre, eller dåligt och sämre.

  /Kjell

      (Reply)

 9. Vad är målsättningen med “kristna media” som Dagen och Världen i dag?

  Dagen publicerade:

  1. Sågar Bidens val av Kamala Harris som vicepresident

  Joe Bidens val av Kamala Harris som vicepresidentkandidat väcker blandade känslor.
  “Det mest abortvänliga presidentkandidatteamet någonsin” är en åsikt.
  “En milstolpe i amerikansk historia” tycker någon annan.

  2. Därför stöttar kristna Trump

  För att förstå Trumps kristna väljare behöver vi förstå den apokalyptiska världsbild många av dem delar, skriver Anders Eriksson.

  Och vad skall man säga om en skribent i Dagen som “gnäller” över att palestinierna lämnas utanför? Hittills har ju dessa palestinier vägrat all dialog om man inte först erkänner deras krav att totaldiska Israel.

  3. Arabvärldens tabu mot Israel-kontakt luckras upp

  Tre vinnare och en förlorare. Det nya avtalet i Mellanöstern är en triumf för Trump, Netanyahu och Förenade arabemiratens Mohammed bin Zayed – medan palestinierna, som vanligt, lämnas utanför.

  Världen i dag publicerade:

  1. Kamala Harris: ”Jag står med Israel”

  Joe Bidens vicepresidentkandidat, Kamala Harris, står på Israels sida i många frågor. Det visar en genomgång som CBN News har gjort. Enligt nyhetskanalen är hon en traditionell pro-israelisk demokrat, som bland annat stödjer Israels säkerhet och som motsätter sig BDS-rörelsen.

  Bra va? Men en gästledare av en Trumpvänlig skrotar tanken att man kan vara för social rättvisa och ändå ärlig.

  2. Är makten viktigare än sanning för Harris?

  Demokraternas presidentkandidat Joe Biden har valt senator Kamala Harris som sin vicepresidentkandidat. Vem är hon?

  Hon beskriver sig gärna i termer av afroamerikan med enkel bakgrund som fått kämpa sig fram. Det är en sanning som kräver en stor modifikation.

  Så låt oss välkomna Trumps lögner! ? ? ?

  Kristen media? ? ?

  Hajjar du?

      (Reply)

 10. Kjell,

  Håller med om att varken kristen eller muslimsk sharia är önskvärt. Jag kan även konstatera att varken Joe Biden eller Kamala Harris är några moraliska föredömmen dom heller, vi gör nog klokast i att inte välja sida alls och låta dom “over there” avgöra valet.

      (Reply)

 11. Det kan ibland vara bra att lyssna på vad villolärande TV-predikanter säger.

  Sid Roth är en sådan. Här är länken till en av hans recenta “It’s Supernatural”.

  Ett tydligt budskap om stor väckelse över hela världen. Gyllene tider och budskapet att Trump är Guds utvalde.

  God Told Me “This is the END of the World As You Know It”


  En annan är John Hagee. Why was Trump elected?

  John Hagee är pretribbare, europahatare och han var mycket aktiv med de så kallade blodmånarna. Stor supporter av Trump.


  Och så ett sanningens budskap från Justin Peters angående falska profeter.

  Coronavirus Exposes False Prophets

      (Reply)

 12. Kjell,

  Du är säkert mer insatt än vad jag är i detta, men när det gäller profetiska budskap så skall de ju alltid prövas, därför är det intressant att konstatera att de tydliga profetior som förutsåg en seger för Trump i förra valomgången fick rätt, detta mot alla odds.
  Även den gången utmålades dessa profetröster som falska.

      (Reply)

 13. Inge,

  Svaret finner du här:

  5 Mos. 13:1-3  Om en profet eller drömmare träder fram hos dig och han ger dig ett tecken eller under, och sedan det tecknet eller undret inträffar och han då säger till dig: “Låt oss följa andra gudar, gudar som du inte känner, och låt oss tjäna dem”, då ska du inte lyssna till den profetens ord eller den drömmaren. Det är Herren er Gud som prövar er, för att se om ni älskar Herren er Gud av hela ert hjärta och hela er själ. 

  Att undret (eller det förutsagda) sker är inget bevis. Trollkarlarna replikerade Mose under i Egypten.

  Sid Roth och John Hagee predikar “ett annat evangelium”. Kollade du Justin Peters budskap?

  Den som predikar ett annat evangelium, han predikar även en annan Kristus.

  /Kjell

      (Reply)

 14. Kjell,

  Jo jag har kollat Justin Peters budskap,
  det är minst tre saker jag reagerar på.
  1. Är det rätt att döma ett profetiskt budskap på lösryckta andra handscitat?
  2. Ett profetiskt budskap för 2020! Är det då inte vist att vänta med den slutliga bedömningen tills året är slut?
  3. Justin kräver tecken av dessa predikanter som ber för sjuka? Eller förnekar han att sjuka kan bli helade genom förbön? I så fall tillber Justin en annan Gud? Har han läst vad Jesus sa till Fariseerna i Matt 16:4?

  Med ditt sätt att se det så borde 5 Mos. 13:1-3 vara tillämpligt på alla profetiska tilltal om kommande presidenter, oberoende vilken presidentkandidat som vinner valet?
  Eller kan du nämna någon tidigare president eller nu aktuella kandidater som inte skulle bli diskvalifiserade enl.
  5 Mos. 13:1-3?

      (Reply)

 15. Inge,

  Jag skall försöka ge dej min syn på de saker du tar upp. Jag anar att vi står ganska långt från varandra vad gäller synen på den heretiska Word of Faith / Prosperity-läran.

  1. Är det rätt att döma ett profetiskt budskap på lösryckta andra handscitat?

  Uppdraget att pröva är personligt så jag tror att vi faktiskt alltid bör pröva om vi på något sätt tar ett budskap seriöst. Och när vi prövar kan vi ju bara göra det inom ramen för de fakta vi har. Riktigt vad du menar med “andrahands-citat” vet jag inte. Kanske menar du att Justin ljuger?

  2. Ett profetiskt budskap för 2020! Är det då inte vist att vänta med den slutliga bedömningen tills året är slut?

  Vänta om du vill. Om “profeten” hos Sid Roth har rätt kommer ju mycket snart Antikrist att fixa det så att alla förluster på grund av corona vänds i härlig seger och vinst. Det vill säga han tror ju inte att det är Antikrist som fixar det, men si det tror jag.

  Jag tvivlar på att du kollade hela vidon, för det fanns ju även exempel på “profetior” som redan bevisat sig falska. T.ex. Rodney Howard Brown som hade fixat det så att Florida inte skulle få smittan. Ungefär från 20:30 i videon. Florida är i dagsläget en av de värst drabbade staterna.

  Du glömmer tydligen att dessa “profetior” har givits av dokumenterat villolärande framgångsprofeter.

  3. Justin kräver tecken av dessa predikanter som ber för sjuka? Eller förnekar han att sjuka kan bli helade genom förbön? I så fall tillber Justin en annan Gud? Har han läst vad Jesus sa till Fariseerna i Matt 16:4?

  Vet inte riktigt här heller vad du specifikt talar om. Kanske om Pat Robertsons påståenden att han ser en sjuk någonstans ute i landet och sedan proklamerar att denne är helad.

  Justin förnekar inte att Gud kan hela sjuka och även gör det, men han liksom jag förnekar att sådant sker i kristna cirkusföreställningar, där äkta sjuka sorteras bort och de som “helas” sedan aldrig kan verifieras. Visa mej de under i Bibeln där Jesus sade: “Gå ut och proklamera att jag har helat dej.” eller där det inte gick att verifiera att personen var botad. Jesus till och med gav de spetälska uppdraget att visa sig för prästerna så att det kunde verifieras.

  Vi kommer inte att bli ense om dessa saker för tydligen har vi mycket olika grund för vår tro.

  4. Med ditt sätt att se det så borde 5 Mos. 13:1-3 vara tillämpligt på alla profetiska tilltal om kommande presidenter, oberoende vilken presidentkandidat som vinner valet?

  Det beror väl på vad “profetian” påstår. Om du påstår att en viss kandidat, som tillfälligtvis har samma politiska övertygelse som du själv, är Guds utvalda redskap, så säger jag att du talar i egen kraft.

  Så vi får väl bara “agree to disagree”.

      (Reply)

 16. Citat från tidningsartikeln nedan “Trots det klara budskapet i tevedebatten har Joe Bidens inställning till abortpolitiken växlat genom åren.”

  http://signum.se/biden-upprepar-sitt-stod-for-abort-utan-tidsgrans/

  Det känns som om presidentkandidaterna inte tar någonting viktigt på allvar längre. Har amerikanska presidentkandidater svårt att bestämma sej? Vad tror man på? Opionen?

  Att rösta på en kandidat som inte tar liv och abortfrågan på allvar går ju inte. Vad menar man med abort utan övre gräns? En sak man torde mena är att ingen inblandad varken behöver reflektera över att det är ett nytt liv på väg eller hur man ska ta emot det.

  Kan man inte ha förtroende för kandidatens inställning i viktiga frågor kan man inte samtala om det viktiga på ett verkligt sätt. Den ständiga frågan blir i stället vad som samlar mest röster idag. Men samlar abort utan övre gräns röster? Jag kan inte tro det.

  Och den sittande presidenten skiljer på liv och liv på andra sätt genom tex i vilket land man har sitt ursprung i.

  Om alla Gudfruktiga i USA lade ner sina röster skulle det bli brakförluster på båda sidor som fick båda sidor att tänka om. För jag vill tro att man vill att det ska bli rätt och mest röstar utifrån reaktion och missnöje. Att man är så fokuserad på vad man vill få bort att man inte tänker på vad man väljer i stället.

      (Reply)

 17. Kjell,

  “Det blir alltid galet om man blandar ihop stat och kyrka.”

  Ja, och när en Kristustroende inte blandar in tron i sina engagemang.

  “Joe Biden valt att dra en skarp gräns för vilken plats religionen…..”

  Då tror han ju inte.

      (Reply)

 18. Ulrika4,

  Följden av ditt resonemang blir att endera kan en kristen inte bli president eller så måsta han införa kristen sharia.

  I princip säger du att en rättrogen kristen inte kan acceptera att skilja kyrka och stat.

  /Kjell

      (Reply)

 19. “Följden av ditt resonemang blir att endera kan en kristen inte bli president eller så måsta han införa kristen sharia.”

  Jag tänker att det måste gå att vara en kristen president om man följer Guds lagar med nådens glasögon. Det betyder att man strävar efter att hålla Guds lagar samtidigt som man inser att i den här brustna världen behöver man ibland nåden för att komma vidare. Så lärde Jesus hela tiden: “Följ mej”, “Den som älskar mej följer mina bud”

  , “Tro inte att jag kommit för att upphäva lagen” och på det alla bud om förlåtelse för den som ångrar sej.

  Jag kan inte se något av detta förhållningssätt hos varken Trump eller Biden. Den ene är nådlös och den andre laglös och tvärtom beroende på vem eller vad man talar om. Ingen av dem lyckas vara för lagen och nåden samtidigt. Det är problemet.

  “I princip säger du att en rättrogen kristen inte kan acceptera att skilja kyrka och stat.”

  Ja, så blir ju slutsatsen då. Har inte tänkt så mycket på det. Men tänker nu att vissa frågor hör hemma enbart i staten och vissa frågor enbart i kyrkan (församlingen) och vissa frågor har man gemensamt.

  Det går bra att opponera och komplettera på det.

      (Reply)

 20. Först tänkte jag att Biden är ett alternativ eftersom han är demokrat och släpper fram andra kandidater till skillnad från Trump som kickar någon så fort den säger pip emot honom. Fast med Bidens gränslösa gungfly i abortfrågan kan han aldrig bli ett alternativ. I en demokrati kan man ju alltid starta eget parti dock. Så om jag var amerikan och under valkvällen såg att rösterna började braka iväg till Trumps fördel kanske jag skulle glömma allt jag sagt nu och rusat i väg o röstat på Biden bara för att få behålla min röst i framtiden. Förmodar att Biden inte vill avskaffa yttrandefriheten.

      (Reply)

 21. Bättre att Paulus får sista ordet än att jag sitter här och försöker orientera mej i mina egna tankar. Här är Paulus sista förmaning (vad vi vet) till Timoteus:

  “Jag uppmanar dig allvarligt inför Gud och Kristus Jesus som ska döma levande och döda, inför hans uppenbarelse och hans rike: predika ordet, träd fram i tid och otid, tillrättavisa, varna och förmana med allt tålamod och all undervisning. Det ska komma en tid då människor inte längre står ut med den sunda läran utan samlar åt sig mängder av lärare efter sina egna begär, så som det kliar i deras öron att få höra. De vägrar att lyssna till sanningen och vänder sig till myter.
  Men var du sund och förnuftig på alla sätt. Bär ditt lidande, utför en evangelists gärning och fullgör din tjänst.” (Från 2 Tim 4)

  Om den tid har kommit då majoriteten i ett land vägrar lyssna till sanningen är det förmodligen omöjligt att vara en kristen president ja.

  Lämnar bloggen några dagar nu.

      (Reply)

 22. Ulrika4 skrev: Lämnar bloggen några dagar nu.

  För att uppnå vad då?

  Tänk om du äntligen ville tänka först och skriva sedan.

  Jag har sett en massa bra kommentarer från dej, och tyvärr mer pladder.

  Är det bråttom att få vara först med kommentar?

  Är det inte bättre att skriva en nyttig kommentar?

  Släpper från och med nu allt in.

  Lycka till.

  /Kjell

      (Reply)

 23. Kjell,

  Tack Kjell för att du så ihärdigt försöker svara på alla inlägg.
  Jag tror egentligen att vi är ganska överens i det mesta när det gäller tron och vår förtöstan på sanningen i Guds Ord.
  Däremot politik är något helt annat, något som vi kristna möjligen borde hålla oss borta ifrån då olika uppfattningar och tolkningar alltid kommer att orsaka dispyter och tendera till uppdelning och splittring mellan människor, ja tyvärr även mellan de som kallar sig kristna.
  Delning mellan de som tänker rätt och de som tänker fel, vänster/höger, hög/låg, liberal/fundamental, repubikan/demokrat, nationalist/globalist. osv.
  Märkligt nog brukar det alltid bli jämt med en liten övervikt åt något håll när det väl kommer till val?

  Vi som är friköpta från denna världens tänkande genom Jesu fullkomliga och eviga seger på korset, vi skall inte frukta eller lägga tid på dessa värdshärskare som uppträder en kort tid och sedan försvinner och glöms bort lika fort dom de uppstod.
  “Jag vill visa er vem ni skall frukta. Frukta honom som har makt att döda och sedan kasta i Gehenna. Ja, jag säger er: Honom skall ni frukta”

  Bäste Kjell vi kan i alla fall enas om en sak.
  “Lever vi, så lever vi för Herren. Dör vi, så dör vi för Herren. Vare sig vi lever eller dör tillhör vi alltså Herren”

      (Reply)

 24. Inge,

  Visst har du rätt och vi kan vara tacksamma att många saker vi bryr våra hjärnor med inte är frälsningsgrundande.

  I stort sett hela mitt liv har jag hållit mej borta från politik, men allt eftersom politiken börjar blanda sig in i regler för personlig tro blir det svårare att inte bry sig om politiken.

  I England får man inte föreläsa Bibelns alla texter. Nya Testamentets texter om homosexualitet klassas som “hate speech”. Texter som säger att den enda vägen till frälsning är Jesus Kristus klassas som “diskriminerande”. Åtal har följt i en del fall.

  I USA får man inte vägra att viga samkönade, nej inte ens vägra att baka en tårta åt dem. Man bötfälls och förlorar vigselrätten. Sverige tenderar nu åt samma håll.

  I många länder förbjuds kristen tro och / eller censureras Bibeln och predikningar.

  I andra länder, som till exempel där jag bor, är alla politiker religiösa för att vinna röster. Gott och väl 95% kallar sig här kristna eller muslimer. Det är således politiskt nyttigt att arrangera inter-faith bönemöten med politiskt innehåll och ledande politiker uttalar bön till en “gud” och “guds välsignelse” i samband med sina tal.

  På Kiswahili säger både kristna och muslimer “Mwenyezi Mungu” vilket blir lurigt. Det betyder ordagrannt “Allsmäktig Gud” men en liten lurighet är att “yezi” är fonetiskt väldigt nära “Yesu” vilket är Jesus på Kiswahili.

  Det är mycket vanligt att rika affärsmän, politiker och pastorer (präster, biskoppar) gör gemensam sak i stora jippon.

  Vare sig staten tenderar att bli totalitär åt det ateistiska hållet eller det “allreligiösa” hållet, kommer det förr eller senare till en punkt där en bibeltrogen inte längre kan tiga och vara neutral.

  Jesus sade: “Ge kejsaren det som tillhör honom och Gud det som tillhör honom.”

  När kejsaren tvingar oss att ge honom det som tillhör Gud eller förbjuder oss att ge Gud det som tillhör honom, då har staten passerat en gräns.

  Herren välsigne och bevare dej.

      (Reply)

 25. Kjell,

  Jo det är verkligen Luriga tider vi lever i, att förlita och hoppas på att de rätta politikerna skall uppenbara sig och ställa allt tillrätta är en utopi och stämmer ej med Ordet.
  Däremot tror jag att ofullkomliga ledare som Trump ibland ändå kan få vara ett redskap och en del i den plan som Gud har bestämt för den tid vi nu lever i.
  Jag delar din oro men även sorg över de exempel på avfall du nämner, vi ser hur världen blir allt mer Guds frånvänd på område efter område. Tyvärr är detta bara början till en utveckling vi vet måste komma.
  Det är numera inte mycket man förvånas eller reagerar över, varken bland de religiösa eller i världen. Läste igår som exempel att den tidigare kristna Broderskapsrörelsen, numera Socialdemokrater för tro och solidaritet, nu väljer en Muslim som ledare.

  Vårt uppdrag ligger dock fast, Jesu egna ord från Mark 16 gäller.

   “Gå ut i hela världen och predika evangelium för hela skapelsen. Den som tror och blir döpt skall bli frälst, men den som inte tror skall bli fördömd. 

  Gud välsigne dej Kjell, du är trofast i Ordet. Du håller “fast vid det som du har lärt dig och blivit överbevisad om. Du vet av vilka du har lärt det, och du känner från barndomen de heliga Skrifterna som kan göra dig vis, så att du blir frälst genom tron i Kristus Jesus.” Amen.

      (Reply)

 26. Inge,

  Låt oss inte glömma att alla frälsta är “frälsta av nåd”.

  Skämtsamt skulle jag säga:

  “When I am dead, may it be said: His sins were scarlet but his Blog was read!”

  (Man måste läsa det fonetiskt.)

  Herren har bevarat mej från “synd till döds” och hjälpt mej i frestelsens stund.

  Jag bävar och kan bara känna oändlig tacksamhet.

  /Kjell

      (Reply)

 27. Ulrika4,

  Tv4,s journalister gör nu på morgonen i sin morgonsändning en analys av Donald Trumps tal i natt där Trump bland annat tar upp Bidens syn på abort. Det visar sej i journalisternas analys att Biden i själva verket endast anser det legitimt med sena aborter där kvinnans liv är i fara vilket Trump inte nämner någonting om när han går till angrepp på Biden. Även intressant att höra hur en talskrivare som medverkar i tv4-program berättar hur Trump gör i sitt tal för att genom sin retorik får människor att tro att det han säger är sant fastän det är falskt. Bland annat hur Trump i sitt tal säger att han gjort mest för de afroamerikanska än någon annan president. Ville komplettera och “korrigera” det jag tagit upp här tidigare eftersom jag är en människa som “opponerar” på mej själv och gärna vill att andra ska få en så rätt bild som möjligt. KOmmer att vara mycket “out of office” framöver så om någon här svarar mej och inte får svar är det absolut inte personligt. Kan dröja veckor eller månader innan jag läser här igen pga andra engagemang. Med den kompletterande bilden från TV4 skulle jag rösta på Biden. Finns inget svenskt parti som är emot abort från dag1 och har ju ändå röstat på något svenskt parti som är demokratiskt och som inte sätter sej i knät på SD.

      (Reply)

 28. Ulrika4,

  Rätta mig om jag har fel, men jag har för mig att man räknar att kvinnans liv är i fara, även när det gäller hennes psykiska välmående, dvs om kvinnan ångrar sig typ v 36 och då inte vill behålla barnet, så kan hennes psykiska välmående räknas som en hälsorisk, detta blir ju väldigt tänjbart och öppnar upp för ren spekulation.

  New York var uppe för diskussion gällande detta och det var mycket desinformation från båda håll, detta är från en sida som skall döda ryktet om att man kunde välja fritt, men läs vad dom skriver vad det gäller moderns hälsa, det står inte endast risk för moderns liv utan även för hennes hälsa.

  “if the fetus is not viable or if the health or life of the mother is at risk. If medical practitioners determine that either of these factors are present, the mother can choose to have an abortion.

  https://eu.usatoday.com/story/news/factcheck/2020/04/30/fact-check-andrew-cuomo-new-york-law-does-not-allow-abortion-up-until-birth/3014473001/

  /Micke

      (Reply)

 29. Lars W,

  Låter intressant. Skulle gärna vilja kolla.

  Hoppas på feedback av bloggens läsare och har även sänt länken vidare till ett antal personer vars omdöme jag värderar.

  /Kjell

      (Reply)

 30. Trumps kärnväljare är den kristna högern i USA. Här har vi ett litet exempel på hur dessa beter sig.

  https://www.aftonbladet.se/nyheter/a/6jpvkO/pastorns-sexlek-kan-falla-trump

  Den kristna högern vill ha en president som de kan känna igen sig själva i.

  https://www.aftonbladet.se/nyheter/a/l1lkOy/kvinnan-fran-louisiana-som-kan-avsatta-president-trump

  Förutom den kristna högern är de många judarna i USA en viktig väljargrupp

  https://www.youtube.com/watch?v=wwOz_TlswJw

  Om det vore så att muslimer utgjorde en stor väljargrupp i USA skulle vi även få se Trump dansa runt den svarta stenen i Kaba-helgedomen.

      (Reply)

 31. Lars W,

  Fick följande respons från en person vars omdöme jag värderar högt.

  Dokumentären visar en hemsk bild av hur makt pengar, lögner och ondska har tagit ett grepp om USA. Jag undrar om skadan inte är oåterkallelig.
  Tror du skulle funnit programmet intressant.

  /Kjell

      (Reply)

 32. Ni som kan läsa Dagens Nyheter kan läsa denna artikel av Per Svensson.

  Unga amerikaner är chockerande okunniga om Förintelsen

  En ny undersökning visar att unga amerikaners kunskaper om Förintelsen är undermåliga. Men problemet är inte bara frånvaron av verksam faktaförmedling utan också närvaron av effektiva lögnspridare på nätet, skriver Per Svensson.
  Skolskjutningen på lågstadieskolan Sandy Hook 2012 var en bluff. Hillary Clinton är en av historiens mest ondske­fulla seriemördare.

  De påståenden man i dokumentären ”Konspirationernas förenta stater”(SVT Play) får se Alex Jones leverera är så bisarra att hans publik inte borde vara större än att den fick plats i en ordinär ­rättegångssal. Men konspirationsentreprenören Jones medieplattform Infowars ska fortfarande ha flera miljoner besök per månad trots att nätjättar som Facebook och Youtube numera deklarerat att de inte vill ha med honom att göra.

  Vill bara lägga till ett citat jag tror kommer från Aldous Huxley. (Inte en person vars livsstil jag rekommenderar att följa, men dock en mycket insiktsfull person.)

  Citat i fri översättning: “Fakta bryr sig inte om om du tror på dem eller ej.”

      (Reply)

 33. Kjell,

  Ett bra citat, här är Ytterligare ett, väldigt aktuellt men lika relevant historiskt.

  “ Wrong is wrong, even if everyone is doing it. Right is right, even if no one is doing it.”

  /Micke

      (Reply)

 34. Lars W,

  Intressant film men samtidigt väldigt ensidig, den visar en man med en diagnos som tjänar pengar på andra människors “nyfikenhet”.

  Det Alex Jones egentligen gör, medvetet eller inte, är att med sin galenskap skada en möjlig sund debatt kring olika händelser som det finns frågetecken kring.

  Känslan man får är att alla som misstror människor i ledande positioner är “foliehattar”, litar man inte på det en myndighet presenterar så är man lite “knäpp”, det är en form av härskarteknik som är farlig.

  Man måste läsa historia för att förstå att myndigheter alltid, och jag menar alltid, har ljugit för sina medborgare om vissa händelser, givetvis med olika motiveringar för att rättfärdiga detta, detta började inte med Nazisterna på -40 talet, och det slutade definitivt inte med dom heller, det finns en anledning till att man preskriberar händelser, dom det berör närmast bör dö innan sanningen släpps ut, för ut kommer den.

  Jag tycker man ska vara ödmjuk kring frågeställningen av olika händelser där det finns tvivel, exemplet 9/11 som även togs upp i filmen har ju stora tveksamheter, väldig viktigt att man inte bara äter rapporten som man lägger upp på tallriken, jag skäms inte för att säga, att jag utan tvekan tror att man tar ner byggnaderna med sprängmedlet Termit, dels baseras det på mina egna (små) kunskaper om konstruktioner, men mest på de förklaringar från http://www1.ae911truth.org/en/evidence.html där ca 2500 arkitekter och ingenjörer har kommit fram till samma slutsats.

  Gör det 9/11 till ett illdåd med inblandning av myndigheten ? jag har lämnat den frågan, det kan mycket väl vara så att man spränger byggnaderna för att rädda liv, “damage control” detta är inget nytt på kartan, det är den situationen som befälhavare i krig alltid brottas med, vissa får dö för att fler ska leva.

  /Micke

      (Reply)

 35. Micke,

  Du använder dig av olika debattekniker där du ger sken av att kunna historia bättre än andra samt något av en expert av konstruktioner. Du vill också distansera dig från Alex Jones med påståendet att han lider av en diagnos. Den enda diagnos som jag känner till om AJ är narcissism. Narcissism behöver inte betyda något negativt om en persons tankeförmåga. Finns det fler diagnoser som AJ lider av?

  Sant är att myndigheter, regeringar osv ljuger och hemlighåller saker. Där ifrån till begå mord på 3800 personer är steget långt. Jämförelsen med krig haltar då det handlar mer om att fördela resurser, inte att medvetet mörda soldaterna med egna vapen.

  Auktoritets tro är en annan debatteknik. Kan 2500 ingenjörer och arkitekter ha fel? Sidan du länkade till innehåller en massa dokument och påstående. Men den lista som brukar framhållas innehåller inte 2500 ingenjörer och arkitekter som har erfarenhet av skyskrapor. Fåtal av dem är experter på skyskrapor, en del av dem är inredningsarkitekter och andra former av ingenjörer. Vad jag förstår så handlar listan i första hand om att utreda orsakerna kring varför byggnaderna kollapsade och inte ett manifest om en konspiration.

  Termit består bland annat av aluminium. Flygplan byggs av aluminium. Aluminium har en smältpunkt på 660 grader Celsius. Därför är det inte konstigt att man hittat spår av “termit”.

  En konspiration av detta slag kräver många inblandade. Det är näst intill omöjligt att få så många att hålla tyst.

  Det finns mycket att säga om detta men nöjer mig detta. Vill inte att andra som kommer in på sidan ska få felaktig information. Jag utesluter helt och hållet att det är ett massmord på egen befolkning. Även om världen är tokig så har demokratier ännu inte blivit så tokiga.

      (Reply)

 36. Micke och Fredrik,

  Bloggen Aletheia var i början en “kristen” blogg. Sedan blev den mer och mer en “Hebrew Roots” blogg och ägnade dessutom fler och fler artiklar år just konspirationsteorier.

  Vaccinationer, Twin Towers, Bilderberg och Rockefeller har varit på tapeten där, och en hel del annat också. Bloggens ägare, Daniel Forslund slog över helt och hållet. Han blev anhängare av populistiska rörelser och publicerade till och med en antisemitisk konspirationsteori.

  Han flyttade sedan till USA och sjunger där Trumps lov. 🙁

  Det finns säkert många saker som mörkas. Ett recept på att behålla makt är att hålla majoriteten av väljarna dumma (okunniga/ovetande) och fattiga. Och vad är bättre än att massor av folk bryr sig om totalt olösliga gåtor och rykten än att rikta uppmärksamheten mot de fel som de styrande begår.

  Att både politiska och religiösa populister och charlataner har åstadkommit en hausse på konspirationsteorier de senaste 5 åren borde alla kunna se.

  Terrorism (till största delen muslimsk) har drivit på detta dels genom anslag och dels genom de krig som härjar över allt där “fredens religion” härskar. Flyktingar från krig och hungersnöd har blivit för många.

  Nationalistiska rörelser som har sin grund i misstro och avundsjuka och en god portion xenofobi har firat högtid igen. Aldrig mer sade man efter Hitler. Aldrig mer sade man efter Pol Pot. Aldrig mer sade man efter Rwanda. Och man tittade bort från många fler hemska etniska utrensningar i närtid, för att inte tala om historiska långsamma utrotningar av folkslag. (Vad sägs om 50 miljoner Nord-Amerikanska indianer? Och vad säga om historiska och pågående utrotningar av indianer i Syd-Amerika?)

  Sanningen är den att splittringen i världen, och i världens nationer mycket snabbt tilltar. Demokrati slutar fungera när nationerna blir som “järn och lera” som inte går att göra en homogen blandning av.

  Trump bryter avtal som officiellt undertecknats av USA’s tidigare ledare. Boris Johnson bryter avtal som han själv har undertecknat.

  Här behövs sannerligen inga konspirationsteorier. Det räcker att se hur folkvalda ledare är oärliga och missbrukar makten.

  När en stat blir totalitär kvittar det om det är en vänstervriden diktator eller en högervriden sådan. Skillnaden är obefintligt. Det handlar bara om den egna makten.

  Jag kan inte se någon som helst välsignelse i konspirationsteorier. (Håller för övrigt med dej Fredrik att det kan verifieras att flygplanen flög in i tornen. Å andra sidan mördar man mer än 4.000 bebisar – så kallade foster – om dagen i USA, så 3.500 människor i WTC var väl inte så mycket….?)

  Jag tror att den viktigaste skillnaden mellan fakta och konspiration är att fakta kan verifieras, vilket inte konspirationsteorier kan. Konspirationsteorier bygger just på påståenden/misstankar som inte kan veriferas. Dessutom brukar konspirationsteorier alltid blanda in ett mishmash angående judar, vacciner, Bilderberg, Deep State etc.

  När dom börjar yra om vacciner, Bill Gates och Rockefeller eller Soros hakar jag av..

      (Reply)

 37. Kjell,
  Du har helt rätt i att det begås många övergrepp och mord. Skulle ha uttryckt mig på ett annat sätt. Min poäng är att det är svårt idag att dölja ett massmord som 9/11. Skulle krävts många inblandade. Många inblandade innebär att någon läcker. Svårt att se någon poäng med 9/11. Anfallet på Irak byggde på att de hade massförstörelsevapen, som är omdiskuterat. Anfalla Afghanistan har inte lätt till rädda amerikanska liv, tvärtom.

  Det finns inte ord hur vidrigt utrotning av indianer i USA samt aborter är, men detta är ingen konspiration. Det har/sker helt öppet. Förtydligande; lika vidrigt var än detta sker. Och jag blundar inte för faktum att USA har begått en massa övergrepp utanför USA genom sina krig.

  9/11 lika bra dokumenterat som förintelsen, som också är populärt att förneka. Och många av 9/11 konspirationerna mynnar ut i att det var judarna som sprängde Twin Tower i luften.

  Min huvudsakliga avsmak för konspirationsteorier av detta slag är att det är väldokumenterat vad som hände. Man vrider på sanningen. Och att judarna nästan alltid beskylls för att ligga bakom.

      (Reply)

 38. Fredrik,
  Jag tänkte strunta i att bemöta dig, då jag genom ditt inlägg förmodar att det är meningslöst.

  Anledningen var, att du i princip gjorde precis det jag varnade för i mitt inlägg, alltså det jag tycker att SVT gör i sitt program,  “Känslan man får är att alla som misstror människor i ledande positioner är “foliehattar”, litar man inte på det en myndighet presenterar så är man lite “knäpp” det är en form av härskarteknik som är farlig.”

  Men jag kommer att bemöta dina påståenden, och jag kommer göra det för att du misskrediterar mig på flera punkter, men även för dina felaktiga påståenden som bör korrigeras.

  *”Du använder dig av olika debattekniker där du ger sken av att kunna historia bättre än andra”

  Vilka andra menar du ? om det är medelsvensson så tror jag att det kan vara så, historia är väl inte ett hett ämne nu för tiden ?

  * “samt något av en expert av konstruktioner”Hur kom du fram till det ?

  blev du lurad av att jag skrev,   “dels baseras det på mina egna (små) kunskaper om konstruktioner”  ?Men visst, jag jobbar bla med konstruktioner, inte på skyskrapor men inom byggnation, jag har en viss insikt i hur en byggnad rasar, och med den LILLA insikten anser jag det vara otroligt att tre skyskrapor faller i sitt eget fotspår.

  * “Du vill också distansera dig från Alex Jones med påståendet att han lider av en diagnos” 

  Jag vet inte om jag behöver distansera mig från honom, jag har sett hans sida, och som jag skrev så gör han precis som du, skadar möjligheten till en sund debatt kring tveksamheter, du och han är varandras ytterligheter, precis som det ser ut i de flesta frågor idag. * ” Narcissism behöver inte betyda något negativt om en persons tankeförmåga”Nej det är korrekt, det måste det inte, men i A.Js fall tycker jag det lutar åt det, definitionen av narcissism är självupptagenhet, självförhärligande och överdriven tro på den egna förmågan,

  * “Sant är att myndigheter, regeringar osv ljuger och hemlighåller saker. Där ifrån till begå mord på 3800 personer är steget långt. Jämförelsen med krig haltar då det handlar mer om att fördela resurser, inte att medvetet mörda soldaterna med egna vapen”

  Jag vet inte vad du har för militär bakgrund, jag vet inte heller dina kunskaper om krig för övrigt, men om jag tolkar dig rätt, så menar du att man inte medvetet dödar sina egna soldater med egna vapen någonsin ?Om det är så du resonerar så får jag återigen hänvisa till historia, det finns många dokumenterade fall från 1900-talets krig till nutid där det hänt, oftast genom artilleri och flyg, tex där dom närmast fronten får sätta livet till för att skydda reträtten av övriga, en annan variant är när broar sprängs, och de som inte kom med över många gånger fick möta en säker död, inget man skryter om direkt.
  Att man med den psykiska pressen som kom av att flygplanen träffade tornen, tog ett beslut att ta ner byggnaderna på grund av “damage control”, har jag i så fall förståelse för, om tornen hade vält hade långt fler dött, inte ett lätt beslut, men om det gick till så, så var det kanske det bästa i människoliv räknat.

  * “Auktoritets tro är en annan debatteknik. Kan 2500 ingenjörer och arkitekter ha fel?”

  Jag använder ingen debatteknik, jag försöker inte vinna någon debatt, vem som helst får tro vad som helst om detta, dessutom är knappast antalet ingenjörer och arkitekter som har vågat ta den ställningen i majoritet, eller hur ?

  * “Men den lista som brukar framhållas innehåller inte 2500 ingenjörer och arkitekter som har erfarenhet av skyskrapor. Fåtal av dem är experter på skyskrapor, en del av dem är inredningsarkitekter och andra former av ingenjörer”

  Du har helt rätt, den innehåller inte 2500 ingenjörer och arkitekter, det var mitt fel, jag hade den siffran i huvudet sen gammalt, det är 3346 st nu, alla är mycket riktigt inte experter på skyskrapor, men jag tror nog dom har från grundläggande kunskaper i konstruktioner till expertis inom bla konstruktion och sprängning. Vore intressant att få en analys av dig hur du kom fram till din uppfattning av dessa.

  “Vad jag förstår så handlar listan i första hand om att utreda orsakerna kring varför byggnaderna kollapsade och inte ett manifest om en konspiration”

  Nja, konspiration (andas tillsammans) betyder bla sammansvärjning eller komplott, det har en dålig klang,  listan skrivs på om man anser att myndighetens rapport är felaktig, det är därför du och fler borde ta den sidan på allvar,  man förnekar inte att flygplanen flög in i tornen, bara att det inte var det som orsakade kollapsen, utan en kontrollerad sprängning, vidare att “byggnad 7” inte föll på grund av branden utan att även den föll av en kontrollerad sprängning.
  Byggnaderna föll ju på gränsen till “fritt fall”, vilket är omöjligt med konstruktionerna som fanns under, detta går att räkna matematiskt på, vilket man också gjort, detta har Nist inte kunnat förklara.”NIST carried its analysis to the point where the buildings reached global instability. At this point, because of the magnitude of deflections and the number of failures occurring, the computer models are not able to converge on a solution…. [W]e are unable to provide a full explanation of the total collapse.” — p. 3-4, NIST Response to Request for Correction”
  här https://www.ae911truth.org/evidence/near-free-fall-acceleration och här https://www.ae911truth.org/evidence/free-fall-acceleration

  “Termit består bland annat av aluminium. Flygplan byggs av aluminium. Aluminium har en smältpunkt på 660 grader Celsius. Därför är det inte konstigt att man hittat spår av “termit”.

  Det dom hittat i dammet är  “icke-reagerat nano-termitiskt material”
  “En konspiration av detta slag kräver många inblandade. Det är näst intill omöjligt att få så många att hålla tyst.”Okey, har du koll på hur många många är ? och är det verkligen ett argument som du tycker väger tungt, att man för rikets säkerhet håller tyst ?

  “Jag utesluter helt och hållet att det är ett massmord på egen befolkning. Även om världen är tokig så har demokratier ännu inte blivit så tokiga”

  Det är ingen som har påstått, varken jag eller sidan AE911, det kallas inte mord när man offrar färre för fler, och definitivt inte om man sitter högst upp på pinnen.
  Det du kallar demokratier (Väst) medverkar dagligen i “massmord” av civila, både barn och kvinnor, då barnens far är ett så viktigt “mål” kan man radera ett helt kvarter i länder som man inte ens är i krig med.Tro inte för en sekund att Sverige i Afghanistan inte skulle ta samma beslut, utan att säga för mycket så vet jag det.

  “Anfallet på Irak byggde på att de hade massförstörelsevapen, som är omdiskuterat”

  Omdiskuterat, det är väl slutdiskuterat, dom hade inga, Usa ljög och fabricerade bevis, kan oljan haft betydelse? o nej, en konspirationsteori igen =)

  “Anfalla Afghanistan har inte lätt till rädda amerikanska liv, tvärtom”

  Googla “afghanistan litium”
  Att Usa utnyttjade 9/11 för sin invasion av mellanöstern råder det väl inga tvivel om ?

  “9/11 lika bra dokumenterat som förintelsen, som också är populärt att förneka. Och många av 9/11 konspirationerna mynnar ut i att det var judarna som sprängde Twin Tower i luften.Min huvudsakliga avsmak för konspirationsteorier av detta slag är att det är väldokumenterat vad som hände. Man vrider på sanningen. Och att judarna nästan alltid beskylls för att ligga bakom.”

  På riktigt, tycker du att vi är på den nivån ? att förneka Förintelsen, det där är samma sak som att skrika Rasist så fort någon vill diskutera antal invandrare som ska tas emot. Lågt, genomskinligt och oseriöst.
  Israel är i min bön varje dag, men det betyder inte att dom som Nation aldrig gör fel, men i detta fallet har ingen överhuvudtaget nämnt något om detta, utan att veta så borde rimligtvis en del av dessa 3300 som skrivit på listan vara Judar.

  Jag är relativt säker på att du knappt kollade på sidan innan du skrev ditt inlägg, rätta mig gärna om jag har fel ?
   Försökte bifoga en pdf översatt till Svenska som förklarar 9/11 mycket bra, från samma killar, men Kjells program trodde det var spam, googla “om fysiken kring tre kollapsade skyskrapor” om intresse finns.

  Känd som rak och ärlig, klarar du inte det så ber jag på förhand om ursäkt.

      (Reply)

 39. Denna vers i Uppenbarelseboken är en nyckel för att förstå skeendet framöver med slutpunkt i Harmagedon. Det handlar om att “skilja agnarna från vetet” inför “de tusen åren”:

  “Eftersom du har tagit vara på mitt bud om ståndaktighet, skall ock jag taga vara på dig och frälsa dig ut ur den prövningens stund som skall komma över hela världen, för att sätta jordens inbyggare på prov.”

  Det är alltså klartecken från Himmelen för den ondska som släpps lös, i ett högre och mycket gott syfte.

      (Reply)

 40. Jag tänkte strunta i att bemöta dig, då jag genom ditt inlägg förmodar att det är meningslöst.

  Anledningen var, att du i princip gjorde precis det jag varnade för i mitt inlägg, alltså det jag tycker att SVT gör i sitt program, “Känslan man får är att alla som misstror människor i ledande positioner är “foliehattar”, litar man inte på det en myndighet presenterar så är man lite “knäpp” det är en form av härskarteknik som är farlig.”

  Men jag kommer att bemöta dina påståenden, och jag kommer göra det för att du misskrediterar mig på flera punkter, men även för dina felaktiga påståenden som bör korrigeras.

  “Du använder dig av olika debattekniker där du ger sken av att kunna historia bättre än andra”

  Vilka andra menar du ? om det är medelsvensson så tror jag att det kan vara så, historia är väl inte ett hett ämne nu för tiden ?

  “samt något av en expert av konstruktioner”

  Hur kom du fram till det ? blev du lurad av att jag skrev, “dels baseras det på mina egna (små) kunskaper om konstruktioner” ?Men visst, jag jobbar bla med konstruktioner, inte på skyskrapor men inom byggnation, jag har en viss insikt i hur en byggnad rasar, och med den LILLA insikten anser jag det vara otroligt att tre skyskrapor faller i sitt eget fotspår.

  “Du vill också distansera dig från Alex Jones med påståendet att han lider av en diagnos”

  Jag vet inte om jag behöver distansera mig från honom, jag har sett hans sida, och som jag skrev så gör han precis som du, skadar möjligheten till en sund debatt kring tveksamheter, du och han är varandras ytterligheter, precis som det ser ut i de flesta frågor idag.

  ” Narcissism behöver inte betyda något negativt om en persons tankeförmåga”

  Nej det är korrekt, det måste det inte, men i A.Js fall tycker jag det lutar åt det, definitionen av narcissism är självupptagenhet, självförhärligande och överdriven tro på den egna förmågan,

  “Sant är att myndigheter, regeringar osv ljuger och hemlighåller saker. Där ifrån till begå mord på 3800 personer är steget långt. Jämförelsen med krig haltar då det handlar mer om att fördela resurser, inte att medvetet mörda soldaterna med egna vapen”

  Jag vet inte vad du har för militär bakgrund, jag vet inte heller dina kunskaper om krig för övrigt, men om jag tolkar dig rätt, så menar du att man inte medvetet dödar sina egna soldater med egna vapen någonsin ?Om det är så du resonerar så får jag återigen hänvisa till historia, det finns många dokumenterade fall från 1900-talets krig till nutid där det hänt, oftast genom artilleri och flyg, tex där dom närmast fronten får sätta livet till för att skydda reträtten av övriga, en annan variant är när broar sprängs, och de som inte kom med över många gånger fick möta en säker död, inget man skryter om direkt.
  Att man med den psykiska pressen som kom av att flygplanen träffade tornen, tog ett beslut att ta ner byggnaderna på grund av “damage control”, har jag i så fall förståelse för, om tornen hade vält hade långt fler dött, inte ett lätt beslut, men om det gick till så, så var det kanske det bästa i människoliv räknat.

  “Auktoritets tro är en annan debatteknik. Kan 2500 ingenjörer och arkitekter ha fel?”

  Jag använder ingen debatteknik, jag försöker inte vinna någon debatt, vem som helst får tro vad som helst om detta, dessutom är knappast antalet ingenjörer och arkitekter som har vågat ta den ställningen i majoritet, eller hur ?

  “Men den lista som brukar framhållas innehåller inte 2500 ingenjörer och arkitekter som har erfarenhet av skyskrapor. Fåtal av dem är experter på skyskrapor, en del av dem är inredningsarkitekter och andra former av ingenjörer”

  Du har helt rätt, den innehåller inte 2500 ingenjörer och arkitekter, det var mitt fel, jag hade den siffran i huvudet sen gammalt, det är 3346 st nu, alla är mycket riktigt inte experter på skyskrapor, men jag tror nog dom har från grundläggande kunskaper i konstruktioner till expertis inom bla konstruktion och sprängning. Vore intressant att få en analys av dig hur du kom fram till din uppfattning av dessa.

  “Vad jag förstår så handlar listan i första hand om att utreda orsakerna kring varför byggnaderna kollapsade och inte ett manifest om en konspiration”

  Nja, konspiration (andas tillsammans) betyder bla sammansvärjning eller komplott, det har en dålig klang, listan skrivs på om man anser att myndighetens rapport är felaktig, det är därför du och fler borde ta den sidan på allvar, man förnekar inte att flygplanen flög in i tornen, bara att det inte var det som orsakade kollapsen, utan en kontrollerad sprängning, vidare att “byggnad 7” inte föll på grund av branden utan att även den föll av en kontrollerad sprängning.

  Byggnaderna föll ju på gränsen till “fritt fall”, vilket är omöjligt med konstruktionerna som fanns under, detta går att räkna matematiskt på, vilket man också gjort, detta har Nist inte kunnat förklara.

  “NIST carried its analysis to the point where the buildings reached global instability. At this point, because of the magnitude of deflections and the number of failures occurring, the computer models are not able to converge on a solution…. [W]e are unable to provide a full explanation of the total collapse.” — p. 3-4, NIST Response to Request for Correction”
  här https://www.ae911truth.org/evidence/near-free-fall-acceleration och här https://www.ae911truth.org/evidence/free-fall-acceleration

  “Termit består bland annat av aluminium. Flygplan byggs av aluminium. Aluminium har en smältpunkt på 660 grader Celsius. Därför är det inte konstigt att man hittat spår av “termit”.

  Det dom hittat i dammet är “icke-reagerat nano-termitiskt material”
  “En konspiration av detta slag kräver många inblandade. Det är näst intill omöjligt att få så många att hålla tyst.”Okey, har du koll på hur många många är ? och är det verkligen ett argument som du tycker väger tungt, att man för rikets säkerhet håller tyst ?

  “Jag utesluter helt och hållet att det är ett massmord på egen befolkning. Även om världen är tokig så har demokratier ännu inte blivit så tokiga”

  Det är ingen som har påstått, varken jag eller sidan AE911, det kallas inte mord när man offrar färre för fler, och definitivt inte om man sitter högst upp på pinnen.
  Det du kallar demokratier (Väst) medverkar dagligen i “massmord” av civila, både barn och kvinnor, då barnens far är ett så viktigt “mål” kan man radera ett helt kvarter i länder som man inte ens är i krig med.Tro inte för en sekund att Sverige i Afghanistan inte skulle ta samma beslut, utan att säga för mycket så vet jag det.

  “Anfallet på Irak byggde på att de hade massförstörelsevapen, som är omdiskuterat”

  Omdiskuterat, det är väl slutdiskuterat, dom hade inga, Usa ljög och fabricerade bevis, kan oljan haft betydelse? o nej, en konspirationsteori igen =) https://sv.wikipedia.org/wiki/Irakkriget

  “Anfalla Afghanistan har inte lätt till rädda amerikanska liv, tvärtom”

  Googla “afghanistan litium”
  Att Usa utnyttjade 9/11 för sin invasion av mellanöstern råder det väl inga tvivel om ?

  “9/11 lika bra dokumenterat som förintelsen, som också är populärt att förneka. Och många av 9/11 konspirationerna mynnar ut i att det var judarna som sprängde Twin Tower i luften.Min huvudsakliga avsmak för konspirationsteorier av detta slag är att det är väldokumenterat vad som hände. Man vrider på sanningen. Och att judarna nästan alltid beskylls för att ligga bakom.”

  På riktigt, tycker du att vi är på den nivån ? att förneka Förintelsen, det där är samma sak som att skrika Rasist så fort någon vill diskutera antal invandrare som ska tas emot. Lågt, genomskinligt och oseriöst.
  Israel är i min bön varje dag, men det betyder inte att dom som Nation aldrig gör fel, men i detta fallet har ingen överhuvudtaget nämnt något om detta, utan att veta så borde rimligtvis en del av dessa 3300 som skrivit på listan vara Judar.

  Jag är relativt säker på att du knappt kollade på sidan innan du skrev ditt inlägg, rätta mig gärna om jag har fel ?
  Googla ”om fysiken kring tre kollapsade skyskrapor” det är en pdf översatt till Svenska som förklarar 9/11 utifrån deras perspektiv, mycket pedagogiskt.

  Känd som rak och ärlig, klarar du inte det så ber jag på förhand om ursäkt

      (Reply)

 41. Micke,

  Ibland önskar man att kunde radera innehåll. Hade uttryckt mig annorlunda då. Men det jag reagerade på var:
  “Känslan man får är att alla som misstror människor i ledande positioner är “foliehattar”, litar man inte på det en myndighet presenterar så är man lite “knäpp”, det är en form av härskarteknik som är farlig.”

  Du nämner härskarteknik. Jag pekar på att det finns olika debattekniker, några av dem använder du dig av, auktoritet.

  Nu ger du mig ny information. Om jag förstår dig rätt nu så menar du att kapare flög in i skyskrapan, myndigheter insåg att om tornen skulle rasa över andra byggnader så istället sprängde man kontrollerat byggnader för att rädda liv. Är detta korrekt, eller har jag missuppfattat dig?

  Det flesta konspirationsteorierna går ut på att myndigheterna på olika sätt sprängde byggnaderna för att uppnå ett syfte för att invadera Mellan Östern, eller kanske något annat syfte. Det som du skriv i det första inlägget gav sken av att det var myndigheterna i USA som iscensatte 9/11.

  Du skrev också:
  “Man måste läsa historia för att förstå att myndigheter alltid, och jag menar alltid, har ljugit för sina medborgare om vissa händelser, givetvis med olika motiveringar för att rättfärdiga detta, detta började inte med Nazisterna på -40 talet, och det slutade definitivt inte med dom heller, det finns en anledning till att man preskriberar händelser, dom det berör närmast bör dö innan sanningen släpps ut, för ut kommer den.”

  Det kanske inte är så konstigt att jag fick intrycket att du menar att det var en konspiration av myndigheterna och inte ett terrorattentat. Du reagerar också på att jag kallar det mord. Klart att det är ett mord om man medvetet spränger en byggnad i luften. Något annat kan det inte kallas för. Men om byggnaderna riskerar att rasa över andra byggnader och orsaka ett större lidande då är den berättigade frågeställningen om det är att anse som en form av nödvärn. Det är en annan diskussion.

  Som det första inlägget var utformat så utgick jag ifrån att du menade att hela 9/11 var iscensatt. Har idag läst det flera gånger och får samma intryck. Ur det perspektivet är det inte konstigt att jag jämför det med andra konspirationsteorier.

  Första länken gick till en fyrsidig broschyr. Blev osäker om det var den informationen du pekade på eller något annat på den sidan. Broschyren ändra inte min ståndpunkt.

  Angående listan så har andra har gått igenom listan och funnit att många inte är experter på skyskrapor. Fel av mig att lita på andra. Men jag har tittat på listan och kan konstatera att ett flertal inte är arkitekter eller ingenjörer. Har även kollat hur listan samlats in. Man behöver inte vara expert för att få komma med på listan. Det finns 38 olika titlar man ska kryssa för. Allt från Student, polis, jurist, ögonvittne till ingenjörer och arkitekter. Så frågan är hur relevant listan är?

  Jag tycker att det verkar orimligt att hinna rigga en kontrollerad sprängning av skyskrapan på kort tid. Vad jag vet (ingen expert) så brukar det ta lång tid att rigga en kontrollerad sprängning där vitala delar av konstruktionen skärs av. Sprängämnen är bara en liten del av ekvationen. Hur säkra kunde de vara att en sprängningen skulle få skyskrapan att rasa rakt ner och inte förvärra situation (retorisk fråga)? En skyskrapa har aldrig rasat på grund av brand, (brukar det hävdas och det stämmer säkert). Mig veterligen har det aldrig hänt att så stora flygplan flugit in i byggnader, därför kanske kunskapen om detta är knapphändigt. (Detta är mina ståndpunkter).

      (Reply)

 42. Fredrik,

  Du nämner att jag använder mig av debattekniker som i pluralis, men du nämner en, användandet av auktoritet, om det är debatteknik eller inte bryr jag mig inte om, anledningen att jag hänvisar till denna sidan, beror ju självklart på att dom har den kunskap som krävs, jag har det inte. I samma andetag som du säger att jag använder mig av auktoritet, så borde du känna att även du gör det, eller är det egen kunskap du står på när du så självsäkert kommer med påståenden, jag gissar på att du googlade ”debunk 9/11” .
  ” Nu ger du mig ny information. Om jag förstår dig rätt nu så menar du att kapare flög in i skyskrapan, ”

  Ny information ? min sista mening var:
  ”Gör det 9/11 till ett illdåd med inblandning av myndigheten ? jag har lämnat den frågan, det kan mycket väl vara så att man spränger byggnaderna för att rädda liv, “damage control” detta är inget nytt på kartan, det är den situationen som befälhavare i krig alltid brottas med, vissa får dö för att fler ska leva.”

  Hur kan du få det till att dom skulle spränga byggnaden för att rädda liv utan att det skulle varit flygplan som flugit in i dom ? Hur kan det vara ”damage Control” ?

  ” Det flesta konspirationsteorierna går ut på att myndigheterna på olika sätt sprängde byggnaderna för att uppnå ett syfte för att invadera Mellan Östern, eller kanske något annat syfte. Det som du skriv i det första inlägget gav sken av att det var myndigheterna i USA som iscensatte 9/11.”

  ” Det kanske inte är så konstigt att jag fick intrycket att du menar att det var en konspiration av myndigheterna och inte ett terrorattentat.”

  ” Som det första inlägget var utformat så utgick jag ifrån att du menade att hela 9/11 var iscensatt. Har idag läst det flera gånger och får samma intryck. Ur det perspektivet är det inte konstigt att jag jämför det med andra konspirationsteorier.”

  Dessa tre stycken betyder typ samma sak, förklara hur du kom fram till det ?

  ” myndigheterna på olika sätt sprängde byggnaderna för att uppnå ett syfte för att invadera Mellan Östern,”

  Det behövdes inte, man utnyttjade tillfället, det fanns/finns många olika ”sandlådor” färdiga att aktiveras, när byggnaderna föll aktiverade man den som passade bäst, alla länder har ”sandlådelekar” bara olika uppbyggda, en del länder som tex Sverige har mer försvarsbaserade, medans USA säkert har invasionsplaner för större delen av FI.

  ” Angående listan så har andra har gått igenom listan och funnit att många inte är experter på skyskrapor. Fel av mig att lita på andra. Men jag har tittat på listan och kan konstatera att ett flertal inte är arkitekter eller ingenjörer. Har även kollat hur listan samlats in. Man behöver inte vara expert för att få komma med på listan. Det finns 38 olika titlar man ska kryssa för. Allt från Student, polis, jurist, ögonvittne till ingenjörer och arkitekter. Så frågan är hur relevant listan är?”

  Det finns två listor där man skriver på, en för ”general Public” och en för ”architect and engineer” Man kan vara utbildad ingenjör utan att arbeta som det, därav de val som finns för nuvarande anställning, varken jag eller dom påstår att det är 3300 experter på skyskrapor som skrivit under.
  Men tittar man runt lite på dom som skrivit under, så finns det en hel del med goda meriter som vågar sticka ut hakan.

  ” Jag tycker att det verkar orimligt att hinna rigga en kontrollerad sprängning av skyskrapan på kort tid. Vad jag vet (ingen expert) så brukar det ta lång tid att rigga en kontrollerad sprängning där vitala delar av konstruktionen skärs av. Sprängämnen är bara en liten del av ekvationen. Hur säkra kunde de vara att en sprängningen skulle få skyskrapan att rasa rakt ner och inte förvärra situation (retorisk fråga)? ”

  Det är väl klart att ingen hann rigga det under den tiden efter att planen träffat, dessa byggnader är riggade som en säkerhet, ungefär som Gotlands hamn var förut, innan det helt plötsligt inte behövdes ett Svenskt försvar längre, det var likadant med broar av strategisk betydelse.

  Att de skulle falla rakt ner i sitt fotavtryck kunde nog ingen vara säker på, men att tre byggnader utan ”riktad hjälp” skulle kunna göra det, skulle nog ingen gissat innan.

  ”En skyskrapa har aldrig rasat på grund av brand, (brukar det hävdas och det stämmer säkert). Mig veterligen har det aldrig hänt att så stora flygplan flugit in i byggnader, därför kanske kunskapen om detta är knapphändigt. (Detta är mina ståndpunkter).”

  Om det inte var för en tredje byggnad, ”byggnad 7” det var ju bara 2 flygplan, den tredje byggnaden föll i så fall med fritt fall endast av brand, ytterligare något som Nist inte kan förklara, anledningen till det är att dom har inte tagit med sprängning som en möjlig faktor, kvittar dock, kollapsen av TT är otrolig i sig.

  Jag ställde nio frågor som blev obesvarade, jag vet inte om det beteendet finns med på din lista för debattekniker, men jag kallar det bara att ”ducka”
  Jag ställde upp ditt första och andra inlägg i stycken för att bemöta det så ärligt jag kunde, jag förutsätter nu att du visar mig samma respekt.

  /Micke

      (Reply)

 43. Ett litet klipp från en ledare i Dagens Nyheter.

  Tankar efter beskedet om Trumps Corona:

  Stämmer detta verkligen? Hittar han på nu igen? Så lyder den skeptiska kommentaren efter Trumps dramatiska besked.

  Den instinktiva känslan: misstro. Man kan inte lita på vad USA:s president säger, för tänk om detta är ännu en av hans otaliga lögner. Tänk om detta bara är ett försök från Trumps sida att byta ämne och få sympati. Han ligger ju illa till i opinionen inför presidentvalet den 3 november.

  Det är något sorgligt med denna reaktion – inte för att den är konstig, den är i själva verket begriplig, utan för att den vittnar om ett större förfall. Attackerna på sanningen har pågått så länge från Vita huset att varje uttalande från USA:s president numera möts med misstro, även ett sjukdomsbesked. Det är ett mått på en större sjuka i vår tid.

  Två dagar innan funderade jag: Har Trump C19 på riktigt eller kan det vara en publicitets-grej så att han sedan kan säga: “Där ser ni. Bara en liten snuva!”

  Trump har gjort allt för att ge sanning och lögn samma sannolikhetsvärde. Det började i kampanjen och har sedan fortsatt hela tiden, ja även tilltagit. Begreppet “alternativa sanningar” myntades när han påstod att besökarna till hans invigning var fler än någonsin tidigare i Amerikas historia. Fastän bildbevis visade att det var mindre än hälften så många som när Obama svors in.

  Psalm 26:2-4 Granska mig, o HERRE, och pröva mig, rannsaka mina njurar och mitt hjärta. För jag har din nåd inför mina ögon och jag vandrar i din sanning. Jag sitter inte tillsammans med lögnare och umgås inte med hycklare.

      (Reply)

 44. Att vilja förbjuda abort är ett rimligt ställningstagande

  Hur intellektuellt försvarbart är det att hävda att det ofödda barnet är en människa med okränkbart människovärde och på samma gång förneka det ett rättsskydd, skriver Nasrin Sjögren och Annette Westöö.

  Debattörerna skriver bland annat:

  Byt bara ut “ofödda barn” mot någon annan grupp människor så blir absurditeten uppenbar: “Vi anser att äldre över 75 är människor med människovärde, men vi anser inte att det ska vara kriminellt att döda dem.” Det är en position som i längden är omöjlig att försvara och den visar att man egentligen, innerst inne, inte är övertygad om att de ofödda barnen är människor som du och jag.

  Frida Park svarar:

  Vi vidhåller att det vid en graviditet finns två skyddsvärda individer: kvinnan och barnet. Därtill gör MRO sig skyldiga till samma tankefel som de som hävdar att abort handlar om kvinnans rätt att bestämma över sin kropp. MRO:s märkliga parallell till äldre över 75 år håller helt enkelt inte eftersom exemplet talar ju om en person att ta hänsyn till, inte två.

  Men då undrar jag om vi kanske kan göra om debattörernas exempel lite grand.

  “Vi anser att äldre över 75, som vårdas av ett av sina barn, är människor med människovärde, men vi anser inte att det ska vara kriminellt att döda dem.”

  För då är ju även där två personer inblandade och barnet i fråga kan ju tycka att det blir för jobbigt……

      (Reply)

 45. Det blir luriga tider även för Trump när han plötsligt förstår att han har lyckats starta det andra amerikanska inbördeskriget. Hur det slutar har han ingen aning om. Reagan var på sin tid övertygad om att Harmagedon skulle komma att utspelas i USA. Kanske det blir en generalrepetition i USA inför Harmagedon. Ett andra “Little big horn” med nya segrarmakter?

  https://www.aftonbladet.se/tv/a/QmoJv8/miliserna-som-vill-ha-inbordeskrig

  https://www.aftonbladet.se/nyheter/a/VqRE5p/rusning-efter-vapen-i-usa-tror-det-kan-bli-inbordeskrig

      (Reply)

 46. Visar här ett nytt sätt att meddela bibelcitat.

  Om man klickar på verserna får man Reformationsbibelns hemsida med den valda texten.

  Ett passande ord i luriga tider.

  /Kjell

      (Reply)

 47. Kjell,

  Kjell, det verkar som att även vakna, rätt-troende kristna amerikaner upplever ett svårt dilemma.
  De vill inte rösta in någon som är för abort, och andra liberala värden.
  Samtidigt gillar de inte alternativet heller.
  Men av två onda ting…

  Jag håller inte med dig om att bara namnkristna kan rösta på Tr*mp. Det verkar som att de sant troende, som ändå väljer att lägga rösten åt höger, gör det inte för personen (som det finns mycket att orda om), utan för de konservativa värderingarna, framföralt skyddet av ofödda barn, och för hans positiva attityd mot Israel.
  Men det är mycket lurigt.
  .
  (Tänkvärt att Antikrist också kommer att vara en ‘stor vän av Israel’, och också kommer att få till ett fredsavtal – med ‘ett delat land’ – men honom kommer hela världen beundra.)

      (Reply)

 48. Ingela skrev

  Jag håller inte med dig om att bara namnkristna kan rösta på Tr*mp.

  Det är gott Ingela, jag tror att du vet att jag utmanar i mina “påståenden”.

  Jag tror således inte att Trumpismen är frälsningsavgörande. (Fastän Antikrismen kommer att bli det.)

  Vidare tror jag att Trump inte bryr sig om vare sig abort eller Israel annat än som “valfläsk”.

  Om han tror sig kunna vinna flera röster, inom sitt eget ramverk, ändrar han åsikt på 10 millisekunder.

  Behövs bara ett nytt Twitter-meddelande och en fake interview på Fox News för att få Paula White och alla andra “Word of Faith- anhängare” och “ägare av Megachurches” att svänga med. De är alla i liasion med Beliar.

  Men jag vill tillägga att den som sätter sin tilltro till fake news och lögner ligger illa till när Mister Real Antikrist träder in på scenen som Trump använder sin makt att förbereda.

  Jag ber till Herren, vår Gud, att Trump skall förlora, och bekänner samtidigt min totala oförmåga att veta var som är bäst. “Herre hör min bön och handla i enlighet med Din vilja!

      (Reply)

 49. Kjell,

  Ja, Kjell, är det inte ett gemensamt drag hos politiker, att de lovar runt och håller tunt?
  Jag vill minnas ett antal vallöften här hemma i Svea, som det inte ‘bidde nånting’ av.
  Men det lät vackert när det begav sig.

  Tvärs-Över-Drickat har de det inte lätt, som sätts inför dilemmat pest eller kolera.
  Jag avundas dem inte.
  Rösta eller låta bli?
  Högergubben eller vänstergubben?

  Har alltid tyckt att högergubben är en vedervärdig figur,
  men tänkt att det rent allmänt, och historiskt,
  funnits andra ledarfigurer med tvivelaktig karaktär,
  som ändå kanske kunnat göra en hyfsad insats i sitt ämbete.
  Eller inte?

  Ja, härmed har jag säkert avslöjat min allmänna okunnighet.
  Brukar inte skriva om politik, så det får räcka så.
  Som sagt, avundas inte våra medsyskon Bortom Pölen.
  Man kan bara be att Herens vilja får ske.
  ‘Gud – kungar – hjärtan – vattenbäckar’, och så vidare.

      (Reply)

 50. Ingela skrev: ‘Gud – kungar – hjärtan – vattenbäckar’

  Jag tror inte att Trump egentligen bryr sim om vare sig Israel eller aborterade barn. Han visar ju ingen som helst empati med någon annan heller. Men så länge hans politik ger honom väljare kommer han att driva den.

  Om han skulle få fler väljare genom att dumpa Israel skulle han göra det på stubben.

  Vad gäller kungahjärtan och vattenbäckar tror jag att just det ordet kan missförstås lika lätt som Rom. 13:1 Varje människa ska underordna sig överheterna. För det finns ingen överhet som inte är av Gud. De överheter som finns är förordnade av Gud.

  De flesta brukar ju försvara sitt eget val av regering med dessa ord. Men sammanhanget visar att man inte får tolka det så ytligt.

  Millions of Americans Believe Trump Is Fighting Literal Demons

  Kommer då Gud att leda Trumps hjärta? Inte vet jag, men låt mej tvivla tills motsatsen har bevisats.

  Ledde Gud Faraos hjärta? Ja, genom att förstocka det i uppror mot Guds vilja.

      (Reply)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *