Luriga tider

Min käre store-bror Sven Reichmann profeterade och sade att den sista tiden blir en lurig tid.

Han hade rätt och här följer två dokumentärer som beskriver hur det faktiskt går till.

Vi har ingen anledning att förmoda att taktiken blir annorlunda åren framöver. Fast visst har vi rätten att be att Herren leder oss och bevarar oss.

Om du tar dej tid att titta på de två dokumentärprogrammen, kom då ihåg att själafienden tycker om att presentera två eller flera alternativ som alla är lika illa, och sedan motivera dej att välja ett av alternativen.

Följande två långa dokumentär-rapportage är mycket ingripande. Här visas hur allmänhetens opinion kan manipuleras med hjälp av en liten grupp skurkar som manipulerar mängden av det som publiceras i media.

Demokratins spelregler leder till att majoriteten får makten oavsett om den har fel. Detta skedde i Tyskland på 30-talet och det sker nu igen inför våra ögon i USA och fler länder där populister vinner majoritet.

Den första videon berättar om hur Republikanerna började striden när Obama vann och hur de strukturellt gjorde allt som kunde göras att motarbeta honom.

Den andra videon berättar om hur Trump vann med hjälp av alla sorters lögn och knep man kan tänka sig och inte minst genom att skapa splittring och vädja till människans allra lägsta instinkter.

Vill ännu en gång understryka att det är sorgliga och skrämmande saker som avslöjas i dessa dokumentärfilmer.

Det kan vara bra att känna till detta i de luriga tider vi måste vara med om de kommande åren.

Som jag ser det finns det bara två sorters “kristna” som kan rösta på Trump. Det är 1. Totalt vilsna kristna. och 2. Namnkristna.

PS. Om du hellre vill använda länkar:

The great divide of USA 1

The great divide of USA 2

30 thoughts on “Luriga tider”

 1. Jag har fått veta att dessa båda videofilmer är blokkerade i Sverige.

  Sorgligt! Begripligt att USA’s styrande vill slippa att bli avslöjade.

  Om någon verkligen är intresserad skall jag göra dem tillgängliga per person.

  Men filmerna är långa, nästan 2 timmar vardera.

  /Kjell

      (Reply)

 2. Håller med om att det är luriga tider, frågan är bara vilka röstnings alternativ har amerikanerna förutom att röstvägra?
  Jag är helt säker på att detta fulspel är minst lika utvecklat i de Demokraternas leden.

      (Reply)

 3. Inge,

  Det finns ett gammalt uttalande som säger: “Det handlar inte om rösterna utan om dem som räknar rösterna.”

  Visst skulle Demokraterna missbruka makten om de hade den. All maakt korrumperar ju.

  Men just nu är det faktiskt den patologiske lögnaren i det vita huset som har makten och således även han som kommer att missbruka den.

  De senaste utspelen är att den färgade kvinnan som Joe Biden valde som running mate “kanske inte kvalificerar”. Samma eländiga lögner (birther) som trump drev mot Obama. Kan man verkligen annullera synder genom goda gärningar? Visst gillar vi alla att Hamas fick en snyting? Men rättfärdigar det Trumps alla andra lögner, manipulerande och sabotage?

  Det kanske ännu värre är att Trump vill frysa utbetalningar till Posten i USA så att det inte går att leverera post-rösterna i tid.

  Vi har således en faktiskt situation och det betyder att alla konfronteras med utmaningen att endera stå upp för det de anser vara bäst, eller att tiga och ge den nuvarande makthavaren fördel.

  Hur skulle du välja om du vore “over there”?

  /Kjell

      (Reply)

 4. Kjell,

  Kjell du verkar i alla fall ha valt sida? Frågan är dock inte så svartvit som vissa vill påskina, jag skulle dock kunna svara på vilket parti jag inte skulle ha valt men väljer att avstå.

      (Reply)

  1
 5. Inge,

  Tack för ditt svar. Jag vill försöka att svara utförligt och motivera mina tankar.

  Först måste jag erkänna att jag har tyckt instinktivt illa om Trump långt innan han figurerade i det katastrofala presidentvalet. Jag visste inte vem han var men han figurerade i reality-soaps som “The Apprentice” och så kallade “skönhets-tävlingar”. Ingen av dessa båda har jag använt min tid att se på, men korta snuttar undkommer man inte om man ser på TV. Trumps arroganta och otrevliga uppträdande, och hans ögons utstrålning tyckte jag var starkt motbjudande.

  Hans spridande av falsk propagande under Obama-tiden och hans uppträdande som ohyfsad buffel i en porslinsaffär under valkampanjen gav mej säkerligen inte en mer positiv syn på honom. Först trodde vi ju att det var ett slags skämt att han kandiderade, men redan då skrev jag att “om Trump blir vald har vi endera sett den som förbereder Antikrists inträde, eller Antikrist själv“. Min åsikt har inte ändrats utan snarare förstärkts. Jag återkommer till detta med bibelcitat, men först lite andra tankar.

  I västvärlden, inte minst i Sverige, är vi rätteligen uttalade motståndare till “Sharia”. Ordet “sharia” betyder “lag” och inget annat. Men det används i muslimska länder i betydelsen av den lag som gäller i en teokrati, alltså en stat där i detta fall Allah är huvudet och hans regering består av Mullor. En Mulla är en skriftlärd islamisk ledare, teolog och jurist i en person som har studerat Koranen, hadith-traditionerna och den islamiska rättsvetenskapen och som anses vara expert i religiösa angelägenheter. Mulla är därför en titel för vissa domare och ämbetsmän.

  Det har funnits tider i västvärlden när stat och kyrka inte var separerade. Det var mörka tider med något man kanske borde kalla “kristen sharia”. Teokrati fungerar inte här och nu. Vi får vänta på Jesus som kommer att regera som Kung i det teokratiska tusenårsriket.

  Det jag vill påpeka med detta är att jag som kristen inte kan underordna mej islamsk sharia. Den stora frågan då blir ju om vi kristna kan kräva, eller ens förvänta oss att de som inte är kristna underordnar sig en kristen sharia?

  Jag tycker väldigt illa om att samkönade äktenskap tillåts. Men problemet ligger i att det civila äktenskapet i Sverige har sina rötter i Guds bud om en livslång gemenskap mellan en man och en kvinna. Därför hade det varit bättre att göra en tydligt skillnad mellan bibliska äktenskap och civila äktenskap. Även vigselns utformande. Men kanske inte de juridiska konsekvenserna.

  Ett annat exempel är abort. Förskräckliga barnamord! Och visst bör vi ha rätten att proklamera den åsikten, men i vilken mån vi bör ha rätten att skriva sharia om det är frågan. Faktum är att det aborteras i stor skala även i länder där det är förbjudet.

  Vad säger då Guds ord, Bibeln, om kungar, presidenter, diktatorer och regeringar?

  Rom. 13:3-4 De styrande är ju inte till skräck för dem som gör goda gärningar, utan för dem som gör det onda. Vill du vara utan fruktan för överheten, gör då det goda, så ska du få beröm av den, för den är Guds tjänare, till ditt bästa. Men om du gör det onda ska du frukta, för den bär inte svärdet förgäves. Utan den är Guds tjänare, en hämnare som straffar den som gör det onda.

  Jag kan rekommendera en predikan av John MacArthur om detta: When Government Crosses the Line.

  Visst både får och bör vi göra vår röst hörd, men det är inte vårt uppdrag att påtvinga de styrande “kristen sharia”.

  Så länge vi själva inte förbjuds att leva som Gud har bestämt eller tvingas att leva i strid med Guds bud, må vi lyda.

  Visst tycker jag illa om en politisk agenda som legaliserar en massa saker som Gud förbjuder. Men nu tillbaka till Republikanerna och Trump.

  Så skrev Jesu halvbror, Jakob.

  Jakob 5:1-6 Och nu, ni rika: Gråt och jämra er över de olyckor som ska komma över er. Er rikedom är förmultnad och era kläder har blivit förtärda av mal. Ert guld och silver har rostat bort, och rosten därpå ska vara ett vittnesbörd mot er och ska som en eld förtära ert kött. Ni har samlat er skatter i de sista dagarna. Se, den lön som ni genom bedrägeri har undanhållit arbetarna som har bärgat era åkrar, den ropar, och skördemännens rop har nått Herren Sebaots öron. Ni har levt i lyx och njutning på jorden. Ni har gött era hjärtan såsom på en slaktdag. Ni har dömt och dödat den rättfärdige, och han gjorde inget motstånd mot er.

  Hur kan det finnas 50 miljoner människor i USA (innan corona, nu är det mer) som lever under fattigdomsgränsen. Sociala orättvisor som ständigt förvärras av Republikanernas egoism och favoriserande av rika. Hur kan man utestänga de fattiga från sjukvård?

  Jesaja 47:8-11Hör nu detta, du som lever i lyx, du som tronar så trygg, du som säger i ditt hjärta: “Jag och ingen annan! Aldrig ska jag sitta som änka, aldrig veta av barnlöshet.” Plötsligt ska båda dessa olyckor drabba dig, på en och samma dag: barnlöshet och änkestånd. I fullt mått ska de drabba dig, trots dina många trollkonster, trots dina besvärjelsers stora kraft. Du litade till din ondska och tänkte: “Ingen ser mig.” Din vishet och kunskap förledde dig, och du sade i ditt hjärta: “Jag och ingen annan.” Därför ska en olycka drabba dig som du inte kan besvärja, ett fördärv ska falla över dig som du inte kan avvärja. Plötsligt ska förödelsen drabba dig, när du minst anar det. (texten speglas i Upp. 18:7)

  Egocentricitet är inte något specifikt för Trump, men “Jag och ingen annan.”står skrivet på hans panna i allt han gör och allt han säger. Allt hat han sprider genom att skymfa och ljuga, all splittring han avsiktligt förorsakar för att vinna valet. “Jag och ingen annan.” är Antikrists valspråk.

  Matt. 5:9 Saliga är de som skapar frid, för de ska kallas Guds barn.

  Trump behöver ingen förlåtelse?.

  Trump angående Joe Biden och Gud

  1 Joh. 1:5-10, 2:4 Och detta är det budskap som vi har hört från honom och förkunnar för er, att Gud är ljus och i honom finns det inte något mörker. Om vi säger att vi har gemenskap med honom och vandrar i mörkret, ljuger vi och handlar inte efter sanningen. Men om vi vandrar i ljuset, såsom han är i ljuset, så har vi gemenskap med varandra, och Jesu Kristi*, hans Sons, blod renar oss från all synd. Om vi säger att vi inte har synd, bedrar vi oss själva och sanningen finns inte i oss. Om vi bekänner våra synder, är han trofast och rättfärdig, så att han förlåter oss våra synder och renar oss från all orättfärdighet. Om vi säger att vi inte har syndat, gör vi honom till en lögnare, och hans ord är inte i oss. —- Den som säger: Jag känner honom, och inte håller hans bud, är en lögnare och sanningen finns inte i honom. 

  King of Israel

  Kort och gott, jag vill vara Kristustrogen och Bibeltrogen och kan således inte rösta vare sig på Republikanerna eller Trump i nuläget.

      (Reply)

 6. Kjell,

  Många kristna gillar Trump. Jag har mina aningar om varför. Men kan den som ära Jesus gilla Trump? Det finns filmer när Trump påstår att han är “the chosen one” och samtidigt tittar upp mot himmeln. För mig är det omöjligt att gilla en sådan person eftersom jag har Jesus i mitt hjärta. En del kan säkert bortförklara det hela med att det var ett skämt. Det finns saker som är för heliga att skämta om.

  De flesta vill göra det till är den andre bättre? Det handlar inte heller om det. Det handlar om vad denne person gör och säger. Min synd blir inte mindre för att andra syndar mer.

      (Reply)

  2
 7. Inge,

  Tydligen tyckte du det var för utförligt för att orka läsa det och bry dig.

  En del av det jag skrev handlar ju om Demokraterna.

  /Kjell

      (Reply)

 8. Fredrik skrev:

  De flesta vill göra det till är den andre bättre? Det handlar inte heller om det. Det handlar om vad denne person gör och säger. Min synd blir inte mindre för att andra syndar mer.

  Det är lurigt med “agnosticism” på alla områden.

  I Sverige hette det: “Den som tiger samtycker.”

  John Stuart Mill, sade 1867: “Bad men need nothing more to compass their ends, than that good men should look on and do nothing.”

  Valet att ta emot Guds frälsning är ett val mellan 100% gott och 100% ont, men de flesta andra val vi har att göra i livet är mellan bra och bättre, eller dåligt och sämre.

  /Kjell

      (Reply)

 9. Vad är målsättningen med “kristna media” som Dagen och Världen i dag?

  Dagen publicerade:

  1. Sågar Bidens val av Kamala Harris som vicepresident

  Joe Bidens val av Kamala Harris som vicepresidentkandidat väcker blandade känslor.
  “Det mest abortvänliga presidentkandidatteamet någonsin” är en åsikt.
  “En milstolpe i amerikansk historia” tycker någon annan.

  2. Därför stöttar kristna Trump

  För att förstå Trumps kristna väljare behöver vi förstå den apokalyptiska världsbild många av dem delar, skriver Anders Eriksson.

  Och vad skall man säga om en skribent i Dagen som “gnäller” över att palestinierna lämnas utanför? Hittills har ju dessa palestinier vägrat all dialog om man inte först erkänner deras krav att totaldiska Israel.

  3. Arabvärldens tabu mot Israel-kontakt luckras upp

  Tre vinnare och en förlorare. Det nya avtalet i Mellanöstern är en triumf för Trump, Netanyahu och Förenade arabemiratens Mohammed bin Zayed – medan palestinierna, som vanligt, lämnas utanför.

  Världen i dag publicerade:

  1. Kamala Harris: ”Jag står med Israel”

  Joe Bidens vicepresidentkandidat, Kamala Harris, står på Israels sida i många frågor. Det visar en genomgång som CBN News har gjort. Enligt nyhetskanalen är hon en traditionell pro-israelisk demokrat, som bland annat stödjer Israels säkerhet och som motsätter sig BDS-rörelsen.

  Bra va? Men en gästledare av en Trumpvänlig skrotar tanken att man kan vara för social rättvisa och ändå ärlig.

  2. Är makten viktigare än sanning för Harris?

  Demokraternas presidentkandidat Joe Biden har valt senator Kamala Harris som sin vicepresidentkandidat. Vem är hon?

  Hon beskriver sig gärna i termer av afroamerikan med enkel bakgrund som fått kämpa sig fram. Det är en sanning som kräver en stor modifikation.

  Så låt oss välkomna Trumps lögner! ? ? ?

  Kristen media? ? ?

  Hajjar du?

      (Reply)

 10. Kjell,

  Håller med om att varken kristen eller muslimsk sharia är önskvärt. Jag kan även konstatera att varken Joe Biden eller Kamala Harris är några moraliska föredömmen dom heller, vi gör nog klokast i att inte välja sida alls och låta dom “over there” avgöra valet.

      (Reply)

  1
 11. Det kan ibland vara bra att lyssna på vad villolärande TV-predikanter säger.

  Sid Roth är en sådan. Här är länken till en av hans recenta “It’s Supernatural”.

  Ett tydligt budskap om stor väckelse över hela världen. Gyllene tider och budskapet att Trump är Guds utvalde.

  God Told Me “This is the END of the World As You Know It”


  En annan är John Hagee. Why was Trump elected?

  John Hagee är pretribbare, europahatare och han var mycket aktiv med de så kallade blodmånarna. Stor supporter av Trump.


  Och så ett sanningens budskap från Justin Peters angående falska profeter.

  Coronavirus Exposes False Prophets

      (Reply)

 12. Kjell,

  Du är säkert mer insatt än vad jag är i detta, men när det gäller profetiska budskap så skall de ju alltid prövas, därför är det intressant att konstatera att de tydliga profetior som förutsåg en seger för Trump i förra valomgången fick rätt, detta mot alla odds.
  Även den gången utmålades dessa profetröster som falska.

      (Reply)

  1
 13. Inge,

  Svaret finner du här:

  5 Mos. 13:1-3  Om en profet eller drömmare träder fram hos dig och han ger dig ett tecken eller under, och sedan det tecknet eller undret inträffar och han då säger till dig: “Låt oss följa andra gudar, gudar som du inte känner, och låt oss tjäna dem”, då ska du inte lyssna till den profetens ord eller den drömmaren. Det är Herren er Gud som prövar er, för att se om ni älskar Herren er Gud av hela ert hjärta och hela er själ. 

  Att undret (eller det förutsagda) sker är inget bevis. Trollkarlarna replikerade Mose under i Egypten.

  Sid Roth och John Hagee predikar “ett annat evangelium”. Kollade du Justin Peters budskap?

  Den som predikar ett annat evangelium, han predikar även en annan Kristus.

  /Kjell

      (Reply)

 14. Kjell,

  Jo jag har kollat Justin Peters budskap,
  det är minst tre saker jag reagerar på.
  1. Är det rätt att döma ett profetiskt budskap på lösryckta andra handscitat?
  2. Ett profetiskt budskap för 2020! Är det då inte vist att vänta med den slutliga bedömningen tills året är slut?
  3. Justin kräver tecken av dessa predikanter som ber för sjuka? Eller förnekar han att sjuka kan bli helade genom förbön? I så fall tillber Justin en annan Gud? Har han läst vad Jesus sa till Fariseerna i Matt 16:4?

  Med ditt sätt att se det så borde 5 Mos. 13:1-3 vara tillämpligt på alla profetiska tilltal om kommande presidenter, oberoende vilken presidentkandidat som vinner valet?
  Eller kan du nämna någon tidigare president eller nu aktuella kandidater som inte skulle bli diskvalifiserade enl.
  5 Mos. 13:1-3?

      (Reply)

 15. Inge,

  Jag skall försöka ge dej min syn på de saker du tar upp. Jag anar att vi står ganska långt från varandra vad gäller synen på den heretiska Word of Faith / Prosperity-läran.

  1. Är det rätt att döma ett profetiskt budskap på lösryckta andra handscitat?

  Uppdraget att pröva är personligt så jag tror att vi faktiskt alltid bör pröva om vi på något sätt tar ett budskap seriöst. Och när vi prövar kan vi ju bara göra det inom ramen för de fakta vi har. Riktigt vad du menar med “andrahands-citat” vet jag inte. Kanske menar du att Justin ljuger?

  2. Ett profetiskt budskap för 2020! Är det då inte vist att vänta med den slutliga bedömningen tills året är slut?

  Vänta om du vill. Om “profeten” hos Sid Roth har rätt kommer ju mycket snart Antikrist att fixa det så att alla förluster på grund av corona vänds i härlig seger och vinst. Det vill säga han tror ju inte att det är Antikrist som fixar det, men si det tror jag.

  Jag tvivlar på att du kollade hela vidon, för det fanns ju även exempel på “profetior” som redan bevisat sig falska. T.ex. Rodney Howard Brown som hade fixat det så att Florida inte skulle få smittan. Ungefär från 20:30 i videon. Florida är i dagsläget en av de värst drabbade staterna.

  Du glömmer tydligen att dessa “profetior” har givits av dokumenterat villolärande framgångsprofeter.

  3. Justin kräver tecken av dessa predikanter som ber för sjuka? Eller förnekar han att sjuka kan bli helade genom förbön? I så fall tillber Justin en annan Gud? Har han läst vad Jesus sa till Fariseerna i Matt 16:4?

  Vet inte riktigt här heller vad du specifikt talar om. Kanske om Pat Robertsons påståenden att han ser en sjuk någonstans ute i landet och sedan proklamerar att denne är helad.

  Justin förnekar inte att Gud kan hela sjuka och även gör det, men han liksom jag förnekar att sådant sker i kristna cirkusföreställningar, där äkta sjuka sorteras bort och de som “helas” sedan aldrig kan verifieras. Visa mej de under i Bibeln där Jesus sade: “Gå ut och proklamera att jag har helat dej.” eller där det inte gick att verifiera att personen var botad. Jesus till och med gav de spetälska uppdraget att visa sig för prästerna så att det kunde verifieras.

  Vi kommer inte att bli ense om dessa saker för tydligen har vi mycket olika grund för vår tro.

  4. Med ditt sätt att se det så borde 5 Mos. 13:1-3 vara tillämpligt på alla profetiska tilltal om kommande presidenter, oberoende vilken presidentkandidat som vinner valet?

  Det beror väl på vad “profetian” påstår. Om du påstår att en viss kandidat, som tillfälligtvis har samma politiska övertygelse som du själv, är Guds utvalda redskap, så säger jag att du talar i egen kraft.

  Så vi får väl bara “agree to disagree”.

      (Reply)

 16. Citat från tidningsartikeln nedan “Trots det klara budskapet i tevedebatten har Joe Bidens inställning till abortpolitiken växlat genom åren.”

  http://signum.se/biden-upprepar-sitt-stod-for-abort-utan-tidsgrans/

  Det känns som om presidentkandidaterna inte tar någonting viktigt på allvar längre. Har amerikanska presidentkandidater svårt att bestämma sej? Vad tror man på? Opionen?

  Att rösta på en kandidat som inte tar liv och abortfrågan på allvar går ju inte. Vad menar man med abort utan övre gräns? En sak man torde mena är att ingen inblandad varken behöver reflektera över att det är ett nytt liv på väg eller hur man ska ta emot det.

  Kan man inte ha förtroende för kandidatens inställning i viktiga frågor kan man inte samtala om det viktiga på ett verkligt sätt. Den ständiga frågan blir i stället vad som samlar mest röster idag. Men samlar abort utan övre gräns röster? Jag kan inte tro det.

  Och den sittande presidenten skiljer på liv och liv på andra sätt genom tex i vilket land man har sitt ursprung i.

  Om alla Gudfruktiga i USA lade ner sina röster skulle det bli brakförluster på båda sidor som fick båda sidor att tänka om. För jag vill tro att man vill att det ska bli rätt och mest röstar utifrån reaktion och missnöje. Att man är så fokuserad på vad man vill få bort att man inte tänker på vad man väljer i stället.

      (Reply)

 17. Kjell,

  “Det blir alltid galet om man blandar ihop stat och kyrka.”

  Ja, och när en Kristustroende inte blandar in tron i sina engagemang.

  “Joe Biden valt att dra en skarp gräns för vilken plats religionen…..”

  Då tror han ju inte.

      (Reply)

 18. Ulrika4,

  Följden av ditt resonemang blir att endera kan en kristen inte bli president eller så måsta han införa kristen sharia.

  I princip säger du att en rättrogen kristen inte kan acceptera att skilja kyrka och stat.

  /Kjell

      (Reply)

 19. “Följden av ditt resonemang blir att endera kan en kristen inte bli president eller så måsta han införa kristen sharia.”

  Jag tänker att det måste gå att vara en kristen president om man följer Guds lagar med nådens glasögon. Det betyder att man strävar efter att hålla Guds lagar samtidigt som man inser att i den här brustna världen behöver man ibland nåden för att komma vidare. Så lärde Jesus hela tiden: “Följ mej”, “Den som älskar mej följer mina bud”

  , “Tro inte att jag kommit för att upphäva lagen” och på det alla bud om förlåtelse för den som ångrar sej.

  Jag kan inte se något av detta förhållningssätt hos varken Trump eller Biden. Den ene är nådlös och den andre laglös och tvärtom beroende på vem eller vad man talar om. Ingen av dem lyckas vara för lagen och nåden samtidigt. Det är problemet.

  “I princip säger du att en rättrogen kristen inte kan acceptera att skilja kyrka och stat.”

  Ja, så blir ju slutsatsen då. Har inte tänkt så mycket på det. Men tänker nu att vissa frågor hör hemma enbart i staten och vissa frågor enbart i kyrkan (församlingen) och vissa frågor har man gemensamt.

  Det går bra att opponera och komplettera på det.

      (Reply)

 20. Först tänkte jag att Biden är ett alternativ eftersom han är demokrat och släpper fram andra kandidater till skillnad från Trump som kickar någon så fort den säger pip emot honom. Fast med Bidens gränslösa gungfly i abortfrågan kan han aldrig bli ett alternativ. I en demokrati kan man ju alltid starta eget parti dock. Så om jag var amerikan och under valkvällen såg att rösterna började braka iväg till Trumps fördel kanske jag skulle glömma allt jag sagt nu och rusat i väg o röstat på Biden bara för att få behålla min röst i framtiden. Förmodar att Biden inte vill avskaffa yttrandefriheten.

      (Reply)

 21. Bättre att Paulus får sista ordet än att jag sitter här och försöker orientera mej i mina egna tankar. Här är Paulus sista förmaning (vad vi vet) till Timoteus:

  “Jag uppmanar dig allvarligt inför Gud och Kristus Jesus som ska döma levande och döda, inför hans uppenbarelse och hans rike: predika ordet, träd fram i tid och otid, tillrättavisa, varna och förmana med allt tålamod och all undervisning. Det ska komma en tid då människor inte längre står ut med den sunda läran utan samlar åt sig mängder av lärare efter sina egna begär, så som det kliar i deras öron att få höra. De vägrar att lyssna till sanningen och vänder sig till myter.
  Men var du sund och förnuftig på alla sätt. Bär ditt lidande, utför en evangelists gärning och fullgör din tjänst.” (Från 2 Tim 4)

  Om den tid har kommit då majoriteten i ett land vägrar lyssna till sanningen är det förmodligen omöjligt att vara en kristen president ja.

  Lämnar bloggen några dagar nu.

      (Reply)

 22. Ulrika4 skrev: Lämnar bloggen några dagar nu.

  För att uppnå vad då?

  Tänk om du äntligen ville tänka först och skriva sedan.

  Jag har sett en massa bra kommentarer från dej, och tyvärr mer pladder.

  Är det bråttom att få vara först med kommentar?

  Är det inte bättre att skriva en nyttig kommentar?

  Släpper från och med nu allt in.

  Lycka till.

  /Kjell

      (Reply)

 23. Kjell,

  Tack Kjell för att du så ihärdigt försöker svara på alla inlägg.
  Jag tror egentligen att vi är ganska överens i det mesta när det gäller tron och vår förtöstan på sanningen i Guds Ord.
  Däremot politik är något helt annat, något som vi kristna möjligen borde hålla oss borta ifrån då olika uppfattningar och tolkningar alltid kommer att orsaka dispyter och tendera till uppdelning och splittring mellan människor, ja tyvärr även mellan de som kallar sig kristna.
  Delning mellan de som tänker rätt och de som tänker fel, vänster/höger, hög/låg, liberal/fundamental, repubikan/demokrat, nationalist/globalist. osv.
  Märkligt nog brukar det alltid bli jämt med en liten övervikt åt något håll när det väl kommer till val?

  Vi som är friköpta från denna världens tänkande genom Jesu fullkomliga och eviga seger på korset, vi skall inte frukta eller lägga tid på dessa värdshärskare som uppträder en kort tid och sedan försvinner och glöms bort lika fort dom de uppstod.
  “Jag vill visa er vem ni skall frukta. Frukta honom som har makt att döda och sedan kasta i Gehenna. Ja, jag säger er: Honom skall ni frukta”

  Bäste Kjell vi kan i alla fall enas om en sak.
  “Lever vi, så lever vi för Herren. Dör vi, så dör vi för Herren. Vare sig vi lever eller dör tillhör vi alltså Herren”

      (Reply)

 24. Inge,

  Visst har du rätt och vi kan vara tacksamma att många saker vi bryr våra hjärnor med inte är frälsningsgrundande.

  I stort sett hela mitt liv har jag hållit mej borta från politik, men allt eftersom politiken börjar blanda sig in i regler för personlig tro blir det svårare att inte bry sig om politiken.

  I England får man inte föreläsa Bibelns alla texter. Nya Testamentets texter om homosexualitet klassas som “hate speech”. Texter som säger att den enda vägen till frälsning är Jesus Kristus klassas som “diskriminerande”. Åtal har följt i en del fall.

  I USA får man inte vägra att viga samkönade, nej inte ens vägra att baka en tårta åt dem. Man bötfälls och förlorar vigselrätten. Sverige tenderar nu åt samma håll.

  I många länder förbjuds kristen tro och / eller censureras Bibeln och predikningar.

  I andra länder, som till exempel där jag bor, är alla politiker religiösa för att vinna röster. Gott och väl 95% kallar sig här kristna eller muslimer. Det är således politiskt nyttigt att arrangera inter-faith bönemöten med politiskt innehåll och ledande politiker uttalar bön till en “gud” och “guds välsignelse” i samband med sina tal.

  På Kiswahili säger både kristna och muslimer “Mwenyezi Mungu” vilket blir lurigt. Det betyder ordagrannt “Allsmäktig Gud” men en liten lurighet är att “yezi” är fonetiskt väldigt nära “Yesu” vilket är Jesus på Kiswahili.

  Det är mycket vanligt att rika affärsmän, politiker och pastorer (präster, biskoppar) gör gemensam sak i stora jippon.

  Vare sig staten tenderar att bli totalitär åt det ateistiska hållet eller det “allreligiösa” hållet, kommer det förr eller senare till en punkt där en bibeltrogen inte längre kan tiga och vara neutral.

  Jesus sade: “Ge kejsaren det som tillhör honom och Gud det som tillhör honom.”

  När kejsaren tvingar oss att ge honom det som tillhör Gud eller förbjuder oss att ge Gud det som tillhör honom, då har staten passerat en gräns.

  Herren välsigne och bevare dej.

      (Reply)

 25. Kjell,

  Jo det är verkligen Luriga tider vi lever i, att förlita och hoppas på att de rätta politikerna skall uppenbara sig och ställa allt tillrätta är en utopi och stämmer ej med Ordet.
  Däremot tror jag att ofullkomliga ledare som Trump ibland ändå kan få vara ett redskap och en del i den plan som Gud har bestämt för den tid vi nu lever i.
  Jag delar din oro men även sorg över de exempel på avfall du nämner, vi ser hur världen blir allt mer Guds frånvänd på område efter område. Tyvärr är detta bara början till en utveckling vi vet måste komma.
  Det är numera inte mycket man förvånas eller reagerar över, varken bland de religiösa eller i världen. Läste igår som exempel att den tidigare kristna Broderskapsrörelsen, numera Socialdemokrater för tro och solidaritet, nu väljer en Muslim som ledare.

  Vårt uppdrag ligger dock fast, Jesu egna ord från Mark 16 gäller.

   “Gå ut i hela världen och predika evangelium för hela skapelsen. Den som tror och blir döpt skall bli frälst, men den som inte tror skall bli fördömd. 

  Gud välsigne dej Kjell, du är trofast i Ordet. Du håller “fast vid det som du har lärt dig och blivit överbevisad om. Du vet av vilka du har lärt det, och du känner från barndomen de heliga Skrifterna som kan göra dig vis, så att du blir frälst genom tron i Kristus Jesus.” Amen.

      (Reply)

 26. Inge,

  Låt oss inte glömma att alla frälsta är “frälsta av nåd”.

  Skämtsamt skulle jag säga:

  “When I am dead, may it be said: His sins were scarlet but his Blog was read!”

  (Man måste läsa det fonetiskt.)

  Herren har bevarat mej från “synd till döds” och hjälpt mej i frestelsens stund.

  Jag bävar och kan bara känna oändlig tacksamhet.

  /Kjell

      (Reply)

 27. Ulrika4,

  Tv4,s journalister gör nu på morgonen i sin morgonsändning en analys av Donald Trumps tal i natt där Trump bland annat tar upp Bidens syn på abort. Det visar sej i journalisternas analys att Biden i själva verket endast anser det legitimt med sena aborter där kvinnans liv är i fara vilket Trump inte nämner någonting om när han går till angrepp på Biden. Även intressant att höra hur en talskrivare som medverkar i tv4-program berättar hur Trump gör i sitt tal för att genom sin retorik får människor att tro att det han säger är sant fastän det är falskt. Bland annat hur Trump i sitt tal säger att han gjort mest för de afroamerikanska än någon annan president. Ville komplettera och “korrigera” det jag tagit upp här tidigare eftersom jag är en människa som “opponerar” på mej själv och gärna vill att andra ska få en så rätt bild som möjligt. KOmmer att vara mycket “out of office” framöver så om någon här svarar mej och inte får svar är det absolut inte personligt. Kan dröja veckor eller månader innan jag läser här igen pga andra engagemang. Med den kompletterande bilden från TV4 skulle jag rösta på Biden. Finns inget svenskt parti som är emot abort från dag1 och har ju ändå röstat på något svenskt parti som är demokratiskt och som inte sätter sej i knät på SD.

      (Reply)

 28. Ulrika4,

  Rätta mig om jag har fel, men jag har för mig att man räknar att kvinnans liv är i fara, även när det gäller hennes psykiska välmående, dvs om kvinnan ångrar sig typ v 36 och då inte vill behålla barnet, så kan hennes psykiska välmående räknas som en hälsorisk, detta blir ju väldigt tänjbart och öppnar upp för ren spekulation.

  New York var uppe för diskussion gällande detta och det var mycket desinformation från båda håll, detta är från en sida som skall döda ryktet om att man kunde välja fritt, men läs vad dom skriver vad det gäller moderns hälsa, det står inte endast risk för moderns liv utan även för hennes hälsa.

  “if the fetus is not viable or if the health or life of the mother is at risk. If medical practitioners determine that either of these factors are present, the mother can choose to have an abortion.

  https://eu.usatoday.com/story/news/factcheck/2020/04/30/fact-check-andrew-cuomo-new-york-law-does-not-allow-abortion-up-until-birth/3014473001/

  /Micke

      (Reply)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *