Fördelade folk och demokrati

Det är ungefär 50 år sedan jag första gången besökte England. Fram till år 2000 besökte jag sedan Storbrittanninen många gånger både på grund av mitt arbete och för nöjes skull.

I korsningen mellan Oxford Street och Tottenham Court Road norrut och Charing Cross Road söderut finns (fanns?) Londons kanske mest berömda bokhandel. Foyles Bookshop grundades 1903 och har (hade?) Storbrittanniens största assortiment av böcker i 50 avdelningar fördelade över 5 våningar. 6.5 km bokhyllor och ungefär 200.000 titlar.

Avdelningen med kristen litteratur var välfylld med allt från biblar och studieböcker, apologes och uppslagsverk, till biografier och skönlitteratur.

Alltefter som åren gick minskade utbudet av gedigen kristen litteratur och ökade utbudet av ockulta böcker, new age och villoläror. Det fanns böcker där man kunde lära sig att bli häxa (wicca) och hur man kunde påverka sin omgivning med förbannelser och riter. Det blev så illa att jag till slut inte längre gjorde mej mödan att besöka denna bokhandel.

Det är ingen tillfällighet att J.K. Rowling och hennes ockulta böcker om “Harry Potter” attraherar så många läsare. Allt detta har att göra med det stora avfallet från Gud och Sanningen.

Och nu kommer jag till avsikten med denna artikel.

Det är inte ofarligt att förkasta Gud. Guds dom vilar över dem som gör det. Det första som händer är att sinnet förmörkas. Man tror sig själv vara vis men blir det Bibeln kallar en dåre.

Jag citerar bara slutklämmen på Paulus varning för jag vill inte få en diskussion om vilka synder som är värst. Rom 1:28-32

Och eftersom de inte satte värde på att behålla kunskapen om Gud, utlämnade Gud dem åt ett förfallet sinnelag så att de gör sådant som inte får göras, uppfyllda av all slags orättfärdighet, otukt, ondska, girighet, elakhet, fulla av avund, mordlust, stridslystnad, svek och illvilja. De är skvalleraktiga, förtalare, gudshatare, våldsmän, stolta, skrytsamma, uppfinningsrika i det onda, olydiga mot sina föräldrar, oförståndiga, trolösa, kärlekslösa,oförsonliga, obarmhärtiga. De känner till Guds rättvisa dom, att de som handlar så förtjänar döden, ändå gör de inte bara sådant, utan håller också med dem som gör det.

Hoppa nu inte över den digra listan av följderna av att Gud säger “du får som du vill” till dem som inte vill veta av honom.

Det har nu nått så långt att det klassas som “hate speech” och “olagligt” att tala sanning.

Franklin Graham portas från ytterligare brittiska städer

I sommar är det tänkt att Franklin Graham, son till legendariske Billy Graham, ska besöka Storbritannien. Men nu börjar allt fler städer och arenaarrangörer dra öronen åt sig.

Först var det Liverpool som sa ställde in och den senaste veckan har de följts av Glasgow, Newport, Sheffield och Birmingham. Det innebär att bara tre städer återstår: Newcastle, Milton Keynes och London.

Som förklaring till varför de inte vill ha Graham som talare på sina arenor anges bland annat hans syn på homosexualitet, som han anser är synd.

Jayne Bryant, labourpolitiker i Newport West, motiverar beslutet i den walesiska staden med att Franklin Graham har “en lång historia av att predika hat, fördomsfullhet och intolerans”.

Jag hoppas att artikeln fortfarande är tillgänglig för alla.

De som obehindrat läser engelska kan läsa The cancellation of Franklin Graham’s tour events is a seminal moment for the UK

Den artikeln är mer innehållsrik än den korta notisen i Dagen. Läs den och begrunda den nära förestående framtiden som redan utkristalliserar sig.

Det är ingen tillfällighet att Brexit hände! Det är en logisk följd av att egoistiska charlataner och lögnaktiga populister hjälper till att göra hela befolkningen till dårar. Bland annat splittring blir resultatet.

De enda som får hängas ut och skymfas och fråntas sina medborgerliga rättigheter är judar, kristna och i mindre mån muslimer.

Hur länge dröjer det innan det blir straffbart att lära sina egna barn att äktenskapet är stiftat av Gud och avser ett livslångt förhållande mellan en man och en kvinna. De som i en snar framtid vågar lära sin barn så kommer att förklaras oskickliga att ta hand om sina barn. Barnen kommer att tas ifrån dem och placeras i hem där de får lära sig det som det politiska diktatet föreskriver. Våga inte påstå att (1 Mos. 1:27) Och Gud skapade människan till sin avbild, till Guds avbild skapade han honom. Till man och kvinna skapade han dem.

Det är redan nu straffbart i några få länder (stater) att offentligt påstå att det bara finns två kön! Canada är en av länderna och New York är en av staterna. Liknande lagstiftning förväntas inom kort även i Stor-Brexitanninen. Det är till och med straffbart att vägra kalla lhbtqxyzetcetc-arna med det namn som de själva föreskriver för sina 47 påhittade kön.

I Kina får man bara använda den statliga utgåvan av en censurerad bibel. Tro inte att vår frihet att ha en äkta Bibel kommer att finnas kvar. Redan nu finns det gott om mer eller mindre korrupta bibelöversättningar. Många kommer att acceptera statliga biblar utan att bry sig.

Läs en bra bibelöversättning nu. Läs och läs och läs tills budskapet har slagit rot i ditt hjärta. Då vet du vad det står i Bibeln även om den tas ifrån dej och byts ut mot en korrupt version.

Sverige kan vara nästa i raden där splittringen slår till. Sverige har ju länge varit en anglo-saxisk knähund. Malm och pappersmassa säljs i Dollar och populister kommer gärna att propagera för Swexit när de tycker att Brexit kan presenteras som en success.

Nu till sist USA där förberedelserna för nästa presidentval är i full gång.

Jag har aldrig gjort en hemlighet av att jag tycker väldigt illa om Trump. Men bland alla otrevliga och galna saker han gjort finns det några få saker jag måste prisa. Nu senast hans förslag till lösning av den eviga konflikten mellan Israel och palestinierna.

De flesta torde dock hålla med om att Trump inte är något strålande exempel att ha som moralisk förebild. Att han lyckas lura den så kallade “evangelikala” kristenheten är inte så konstigt. Dessa har ju sedan länge hängett sig åt prosperity-gospel och så kallad trosförkunnelse. Traditionellt kallar de allt som de ogillar för kommunism.

Väldigt många så kallade evangelikala har smittats med villolärorna om “Kingdom now” alltså att det är de kristna som skall etablera gudsriket på jorden. Dessa förvillade kristna anser att Trump är instrumental för detta och att det är Gud som gjorde att Trump blev vald. Att “Kingdom now”-läran krattar manegen för Antikrist, inser de inte.

USA har 47 miljoner människor som inte har tillräckligt för bostad och mat och sjukvård. En av Trumps värsta illdåd var att avskaffa den allmänna begränsade sjukförsäkringen som Obama lyckades få igenom. Trump hatade alltid Obama. Han drev kampanjen som ifrågasatte Obamas nationalitet. Trump har som högsta prioritet att avskaffa allt som Obama fick igenom. Och den dumma massan som inte vet skillnaden mellan goda sociala reformer och socialism eller kommunism hejar på.

Iowa har som vanligt utfört det första av USA’s primärval. Det brukar anses vara en god indikator för vem som senare kommer att bli Demokraternas kandidat. Ingen tvekan om att Trump kommer att vara Republikanernas kandidat.

Halva USA tänker rösta på Trump trots hans personlighet och moral, hans massa lögner och hans narcissism, hans storhetsvansinne, egocentricitet och totala brist på trohet.

Den andra halvan kommer troligen att ställas inför valet mellan Buttigieg som är öppet homosexuell och Sanders som är för gammal och dessutom extremt vänster i amerikanernas ögon.

Det kommer att bli ett ödesmättat val och vi bör hålla räkning med svåra tider för judar och kristustrogna, bibeltrogna kristna.

Visits: 240

16 thoughts on “Fördelade folk och demokrati”

 1. Det kan knappast ha undgått någon att av alla Republikanska Senatorer fanns det bara en som var rakryggad och stod för sina moraliska principer. Fastän han visste mycket väl att detta betyder slutet på hans politiska karriär.

  Resten valde karriären hellre än samvetet.

  Efter skenrättegången i Senatet har det hänt två saker.

  1. Trump firade (celebrated) sin seger.
  2. Den så kallade “Nationella bönefrukosten” hölls.

  Dagen rapporterar: Blandade reaktioner efter Trumps tal på bönefrukost

  Donald Trump får massiv kritik i många amerikanska medier för att han på torsdagen attackerade politiska motståndare under Nationella bönefrukosten – vars tema var försoning och samförstånd.
  Men Dagens chefredaktör Felicia Ferreira, som var på plats, ser en ljusglimt i presidentens tal.
  – Trump talade starkt om förföljda religiösa runt om i världen, säger hon.

  Handlar det hör om att vara neutral och objektiv, eller handlar det om att blidka alla “kristna” i Sverige, alltså potentiella prenumeranter, som sätter sitt hopp till Trump, Berxit och SD?

  Artikeln är låst så jag vet inte hur den fortsätter, men man kan läsa om “bönefrukosten” i engelskspråkiga media.

  Washington Post meddelar: Trump’s politicization of the National Prayer Breakfast is unholy and immoral

  Trump deklarerade otvetydigt att han anser att Jesus hade fel när han sade: (Lukas 6:27) Älska era fiender och gör gott mot dem som hatar er. Han fick skratt och applåder från en del av deltagarna. (Finns på YouTube.)

  Trumps “predikan” innehöll även detta:

  Trump proceeded to make a thinly veiled attack against Mitt Romney of Utah, the only Republican senator to vote for the president’s removal: “I don’t like people who use their faith as justification for doing what they know is wrong.” And then a shot at House Speaker Nancy Pelosi (D-Calif.): “Nor do I like people who say, ‘I’ll pray for you,’ when I know that is not so.”

  Översättning: Trump fortsatte med att göra en ganska genomskinlig attack på Mitt Romney från Utah, den ende Republikan som röstade för att avsätta presidenten: “Jag tycker inte om folk som använder sin tro för att rättfärdiggöra något som de vet är fel.” Och sedan skjöt han på “Talmannan” Nancy Pelosi: “Inte heller tycker jag om folk som säger ‘jag skall be för dej’ när jag vet att det inte är sant.

  Glöm inte att Trumps “trosbekännelse” består i att formellt vara “Presbyterian” och att han deklarerar med all önskvärd tydlighet att han aldrig har bett Gud förlåta hans synder.

  Inte undra på att Trump anser att Jesus hade fel när han gav oss budet att förlåta våra fiender.

  Det finns en hel radda “kristna” ledare som deklarerar att Trump är “kristen” och insatt av Gud som President. Vilka “uppenbarelser” som har bekräftat det känner jag inte till. Jag skulle inte ens våga påstå att Gud inte styrde valet. Men att påstå att Gud insatte Trump för att förbereda “Gudsriket på jorden” (Kingdom Now) är en mycket felaktig och farlig lära.

  Det är Antikrist som kommer att leda “gudsriket” på jorden innan Jesus kommer tillbaka!

  Var det Gud som ordnade att Trump blev president så tror jag att det handlar om verkställande av Guds dom över USA och världen.

  Hur kommer de “kristna” ledarna nu att försvara att Trump förnekar Jesu ord och bud, inte anser att han själv behöver förlåtelse, och trots detta kallar sig kristen och säger att han har en fantastisk relation med Gud, ja till och med har kallat sig “King of the Jews” och “The Chosen One”. Du får googla själv på detta.

  Den “kristen” som inte förstår att sådana anspråk är antikristliga ligger illa till. Koppla detta med alla lögner och allt svek och vem som helst kan se att dessa egenskaper är rent antikristliga. Koppla det med Trumps rasistiska uttalanden och hans lite mer dolda antisemitiska uttalanden. Och nu tar han de så kallade “evangelikala” vid näsan. Varför ser de inte hans högmod, hämndlystnad, hedonism och narcissism? Hur kan dessa kardinalsynder sopas under mattan utan minsta bön om förlåtelse?

  Vill även nämna punkt 1 ovan, att efter “frikännandet” gav Trump en föreställning av hat, skvaller, klander, förtal och hämnd i en “celebration” av “frikännandet”.

  Trump känner sig säker nu och det visar sig i att vara ännu otrevligare och grövre än han varit tidigare. Läs om firandet här: The hidden worst part of Donald Trump’s unhinged impeachment victory speech Det är skrämmande läsning.

  Hur kommer Trumps hämnd att se ut om han vinner valet i November? Han behöver då inte ta hänsyn till någon annan eller något annat.

  Guds dom över världen har sannerligen satt fart!

      (Reply)

 2. Någon med IP-adress 94.254.91.238 tycker tydligen väldigt illa om min senaste artikel.

  Ägaren anfaller bloggen flera gånger i sekunden.

  IP-adressen registrerar i Gävleborg, Näsviken.

  /Kjell

      (Reply)

 3. I Bibeln sägs det att “Antikrist” (ordet betyder substitut för Kristus) har som lösen: “Jag och ingen annan. Jag är bäst!”

  /Kjell

      (Reply)

 4. Och den snälle Bernie Sanders, av judisk börd, för gammal nu 78 för jobbet, visar sig vara en person som är mot kristen bekännelse.

  Vem blir kvar att välja?

  /Kjell

      (Reply)

 5. Varför nu bry sig eller bråka om detta?

  Jo, för Boris Johnsson går i Trumps fotspår. Han har redan uteslutit press som han tycker illa om från möten och “briefings”.

  Vad tror du kommer att hända om samme ande får fritt fram i Sverige genom SD och andra Europeiska länder genom deras egna höger-extrema populister?

  Tiden är kort, mina vänner, snart får du inte stå upp för din tro. Vägen blir allt smalare!

  Dessa antikrister kommer att “segra” långt innan det blir “sharia” i Sverige.

  /Kjell

      (Reply)

 6. Tack tack Kjell för dina inlägg. Har sagt det tidigare, men det behöver upprepas! Helt fantastiskt att få denna info och dina reflektioner.
  Guds välsignelse över dig!!

      (Reply)

 7. Tack Rolle,

  Det är min avsikt att finnas kvar på nätet och svara på kommentarer och eventuella frågor.

  En viktig anledning till att jag vill minska på antalet artiklar är att många hittar bloggen via sökmaskiner.

  Därför tänker jag flytta fram några få artiklar, som jag anser vara de viktigaste, så att de finns på första sidan.

  Som det nu fungerar finns alltid den senaste artikeln högst upp på första sidan.

  Jag vill att artiklar om frälsning skall stå högst på listan.

  /Kjell

      (Reply)

 8. Som vanligt ljuger Trump. Denna gång om orsaken och lösningen på problemet “Covid-19”.

  Trump säger att Obama (sic!) är orsaken att det har nått USA.

  Trump säger att problemet är försumbart (sic!) för bara delar av en procent blir sjuka på riktigt.

  Trump säger att USA har allt under kontroll fastän fakta visar att USA är sämre förberett än de flesta U-länder.

  Låt mej ta risken att göra några läsare arga.

  Hoppas att corona kommer att hindra Trump att bli vald igen i November.

  Corona kan han ju förbanna och förneka hur mycket han vill. Det kommer inte att ändra fakta.

  Jag ber att Herren skall bevara oss från ännu 4 år med Trumpusaurus Rex där han kan känna sig fri att handla helt efter egen näsa utan att bry sig om nyval.

      (Reply)

 9. Värt att titta på!

  Det är en kvalitativ skillnad mellan att bejaka sanning fastän man ljuger nu och då, och att bejaka lögnen fastän man talar sanning när det passar den egna agendan.

      (Reply)

 10. Det är vanligt i USA att man använder uttryck som “Oh my God!”, och i samma land används namnet “Jesus” ofta som kraftuttryck, svordom om du vill. I alla fall förr användes kraftuttrycket “Herre Gud!” ofta i Sverige. Denna praktik att använda “Gud” som uttryck av stark känsla finns i många länder.

  I 2 Mos. 7 läser vi: Du ska inte missbruka Herren din Guds namn, för Herren ska inte låta den bli ostraffad som missbrukar hans namn.

  Som barn trodde jag att det bud jag citerat handlade i första hand om just sådant missbruk och oskick som jag har gett exempel på.

  Men som vuxen måste jag ju erkänna att det finns en djupare mening också. Det handlar om att missbruka “Herren vår Guds namn” för egen vinning och för att ljuga och skaffa sig makt över andra.

  Här följer ett färskt exempel på gravt missbruk av Guds namn.

  Dagen före skrev Obama en artikel om det som nu händer i USA. How to Make this Moment the Turning Point for Real Change

  Han fördömer dem som utnyttjar tillfället till våld och egen vinning: “let’s not excuse violence, or rationalize it, or participate in it”.

  Vi får trösta oss med att straff väntar dem som missbrukar Guds namn.

  Vi får sörja över den smälek och det hån som bibeltrogna kristna får ta emot på grund av hycklare som missbrukar Guds namn.

  Och vi får bäva över vad följderna av Brexit, Corona och valet i USA kan bli.

  PS. PÅ svenska kan man läsa om det här: Gasade bort demonstranter – för Trumps promenad till kyrkan

      (Reply)

 11. Kjell,

  Jag önskar att kristna som ser detta tar till sig att han går till en kyrka som är stängd. Håller upp en Bibel, journalister tar foton. Sedan tillbaka till Vita Huset. Trump använder Gud och kyrkan för att förhärliga sig själv. Det är skamligt. Tidigare har han sagt att han är “den utvalda”, vänder sig mot himmeln när säger detta. Gråter inombords hur han missbrukar Gud och Gudsord.

      (Reply)

 12. Fredrik,

  Det finns även ett klipp där han kallar sig “King of the Jews”.

  Hård kritik mot Trump efter foton med bibel framför “presidentkyrkan”

  Donald Trump tog en kort promenad till den eldhärjade kyrkan i närheten av Vita huset för att låta sig fotograferas med Bibeln i hand, något han nu kritiseras för.

  Präster jagades bort med tårgas – för att Trump skulle kunna ta bibelbild!

  Hur man kan kalla sig “kristen” och stödja Trump övergår mitt förstånd.

      (Reply)

 13. Det som David Wilkerson profeterat om USA o New York sker nu med bränder, plundring, våld o hat mellan olika grupperingar. Vi får hålla oss nära Jesus Kristus o Hans Ord. MVH Uno

      (Reply)

 14. Om man skulle sätta en rubrik på Donald Trumps strategi tror jag att “Söndra och härska” lämpar sig väl.

  Så skriver Wikipedia om detta uttryck: Söndra och härska

  Söndra och härska (latin divide et impera) är en politisk grundsats, som innebär att man skall övervinna motståndarna genom att utså split mellan dem och sedan behålla makten. Man bör dela massorna efter skilda intressen för att sedan göra de särskilda parterna undergivna och fogliga. Såvitt man vet, uttalades denna regel först av kung Ludvig XI av Frankrike (diviser pour régner), men dess första upphov har även tillskrivits en mängd andra historiskt ryktbara personer från Filip II av Makedonien till Machiavelli.

  Regeln går ut på att dela upp ett större sammanhang i mindre delar. Därefter kan förhoppningsvis dessa mindre delar behandlas enklare än det större mer komplexa sammanhanget.

  I Matteus 12:25 får vi veta att Jesus sade: “Varje rike som kommer i strid med sig självt blir ödelagt, och varje stad eller familj som kommer i strid med sig själv kan inte bestå.

  Donald Trump skapar fiender var han än går fram. Det började inte när han höll sina kampanjer att bli president. Egocentriskt högmod och total brist på empati för andra går som en röd tråd genom hans docu-såpa “The Apprentice”. Hans lösen är “jag och ingen annan” och med detta som högsta bud klev han in på scenen och trampade på deltagarna. Domen blev varje gång “you’re fired”.

  Jag har tyckt illa om den mannen så länge jag kan minnas. Långt innan han satsade på att bli president. Därför känns det skönt när någon äntligen är modig nog att stå upp och proklamera “kejsarens nakenhet”.

  We are witnessing the consequences of three years without mature leadership

  Former Secretary of Defense James Mattis on Wednesday castigated President Donald Trump as “the first president in my lifetime who does not try to unite the American people” in a forceful rebuke of his former boss as nationwide protests have intensified over the death of George Floyd.

  “Donald Trump is the first president in my lifetime who does not try to unite the American people—does not even pretend to try. Instead he tries to divide us,” Mattis said in a statement obtained by CNN.

  “We are witnessing the consequences of three years of this deliberate effort. We are witnessing the consequences of three years without mature leadership. We can unite without him, drawing on the strengths inherent in our civil society. This will not be easy, as the past few days have shown, but we owe it to our fellow citizens; to past generations that bled to defend our promise; and to our children.”

  Ja, men Trump har ju faktiskt gjort några få bra saker. Hur skall man se på det?

  Visst var det bra att han deklarerade Jerusalem som Israels odelbara huvudstad. Visst var det bra att han delvis flyttade ambassaden från Tel Aviv till Jerusalem. Visst vore det bra om “Västbanken” som felaktigt klassas som “ockuperad” får inlemmas officiellt med Israel.

  Huruvida Trump har lyckats minska på barnamorden (abort) i USA vet jag inte. Ett land (egentligen Union av länder som stals från den ursprungliga befolkningen) där man mördar 4000 barn varje dag.

  Men även dessa “bra” saker har det gemensamt med alla “dåliga” saker Trump har gjort att de ökar splittring och motsättningar på alla nivåer från Vita Huset, till landet och till resten av världen.

  Visa mej en enda handling av Trump som har förenat, i stället för att splittra, eller som har skapat enhet där motsättningar rådde, eller som har byggt upp i stället för att rasa ner!

  Gal. 6:7-8 Låt er inte bli vilseförda. Gud driver man inte med, för vad en människa sår, det ska hon också skörda. För den som sår i sitt kött ska av köttet skörda förgängelse, men den som sår i Anden ska av Anden skörda evigt liv.

  Matt. 7:15-18 Men akta er för de falska profeterna, som kommer till er i fårakläder, men i sitt inre är rovgiriga vargar. Av deras frukt ska ni känna dem. Inte plockar man väl vindruvor från törnen, eller fikon från tistlar? Så bär vart och ett gott träd god frukt, men ett dåligt* träd bär dålig frukt. Ett gott träd kan inte bära dålig frukt, inte heller kan ett dåligt träd bära god frukt.

  Människor som kallar sig “kristna” ställer sig på Trumps sida. Både protestanter och katoliker. De står där tillsammans med representanter och följeslagare av “White Supremacy”. De sällar sig till “Antisemiter” som visar hakkors och davisstjärnor och förbannar judar. De sällar sig till KKK (Ku Klux Klan) som gärna skulle vilja lyncha negerslavar som fick sin frihet till följd av ett krig de anser vanns på fel grund.

  De stöder en fåfäng och högmodig president som missbrukar Guds ord och viftar med en Bibel efter att ha brukat våld.

  Inte konstigt att kristustrogna kommer i vanrykte.

  Den dag Trump inbillar sig att han kan boka politisk vinst genom att dumpa Israel, kommer han att göra det utan minsta eftertanke. En lögnare har han varit från begynnelsen.

  Men lyft era huvuden för om Trump tack vare sin taktik att splittra blir omvald i November så kan vi veta säkert att vår Fader som är i Himmelen har beslutat att ge startskottet till den sista tidens stora vedermöda. Då kan vi veta att vår Herre Jesus Kristus står klar att återvända för att ta hem de sina och inleda fridens årtusende på jorden.

      (Reply)

 15. Till alla som läser här och behärskar engelska vill jag rekommendera denna video.

  Lyssna noga på det som sägs. Det vi bevittnar de senaste 4 åren i USA kommer att få många gånger större konsekvenser än corona-krisen.

  USA håller på att förändras till att bli en totalitär stat med en diktator som ledare. En diktator som hålls vid makten av oligarker och partipampar. En diktator som står över lagen. En diktator som bryter ner de samhällsintitutioner som annars kunde ha styrt rätt.

  USA håller på att kliva in i samma liga som Ryssland och Kina med en med en maktfullkomlig sociopat i toppen, en liten klick privilegierade som inte låter sig störas av samvete eller oväsentliga saker som sanning och lögn.

  Välkommen till “fablernas värld” där demokratier kommer att falla som dominostenar. En värld där ingen vet, eller ens brys sig om om något är sanning. En värld där ingen litar på politiker. En värld där rättsväsendet är korrumperat och maktlöst. Måste jag fortsätta? Vi står på branten till en sådan värld.

      (Reply)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *