Evangelium

Kanske något att ha som märke på pannan eller högra handen?



Kan du läsa budskapet? Både ovan och nedan.


Om man klickar med höger musknapp på QR-koden kan man kopiera länken.

Sedan kan man klistra in den på ZXing Decoder Online där det står: “Enter an image URL:”.

Då får man reda på vad budskapet är.

Ett annat alternativ är att använda en QR-code scanner i mobilen.

Views: 60

4 thoughts on “Evangelium”

  1. Ser att posten just nu har fått 2 gillanden och 3 ogillanden.

    Har funderat på det här med att ogilla. För jag har aldrig riktigt förstått varför man ska göra det och framför allt genom att visa det utan att behöva motivera det. Lätt att trycka på ogillaknappen och sedan bara krypa undan.

    Som jag tolkar “ogillande” på bibliskt vis så motiverar man vad man ogillar i det man ogillar för att man älskar personen. Man förmanar och tillrättavisar någons ogillande sätt, tex vad man skriver, för att man älskar/gillar personen. Man vill hjälpa den och då behöver hjälpen förklaras.

    Tror att många ogillar för att man ogillar personen, vilket jag alltså inte tror är ett sant eller gott sätt att ogilla på.

    Man borde bara få ogilla här om man motiverar varför. Ställa någon inför ett ogillande utan att den får veta varför är inte kärleksfullt. Det är sådant som bespottare håller på med tex.

        (Reply)

  2. Ulrika,

    Man kan ju ifrågasätta nyttan av både gilla och ogilla. Som du ser låter jag kommentarer bara gillas. Min tanke var att all interaktivitet är en fördel.

    En hel del besökare hittar bloggen genom google eller liknande sökmaskiner. Det kan vara människor som inte alls vill läsa eller höra om saker som har med evangelisk tro att göra.

    Om sådana besökare klickar på ogilla tror jag att det är bra. En person som klickar på ogilla har i alla fall i någon mån tagit ställning.

    Sedan finns det säkert ävan “ogillare” som har starka skäl att ogilla. Katoliker kan ju knappast gilla det jag skriver om deras tro och läror. Bara som exempel, för det finns nog saker man kan ogilla i de flesta av mina artiklar.

    Trosförkunnare tycker säkert lika illa om mycket som katoliker. Och evolutionstroende kan knappast gilla att höra sanningen om deras ovetenskapliga tro.

    HBTQ-personer som googlar hit blir nog ordentligt arga, et cetera.

    Och så finns det faktiskt ett antal personer som under årens lopp har yttryckt sina ogillanden av både budskap och mej som person. Jag kan inte räkna de gånger jag har förbannats till helvetets eld. Bloggande är ett säkert sätt att få ovänner.

    Innan bloggen bytte utseende kunde jag porta kommentatorer. Den funktionen finns inte i den nya layouten. Folk gillar inte att portas.

    Låt läsarna gilla och ogilla. Vill någon motivera sitt val är det ju bra, men eftersom bara några få procent av alla läsare kommenterar räknar jag inte med det.

    Hos mej kan man gilla och ogilla anonymt. Hos Aletheia (som nu helt har avstannat) kan man både gilla och ogilla kommentarer om man är inloggad. Där kan man se vem som har gillat eller ogillat. Resultatet är att ingen berättar det om han ogillar en kommentar. Intressant är det att se att det finns en liten klick som hela tiden gillar varandra.

    Kanske kan det vara intressant att veta att det kommer in mer än 50 spam-kommentarer per dag och att bloggen besöks av både legitima “web-crawlers” som t.ex. Google och “hackers” som söker efter möjligheter att skada. Det handlar om flera hundra sådana besök varje dag. USA, Kina och Ukraina hör till de mest frekventa.

        (Reply)

  3. Det kan vara bra att ägna några stilla minuter till att minnas att det finns trossyskon i länder där det bokstavligen kan kosta både frihet och liv att bekänna tro på Herren Jesus Kristus.

    Underground churches in China

    Bibeln är förbjuden i ganska många länder. Tänk dej att du aldrig hade fått läsa Bibeln eller höra någon citera ur den.

    Fundera på varför någon regim skulle förbjuda en bok som de anser innehålla bara gamla sagor. Vad är dessa diktatorer och totalitära ledare rädda för?

        (Reply)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *