Nyårshälsning 2019

Hej alla bloggens läsare,

Först av allt vill jag tacka alla aktiva deltagare och sedan önska både dessa och läsarna Guds välsignelse för 2019. Vem hade trott att vi skulle nå så långt fram i tiden innan Herrens återkomst?

Detta var min nyårshälsning och nu vill jag visa lite statistik.

Skalan på grafikens y-axel, maximum är 600. Den högsta piken visar mer än 500 besökare på lördagen i tredje veckan av September.

Jag började logga besöken 2015. Här är resultatet från årets sista 5 månader. För att inte generera alltför mycket download-trafik har jag bara sammanfogat små bilder av grafiken.

Nyfiken på hur det sedan utvecklade sig?

De flesta av bloggens läsare kommenterar aldrig. Om du som läser detta hör till den gruppen vore det en motivation för mej om du ville skriva en liten anonym kommentar. Hitta på vilken signatur som helst. Det är fullt legitimt att inte berätta vem man är.

Det vore nämligen intressant att veta om läsarna, eller bättre, vilka av läsarna som läser för att de gillar artiklarna, och vilka som läser för att kolla att jag inte skriver alltför mycket tokigheter.

För några dagar sedan såg statistiken av de sista 700 besöken ut så här:

Antal besök Land Plats Person
81 SE Göteborg X
67 SE Bengtsfors X
49 SE Skarpnäck X
45 SE Domsjö Known
35 SE Kil Known
29 SE Boden X
29 SE Stockholm X
27 SE Norsjö X
20 SE Malmö X
19 SE Västerås X
18 US Chicago X
18 KE Nairobi X
15 SE Vendelsö X
14 SE Södertälje Known
13 SE Luleå X
12 SE Helsingborg X
11 SE Strömstad X
11 SE Husum Known
11 SE Stockholm X
10 FI Helsinki X
10 SE Örebro X
9 NO Lillestrøm X
8 US Cheney X
8 SE Nyköping X
6 SE Uddevalla X
5 SE Örnsköldsvik Known
5 SE Stockholm X
5 SE Vänersborg X
5 SE Solna X
5 SE Osby X
5 RW Nyabarongo X
5 SE Öjersjö X
5 SE Gällivare Known
4 SE Tullinge X
4 FI Helsinki X
4 SE Stockholm X
4 NO Oslo X
3 SE Falkenberg X
3 SE Sundsvall Known
3 SE Värnamo X
2 besök eller mindre tog jag inte med i tabellen. 700 besök betyder i dagens läge ungefär en vecka. Den flitigaste besökaren kollar in 11 gånger om dagen!

Det finns ingen anledning att oroa sig över dessa automatiska avslöjanden på internet. Som ni ser tror internet att jag bor i Nairobi. Det är faktiskt 16 mil härifrån. Men min uppkoppling bor i Nairobi.

Som ni ser kommenterar aldrig de flesta av bloggens läsare. (Markerat med X, Known betyder bara att deras signatur är känd. Det hör till netikett att aldrig avslöja IP, platsnamn eller dylikt av läsare och kommentatorer. Samtidigt förpliktar lagen att dessa data registreras.)

Land “US” USA läser inte. De bara spionerar. Och de är inte ensamma om det. Kina, Turkiet, Ryssland, Saudi Arabien och flera roar sig med internet spionage.

2016 fortsätter med ett medeltal på ungefär 300 besök per dag. Men kolla på Maj! Maxskalan på Maj är 1200. Plötsligen mer än 1000 besökare Torsdag första veckan! Sedan fortsätter trenden med några hundra besökare om dagen.

På tisdagen i tredje veckan i Januari 2017 mer än 500 besökare. Och sedan tar det slut från den 18:nde Januari ända fram till mitten på September där det repar sig lite grand igen.

Under 2018 har besökarnatalet legat mellan 100 och 200 per dag.

Jag tänkte att det kanske är intressant att veta detta. För mej är det givetvis intressant, men kanske även för bloggens läsare.

Som sagt, det vore trevligt om du som aldrig har kommenterat ville skriva och berätta om du gillar eller ogillar eller bara surfar på nätet.

Din kommentar kommer jag inte att ta in annat än om du uttryckligen skriver att du vill det.

Förslag och frågor är alltid välkomna.

Views: 44

11 thoughts on “Nyårshälsning 2019”


 1. Warning: Undefined variable $button in /home/vhosts/niwega.net/httpdocs/wp-content/plugins/quote-comments/quote-comments.php on line 127
  Vill bara berätta att jag har fått en första anonym feedback med positiv kommentar.

  Tack för den och må Herren väsigna dej i ditt studium av Guds ord.

  Jag bevarar kommentaren för mej själv eftersom jag lovade att inte publicera annat än om kommentatorn uttryckligen skriver det.

   


 2. Warning: Undefined variable $button in /home/vhosts/niwega.net/httpdocs/wp-content/plugins/quote-comments/quote-comments.php on line 127

  Jag är en av dem som läser relativt flitigt men sällan kommenterar. När jag väl kommenterar är det för att jag tänker att jag kan bidra till uppbyggelse, förmaning, uppmuntran, förklaring och kanske något mer.

  Det är intressant med statistik. Viktigt är att statistiken inte missbrukas, som de flesta säkert vet då och då sker.

  En fråga: vad kan syftet med internetspionage vara?


 3. Warning: Undefined variable $button in /home/vhosts/niwega.net/httpdocs/wp-content/plugins/quote-comments/quote-comments.php on line 127
  Ytterligare 4 personer har gett positiv feedback.

  Alla fyra är personer som tidigare har kommenterat.

  Tack för era kommentarer.

  Som jag redan meddelade publicerar jag dessa kommentarerna endast om det uttryckligen står att de är avsedda för publikation. En har meddelat att kommentaren får publiceras.

  Herrens välsignelse önskar jag er nu och allt framgent.

   


 4. Warning: Undefined variable $button in /home/vhosts/niwega.net/httpdocs/wp-content/plugins/quote-comments/quote-comments.php on line 127
  Majlis,

  Jag använder ordet “spionage” ganska ospecifikt.

  Dels handlar det om Google och liknande lokala varianter i Kina, arabvärlden och andra totalitära stater som hindrar folk att söka annat än det makten har godkänt. De listar sajter som man sedan kan söka på innehåll.

  För Google är det viktigt att förstå att om man skriver något negativt om Trump så vet Google och den amerikanska säkerhetstjänsten det. Gör man det kan man således glömma visum för USA. (För mej inget problem längre eftersom jag är pensionerad och absolut inte har någon längtan till USA. När jag jobbade hade jag inte kunnat göra detta, för jag var tvungen att ofta resa till USA för mitt arbetes skull.)

  Sedan finns det verkliga spion-robotar som inte gör annat än att kartlägga eventuella faror. Tänk på Säpo, KGB och CIA etc.

  Till sist finns det troll som försöker hacka sajter. De uppger ofta IP-addresser i Öst-Europa, Indien, Kina, etc. De är direct ondsinta och vill ta över sajten. Vanligtvis göra så att man hamnar på porr och annan kriminalitet i stället för bloggen.
   


 5. Warning: Undefined variable $button in /home/vhosts/niwega.net/httpdocs/wp-content/plugins/quote-comments/quote-comments.php on line 127
  Ännu en positiv feedback från en deltagare som förr har kommenterat.

  Tack, och Herren välsigne dej.
   


 6. Warning: Undefined variable $button in /home/vhosts/niwega.net/httpdocs/wp-content/plugins/quote-comments/quote-comments.php on line 127
  Och så en positiv feedback från en deltatagre som inte brukar skriva kommentarer.

  Tack för den och Herren välsigne dej.

  Avsikten med min statistik är inte att söka anledning att sluta skriva. Jag tycker om att skriva och gör det till stor del även för mej själv.

  Många värdefulla reaktioner och frågor har kommit in sedan jag startade blogga 2008

  Det är alltid värdefullt med feedback, det må vara allt från korrektion och tillrättavisning till samtycke.

  Jag skulle önska att alla läsare vet att de kan skriva kommentarer anonymt och meddela att de inte vill få kommentaren publicerad.

  På det sättet hoppas jag att göra bloggen mer interaktiv och ta upp ämnen som är nyttiga.
   


 7. Warning: Undefined variable $button in /home/vhosts/niwega.net/httpdocs/wp-content/plugins/quote-comments/quote-comments.php on line 127
  Tack för din kommentar.

  Eftersom jag är svensk utlänning i främmande land blir jag otroligt nyfiken på ditt namn.

  Herren välsigne dej.

  Sedan vill jag bara säga att de kommentarer som jag har fått här leder mej till att skriva en artikel jag kommer att kalla “Fåren och Herden”.
   


 8. Warning: Undefined variable $button in /home/vhosts/niwega.net/httpdocs/wp-content/plugins/quote-comments/quote-comments.php on line 127
  Ja, det måste vara en riktig chock mitt i vintern att vänja sig vid Svedala efter det naturliga växthuset vid Nyabarongo mitt i årets varmaste tid.

  Herren välsigne dej och de dina.
   


 9. Warning: Undefined variable $button in /home/vhosts/niwega.net/httpdocs/wp-content/plugins/quote-comments/quote-comments.php on line 127
  Ännu några kommentarer med feedback har kommit in.

  Tack! Herren välsigne er och era kära.
   


 10. Warning: Undefined variable $button in /home/vhosts/niwega.net/httpdocs/wp-content/plugins/quote-comments/quote-comments.php on line 127
  Ännu några kommentarer med feedback har kommit in.

  Tack! Herren välsigne er och era kära.
   


 11. Warning: Undefined variable $button in /home/vhosts/niwega.net/httpdocs/wp-content/plugins/quote-comments/quote-comments.php on line 127
  Ännu en kommentar har kommit in. Även denna från en känd kommentator.

  Kommentaren innehåller en länk till en predikan om bön. Jag återger den här.

  Församligen – en plats för bön – Lars-Ola Ericsson – Korskyrkan Borås

  Herren välsigne dej och de dina.

  PS. Jag har nu stängt av kommentarfunktionen i denna tråd.

Comments are closed.