Diskriminerad eller särbehandlad

I det land jag just nu besöker finns det en massa amerikanska reality-soap serier på TV. En av dessa heter “Little People” och handlar om en “familj” med det vi förr brukade kalla dvärgar. Familjen har medlemmar av olika etnisk härkomst. Precis som i alla dessa reality-soaps får medlemmarna köra sina långa egocentriska monologer framför kameran.

Ordet dvärg får man numera inte använda. Det anses vara nedlåtande och diskrimi- nerande. Därför kallas människor med någon form av dvärgväxt för “Små Människor” (Little People)

Det är inte alls säkert att termen “Little People” kommer att vara långlivad. Termen hjälper nämligen inte att ta bort den skämmiga känslan av att vara så annorlunda att man faktiskt inte kan leva utan att bli särbehandlad. Jag säger inte att det är något man bör skämmas för, inte alls, men faktum är att “little people” gör det och att de därför även gör allt för att kompensera för detta handikapp som de själva inte har valt och är helt oskyldiga till.

De vet att de inte kan leva och fungera utan särbehandling som anpassade bilar, möbler, kläder, badrum och kök. Det finns internationella träffar där “Little People” kommer tillsammans för att träffas och utväxla erfarenheter, ja kanske till och med hitta en partner.

Att hitta en partner är ett dilemma. Dessa små människor har ju vuxit upp i samma omgivning som du och jag och har påverkats av samma skönhetsideal som vi. Å ena sidan skulle de gärna ha en normalstor partner, å andra sidan inser de att chansen är liten och att de blir ett par som väcker uppseende.

Deras val i livet står mellan att helt och fullt acceptera att de är annorlunda, och behöver särbehandling, eller låtsas att de är “lika” och vara arga för all särbehandling. För dem som inte kan förlika sig med sin lott genomsyrar detta varje dag och natt.

I Amerika brukade man kalla de svarta slavarna för “nigger”. Männen kallades “boy” och kvinnorna “wench”. Ordet “boy” uttalades med förakt, ungefär “boooi” långt o med accent, för att understryka maktförhållandet. Ordet “wench” kräver kanske lite förtydligande. Den djupase meningen är en kvinna som är tjänarinna eller slavinna utan några som helst egna rättigheter. Hon får misshandlas och hånas av husmor och utnyttjas på alla sätt av husbonden och hans söner. Tonåriga slavflickor våldtogs på löpande band av husbonden och hans söner och tillsyningsmännen.

Här handlar det alltså om en särbehandling som på inget sätt förorsakats av något handikapp. Det finns inga som helst acceptabla förklaringar till sådant missbruk och diskriminerande. Det leder till sår som tar hundratals år att hela, om de någonsin kommer att helas.

Det fanns en tid när Amerikas svarta ville kallas “negro”. Men inte hjälpte det att hela skadan. Därför har termerna växlat och jag tror att den nuvarande termen är Afro-American.

Så långt inledningan. Nu kommer jag till Judarna som har diskriminerats och förföljts i tusentals år, bara för att de utvaldes av den ende sanne Guden. Det finns faktiskt en psalm som beskriver det som händer med människor som diskrimineras, misshandlas och särbehandlas.

Jag tar den ur 1917 års översättning för den är ordagrannare. Psalm 123:1-4

En vallfartssång. Jag lyfter mina ögon upp till dig, du som bor i himmelen. Ja, såsom tjänares ögon skåda på deras herres hand, såsom en tjänarinnas ögon på hennes frus hand, så skåda våra ögon upp till HERREN, vår Gud, till dess han varder oss nådig. Var oss nådig, HERRE, var oss nådig, ty vi äro rikligen mättade med förakt. Rikligen mättad är vår själ med de säkras bespottelse, med de högmodigas förakt.

Själen mättas med förakt. Livsglädjen släcks. Modlösheten dominerar, och ibland hat, bitterhet och hämndlystnad.

Men! Ett folk kan diskrimineras, förtryckas, förföljas, utblottas och utsättas för utrotningsförsök i tusentals år utan att bli en militant och aggressiv grupp som är bittra mot alla andra.

Jämför detta med allt skrik om jämställdhet och likvärdighet runt omkring oss. Jag skall inte räkna upp alla de “grupper” som är avvikande men vill vara “likare” än resten av mänskligheten.

Varför lyckas det för Judarna att leva med detta i tusentals år medan de icke nämnda andra “grupperna” skriker i media och går till domstol allt medan de förstör både sig själva och samlevnaden?

Svaret är givet!

Det är ett faktum att det bara går om man erkänner att Gud är den ende sanne Guden, och lyfter sina ögon upp till Honom som bor i Himmelen.

/Kjell

Views: 45

3 thoughts on “Diskriminerad eller särbehandlad”

 1. Man säger en sak och menar/gör en annan.

  Vi håller på och läser Uppenbarelseboken – och Erik Bernspångs Bibelkommentarer – morgon och kväll.

  Då kom jag att tänka på Jan-Åke Nordins “Eskatologi”. Alla sex avsnitten var utdragna och sitter i en pärm. Får VERKLIGEN rekommendera dem (skrev ut dem 5 mars 2013).

  http://eskatologinu.wordpress.com/tidens-tecken/tidens-tecken-intro/

  Scrolla ner till del 1. Vad säger Bibeln?

  “De 144 000 på Sions berg”.

  http://elvorochjanne.se/se-144-000-pa-sions-berg

  Med vänlig hälsning

  Lillian

      (Reply)

 2. Jag skall också skriva en kommentar som är lite off topic.

  Artikeln handlar om hur stor skillnaden är om man erkänner Gud som Den Ende Guden, eller förkastar Honom.

  Det jag vill skriva off topic om är hur “Guds dom”, som gör att skymningen sänker sig över människors förstånd, börjar, går vidare och slutligen hamnar i en situation där hela helvetets sharia gäller.

  Det jag talar om är en reality-soap på samma kanal som ovan nämnd. Serien heter “Sister Wife” – alltså “syster-hustru”. Som du förstår handlar det om polygami.

  Serien presenterar polygami som något helt naturliogt och bra om bara alla vuxna som utgör del av “relationen” är med på notorna av fri vilja. Barnen har ju inget att säga om var och hur de blir till och föds!

  Därför beslutar gudlösa regimer att män får gifta sig med män och kvinnor med kvinnor. Och man får ju inte diskriminera så om lesbiska kvinnor kan få egna barn, och gifta får adoptera, så måste ju homosexuella män få samma “fördelar”, eller hur?

  Den som inte kan känna igen dessa “tidstecken” har ingen som helst extra nytta av ryss-skräck och apelsinfärgade så kallade blod-månar. Guds dom över Sverige och resten av den gudlösa världen är i full gång.

  Första steget blir den så kallade sexuella revolutionen med all dess otrohet. Nästa steg blir perversiteter som t.ex. homosexuell explotion. Sedan följer mer perversiteter och mer våld. Jag tänker inte räkna upp hela raddan av bestialiteter och pedofili och knivmord och massaskjutningar…..

  Den som vill se kan se.

  Guds dom har kommit långt.

  /Kjell

      (Reply)

 3. Som fortsättning på themat: “Guds dom har kommit långt”; vill jag citera en bit av en kommentar skriven på annan blogg. Författare “Wildwest63” som han numera kallar sig. Mitt i prick!

  Väckelse finns inte på kartan. Väckelse innebär att någon “väcks”, att det finns något att väckas till. De flesta svenskar vet inte vad kristendom är. Mina kollegor tror att katoliker tror på Gud och protestanter på Jesus och att den ena är son till den andra, men man vet inte vilken. Maria tror man är en ängel, som i Indien kallas Kali. På fullt allvar. Jag undrade om de inte funderade över en kyrkobyggnad, men dessa 30-åringar hade aldrig varit inne i en. Etniska svenskar av idag… Att börja tala med dem om särlaregn, tungomålstal, andens frukter eller ett helgat liv – jag kan ju lika gärna prata hindi.

  Guds dom gör att skymningen sänker sig över människors förstånd.

  Sannerligen är vi långt borta från Herrens lagar och bud.

  /Kjell

  PS. Anledningen till Wildwest63 kommentar är en New Wine flum artikel skriven av Stefan Swärd.

      (Reply)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *