SAP’s valmanifest 1964

Jag skall här återge kopior på Svenska Arbetar-Partiets valmanifest 1964 och lägga till aktuella “mål”.Klicka här för att läsa hela artikeln från 1964


Titta nu på alla löften på vänster sida om denna text.

Vem vill inte ha:

Trygghet

Välstånd

Välfärd

Valfrihet

Läs själv vad som erbjuds under dessa rubriker.

Bara väldigt dumma människor skulle vara emot detta.

Eller hur?

Men!

Finns det då ingen kostnad?

Finns det verkligen bara vinst?

Eller är det bara att man tiger om kostnaderna för att få makt?

Visst fanns det en kostnad!

Det kostade så mycket att den svenska kronan devalverades gång på gång och till slut bara var värd en tredjedel av värdet 1964.

Titta nu på löftena under “valfrihet”.

Redan då började man planera att tvinga ut båda föräldrarna i arbetslivet så att man kunde indoktrinera barnen från tidig ålder.

Innan vi går vidare vill jag berätta att oppositionen var snabb att ändra SAP’s slogan till: “mot nya djävla mål”.


Fanns det en gömd agenda?

Detta tycks vara ett av målen, men det finns säkert flera.

Det som alltid irriterar mej med dessa högmodiga humanister och ateister är att de tror att deras egen tro (livsåskådning) inte är en tro utan ett faktum.

Det är alla diktatoriala regimers dröm att kunna indoktrinera barn och ungdom så att deras paradigma stämmer med det regerande partiet.

Det kvittar om man kallar diktaturen för demokrati. När samvetsfriheten attackeras och förbjuds har man överskridit alla gränser.

Budskapet till dej och mej, men framför allt till de unga är att:

“Om du är troende har du begått intellektuellt självmord och avsagt dig rätten att tänka.”

Men var vid gott mod! Samhällets ledare erbjuder sig att tänka i stället och leda dej i allt du gör.

/Kjell

Views: 61

7 thoughts on “SAP’s valmanifest 1964”

 1. Lillian skrev: Ni kan aldrig gissa vem som skrivit dem!!!

  Har ingen aning om vem den mannen är.

  Berätta gärna.

  Det jag ser är två artiklar.

  En med korrekta anfall på Wallström och en med svart hat mot alla som inte har föräldrar som är genuint svenska.

  Med sorg läser jag min vän Wildwest’s bittra kommentarer. Han brukade ha en god insikt. Något hände! (Fast han själv inte är genuin-svensk.)

  Jag anser att Aletheia en längre tid har varit “letheien” (i skymundan) extremt höger populistiskt. Nu är det ingen tvekan mer.

  Herren kommer att ge en korrekt dom. Lyssna inte på mej. Döm själva.

  /Kjell

      (Reply)

 2. Kjell, du känner säkert till sångerskan Carola. Runar Sögaard är hennes f.d. make.

  Aletheia har mer och mer dragit åt det högerpopulistiska hållet, och nu är det helt uppenbart. Bloggens namn Aletheia betyder bland annat “sanning”. Vilken sanning presenteras där?

  /Majlis

      (Reply)

 3. Majlis,

  Okay, jo Carola har jag hört talas om men visste givetvis inget om hennes privatliv.

  En annan korrekt översättning av “aletheia” (icke-dold) är “avslöjad” eller “uppenbarad”.

  En för mej egendomlig följd av “idologier”. Först Livets Ord, sedan ny-judaism och konspirationsteorier och slutligen högerpopulism.

  Vilken soppa!

  /Kjell

      (Reply)

 4. Daniel Forslund har flyttat till USA. Har tydligen flera släktingar som bor där.
  Med vänlig hälsning
  Lillian

      (Reply)

 5. Tidningen Dagen har “förbättrat” det som tidigare kallades “pärleporten”. Det går inte längre att läsa “premiumartiklar” utan abonnement.

  Den som har ett dagenabonnement kan läsa om Runar Sögaard här: Runar Sögaard polisanmäls av journalister

  Jönköpings-Posten skildrade predikanten Runar Sögaards möte med SD-ledaren Jimmie Åkesson i flera artiklar, som predikanten reagerade kraftfullt emot. “Ett drev” säger tidningen om Sögaards kommentarer på Facebook. Nu polisanmäls han.

  De som inte har det kan läsa i tidningen Smålänningen: Därför polisanmäls Runar Sögaard efter mötet på Elmia

  Många är de personer med makt, formell eller informell, som jobbar för att undergräva förtroendet för de svenska medierna. En av dem är Runar Sögaard. Efter historien om besöket i Jönköping gör Sögaard ett inlägg på sin Facebooksida där han ger sin version av vad som hänt och beskriver Jönköpings-Postens reporter som lögnaktig. Han lägger också ut en bild på reportern som tagits från tidningen. Inlägget delas hundratals gånger och i kommentarsfälten väljer Sögaard att inte hålla rent från vare sig synpunkter på den enskilda reporterns utseende, ifrågasättande av hans kompetens eller hot mot hans framtida fysiska hälsa. Vi söker Sögaard både på telefon och sms för att prata om inlägget men får inget svar. Det är inte att ta ansvar för det offentliga samtalet. Att låta någon uppmana till att skjuta knäskålarna av en reporter är helt enkelt att gå långt över gränsen till det anständiga.
  —-
  Med en amerikansk president som framgångsrikt har bedrivit en över två år lång misstroendekampanj mot de fria medierna, som förbjuder reportrar att närvara vid presskonferenser, som sätter stopp för följdfrågor, som hävdar att allt som är misshagligt för makthavaren är falska nyheter och som ger fortsatt stöd till en stat som misstänks ha mördat en regimkritisk journalist är det en kräftgång att jobba med det fria ordet. Nästa steg är att skapa misstroende mot rättssystemet, och det har Donald Trump nu påbörjat med en förfärande effektiv taktik. Det rådande debattklimatet gör att det som sägs av någon med tillräckligt hög röst och tillräckligt stora följarskaror blir sanningen, inte det som är baserat på fakta. På den grunden bygger vi inte en fortsatt stark demokrati.

  I Dagens artikel kallas Runar Sögaard “predikant”. Jag undrar vad de menar med det. Wikipedia meddelar bland annat följande:

  Runar Devik Søgaard (i Sverige folkbokförd som Runar Devik Sögaard), född 27 juni 1967 i Kongsvinger, Hedmark fylke, Norge, är en norsk ledarskapskonsult med ett förflutet som predikant, bosatt och verksam i Sverige. Hans ledarskapsverksamhet finns i dag i Sverige, Norge och USA.
  —-
  Under 1996 blev Søgaard omskriven efter att ha skjutit ett rådjur från sitt sovrumsfönster. Detta ledde till att hans vapenlicens drogs in, men efter att Søgaard överklagat beslutet till Regeringsrätten återfick han licensen år 1999.
  —-
  Den 18 februari 2015 dömdes han till två månaders fängelse för två fall av bokföringsbrott i Svea hovrätt. Han har även 2012 fått villkorlig dom för bokföringsbrott.

  När Dagen skriver “predikant” menar de tydligen inte evangelist.Men visst är det tydligt att han budskap kliar många skönt i öronen.

  2 Tim. 4:3-4  Det ska komma en tid då människor inte längre står ut med den sunda läran utan samlar åt sig mängder av lärare efter sina egna begär, så som det kliar i deras öron att få höra. De vägrar att lyssna till sanningen och vänder sig till myter. 

   

      (Reply)

 6. Detta kommer nog SD att gilla. Det var val i Holland och det ganska nya partiet, “Forum för Demokrati” blev det största partiet. Valet var ett så kallat “Provinciale Statenverkiezing” alltså provinsernas fördelning i riksdagen.

  Partiets ledare heter Thierry Baudet och är en högerkonservativ euroskeptiker som vill stoppa all invandring och återställa vit “kulturkristen” makt i Europa.

  Se Wikipedia om Thierry Baudet

  Baudet is not religious, but he is sympathetic with Christian values. In an interview, he called himself an “agnostic cultural Christian.”

  Alltså ungefär samma som Åkesson.

  I Bibeln omnämns kulturkristna agnostiker i 2 Tim. 3:1-5 Du ska veta att i de sista dagarna blir det svåra tider. Människorna kommer att vara egenkära, pengakära, skrytsamma, stolta, hånfulla, olydiga mot sina föräldrar, otacksamma, gudlösa, kärlekslösa, oförsonliga, skvallriga, obehärskade, råa, fientliga mot det goda, falska, hänsynslösa och högmodiga. De kommer att älska njutning mer än Gud och ha ett sken av gudsfruktan men förneka dess kraft. Håll dig borta från dem!

  I sitt tal efter segern skräder Thierry Baudet inte orden när han i princip säger till de traditionella partierna att det är deras egen skuld att de förlorar allt förtroende med sina mesiga, politiskt korrekta ledare.

  Troligen har terrordådet i Utrecht några dagar innan valet medverkat. Terroristen är en välkänd turkisk kriminell som senast är åtalad för våldtäkt och tidigare inbrott, stölder och rån. Ibland from muslim och lika ofta en knarkande fylletratt. Han satt fast men hans advokat lyckades få ut honom ur finkan för två veckor sedan tills den slutliga domen skulle falla.

  Han hade lovat att sköta sig och medverka till behandling av en terapeut. Men hans uppsåt var således att skjuta folk i en spårvangn. 3 döda och 5 svårt skadade.

  Mesiga politiker och straff som inte står i proportion till överträdelserna, kopplat med möjligheten för utlänningar att stanna kvar i landet, leder utan tvekan till att det kommer att gå otroligt snett. Snedare än nu!

  Snabba ryck med radikala förändringar kommer att öka oredan. Här behövs stegvisa, definitiva förändringar även om extremvänstern, försvarsadvokater och “Human Rights” gnäller.

      (Reply)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *