Förförelser måste ju komma

Detta blir långt, så läs det bara om du har tid och intresse.
Det handlar om ändetidens laglöshet och Antikrists hantlangare.


Det är oroliga tider i Kenya. Jag väljer att beskriva situationen med en länk till en artikel i Dagen. Jag citerar från Bibeln blir slagträ när Kenya väljer president

BBC rapporterar om att Odinga ser sig som en efterföljare till Josua, som ledde israeliterna in i det heliga landet. Odinga har koncentrerat hela sitt politiska program till en fras: ”Vi är på väg till Kanaan”, landet som dryper av mjölk och honung. Han har också publicerat bilder på sig själv där han ber vid Klagomuren i Jerusalem.

– Vår resa mot Kanaan går inte att stoppa, säger han i valrörelsen.


Uhuru Kenyatta vill inte vara sämre. Enligt BBC:s artikel har han besökt ett otal kyrkor, där han böjt knä för att pastorer och ledare ska kunna smörja och välsigna honom. Hans anhängare försöker också finna tecken på att Kenyatta är utvald av Gud. Presidenten ska vid ett tillfälle besökt ett område drabbat av torka, och uppmanats att be för regn. När regnet sedan kom tolkades det som att presidenten är en profet.

Artikeln i Dagen är i stort sett en översättning av följande artikel. Jag citerar från How the Bible rules Kenyan politics

The Bible was at the centre of a political storm again when angry bees attacked police and protesters outside the Supreme Court on 20 September, as judges gave their full ruling for annulling the August election, saying that it was marred by irregularities.

In response to the incident, opposition supporters quickly began to share a verse from the Book of Exodus that says: “And I will send the bees ahead of you to drive your enemies out of your way.”


With the electoral commission announcing a new date for the presidential poll, social media platforms, especially WhatsApp, are again awash with biblical messages and prayers for the two main candidates.

Bland WoF’s (Trosförkunnelsens) förgrundsfigurer brukar Morris Cerullo inte ofta nämnas. Han lyckades hålla sig relativt anonym. Dock har han spelat en enormt stor roll i Afrika.

När han kom till Kenya i sitt privata jetplan med vattenkranar av guld och presenterade sitt framgångsevangelium, iklädd en vit kostym, för politiker, affärsmän och pastorer, ledde det till en andlig tsunami där så gott som all äkta kristustrogenhet dränktes i trosförkunnelsens ockulta läror.

Jag länkar här till en artikel om Gilbert Deya, en av de många samvetslösa bedragare som i snabb takt blev pastor, biskop och ärkebiskop i Cerullos kölvatten

Gilbert Deya sysslade med mycket som är rent kriminellt. Bland annat kidnappade han barn som han gav år barnlösa kvinnor och sade att det var “mirakelbarn” som Gud hade givit dem.

Han lyckades smita från domstolen i Kenya och har sedan dess bott 12 år i England där han har nästan 36.000 medlemmar i sitt “ministry”.

Till slut, efter 12 års överklagande, förlorade han målet mot sin utlämning till Kenya. Med tillräckligt mycket pengar kan man köpa både domare och advokater så om han får ett rättfärdigt straff här återstår att se. Annars får han väl vänta till det som utlovas i 2 Petr. 2:2-4

De skola få många efterföljare i sin lösaktighet, och för deras skull skall sanningens väg bliva smädad. I sin girighet skola de ock med bedrägliga ord bereda sig vinning av eder. Men sedan länge är deras dom i annalkande, den dröjer icke, och deras fördärv sover icke. Ty Gud skonade ju icke de änglar som syndade, utan störtade dem ned i avgrunden och överlämnade dem åt mörkrets hålor, för att där förvaras till domen.

Kolla länken: Bishop Deya hobnobbed with the high and mighty before fall (Augusti 2017)

Skrämmande läsning för alla som förstår engelska.

Den som vill veta hur storskurken “pastorn, doktorn, profeten, aposteln” Deya började sin karriär bör läsa följande artikel.

Jag skrev “storskurken” men tror faktiskt att jag skulle ha rätten att skriva “den förbannade”. Jag motiverar det med 2 Petr. 2:3 I sin girighet kommer de att utnyttja er med hjälp av falska argument. Men domen över dem är verksam sedan länge, och deras undergång sover inte.

Det är dock inte min sak att bedöma om det finns förlåtelse för sådan synd, eller om det handlar om det Johannes kallar “synd till döds”. 

Jag citerar från Cleric behind the ‘miracle babies’ reveals how he rose to fame and fortune (Juli 2009)

The long-awaited day arrived. It was sunny and warm. The fresh Nairobi air was full of expectation. For the next seven days it was the glory of the man I was about to meet that was to be the news though.

Here I was making history for myself stealing the glory of many Christians who had worked so hard as a group for this meeting. I cared less. It was my turn.

I dressed to kill. A good bright suit with matching tie and shoes. I was at the airport very early in the morning with the best car in town – a Mercedes 280 V-boot and my driver, Emmanuel, was in one of his best suits just in case he would drive this great Christian: Morris Cerullo.
——
Ten o’clock came. The noise of a landing plane filled the air. The man was wealthy. He could afford to have a plane and fly all the way from America to Kenya.

He was worth my risk. Before long the plane was within a visible distance to the runway and there it was on the tarmac – a white private jet emblazoned ‘Morris Cerullo’ on the side.

I had airport staff with me giving me directions and instructions on what to do. After the jet parked I was very anxious to meet this man.

The air was thick and my thoughts were rehearsing the first words to say to this great American. The place was teeming with the press and camera men. I could not dare look back at the private lounge for I could sense, almost feel the anger in the air. I was in the process of making history.

The plane parked and the engines revved low. The airport attendants continued issuing instructions. The plane’s staircase came down slowly. One of the airport attendants went up into the plane and then came down.

All was well. After about thirty seconds, this stocky white American evangelist’s hands appeared above his head as though in prayer and slowly started to come down the stairs. This is the same way the Pope appears as he visits many nations around the world.

Here was the moment of history. I would be among the first Kenyans to greet him. On my side was Joseph Karema the then head of the Morris Cerullo Mission in Kenya. My efforts had paid a dividend.

After greeting Karema it was my turn, ‘Welcome to Kenya, the land of wildlife. Here we cast demons in Jesus name,’ I said ‘Thanks, it is good to be here. We thank God,’ he replied.

‘The programmers are ready and everyone is waiting for you,’ I assured Morris Cerullo.

‘Ladies and gentlemen,’ I said as I turned to the cameras. ‘The greatest man of God is here. He has just arrived. I hope to see you all in the Pangani grounds for the crusade.’

We started to walk towards the VIP lounge as I carried Morris Cerullo’s bible. God! This was the moment of heaven breaking loose.
——
After this meeting in Nairobi I was the most hated man in the world by men of God, the pastors. So a plan was set on how I was to be framed for a drug job. But I informed the President of what was happening.

The pastors were called by President Moi and told that I was the president’s friend and they should leave me alone.”

Borde jag betvivla detta? Jag citerar från MORRIS CERULLO EXPOSED!

Morris Cerullo is an ordained Assembly of God Minister and Healing Evangelist. His personal ministry mansion and two-storey home is over 12,000 sq ft. It is behind two secured gates in the richest neighborhood in America and has been estimated at over $12 million. Mr. Cerullo and his wife are the only two that live there, and report that they are on the foreign field 70% of the time… what a waste of God’s money!


Morris Cerullo’s sky limousine, a Gulstream G4, is estimated to be worth $50 million. He has two full-time pilots and a stewardess who said in recent depositions that the plane has a gold-plated interior. He has had three similar private jets since.

Förvånar det dej att jag verkligen hatar trosförkunnelsen? Jag citerar från The from- rags- to riches story of many church leaders

For instance, on the Maximum Miracles web site Pastor Muiru and his wife Lucy publish their core beliefs for all to see. These beliefs include an enthusiastic nod to the prosperity doctrine that is so pervasive amongst the modern evangelical movement inspired and led by the US based “charismatic church” represented by the likes of one time contender for the Republican Party’s presidential nomination, the Rev Pat Robertson and his counterpart Morris Cerullo.

I följande citat figurerar politiker och även en välkänd maffialedare. Jag citerar från Evangelical churches shake up the social order in Africa (Oktober 2009)

Just a week ago in Kenya, Bishop Margaret Wanjiru’s Jesus is Alive Ministries, a Pentecostal church, received Maina Njenga. Njenga is not your normal Sunday service convert but the leader of the Mungiki, an ancestral worship “sect” complete with a political and economic arm that has been linked to brutal killings in Kenya and Mafia-like extortion rings.
—–
Kenya’s Prime Minister Raila Odinga and Vice-President Kalonzo Musyoka seem to have realised the voting potential of the evangelical movement in Kenya since they have both publicly declared their being “born-again”, setting the stage for a future Pentecostal political showdown. While Raila, whose religious affiliations were sometimes questioned, was baptised in a highly publicised ceremony by maverick evangelical cleric and self-declared prophet, Dr David Owuor, Kalonzo constantly quotes the Scriptures during political rallies.

Jag citerar från Seeking wealth in the name of Jesus

The author traces the roots of what he calls pentecostalism in Kenya to the US, where the prosperity gospel has been taken to a whole new level. He talks of mega churches in the US, which are basically personality driven, and whose central theme is success and riches. The mantra here is “God wants you to be rich’’.

The book cites personalities such as Reinhard Bonnke ‘‘whose crusades were simply money-spinning ventures’’. But Bonnke has been overshadowed by the emergence of preachers such as T.D. Jakes.

“However, tastes seem to be changing,” writes Gifford. “In Kenya these preachers – like Korea’s David Cho and Morris Cerullo – seem to have been eclipsed in their pulling power by African-Americans like T.D. Jakes, Juanita Bynum and Eddie Long, and Bonnke has even closed his African office in Nairobi.”

“I have argued that this pentecostal christianity centres primarily on success/victory/wealth,” he writes. “That is why it is misleading to describe the christianity as evangelical, for even the basic ideas of evangelism have been transformed out of all recognition, even if the words are preserved.” He describes the pastors of the newer churches as “religious entrepreneurs, examples of an entire new class of religious professional, the church founder-owner-leader”.

“The church is the source of livelihood,” says the book, which also talks about how these churches have taken offerings – planting the seed – to a whole new level. “Sometimes giving is encouraged gently enough by testifying that one’s own wealth came as a result of giving … not infrequently, however, there is considerable pressure exerted. Sometimes this is just bullying.”

He quotes an international preacher who told his flock thus: “If God knows that you do not know how to give to Him, He will not heal you of your disease, neither will He be your guide in life.”

It is this preoccupation with material riches that has brought about greed among many preachers. And cases abound of preachers who have been taken to court for swindling their followers claiming they had the power to cure them of illnesses like HIV/Aids.

Bedöm själv!

Har jag talat onda ord må jag korrigeras.

Jag tror att jag här har visat på “laglöshetens hemlighet” och “antikristers framfart”. Något som ni i Sverige kanske inte ännu tydligt kan se inom landets gränser.

Mycket mer finns att säga, men jag stannar nu här med en ursäkt till dem som av okänd anledning inte valde att lära sig engelska. Det kostar för mycket tid att översätta allt detta.

Tro inte att Sverige kommer att besparas religionernas försvar för det stora avfallt. Det kommer att se lite annorlunda ut, men innehåll och resultat kommer att vara likartat.

/Kjell

PS. Vill du veta vad Wikipedia säger, läs då Morris Cerullo

Och vill du veta vad anhängarna säger, läs då From Orphan to Legend: How God Used Morris Cerullo

Men glöm inte att du har fått uppdraget att pröva och bara behålla det goda.

PPS. Har märkt att många som söker stavar namnet Owuor fel. De söker på Owour och finner inget. Nu kommer de att finna det 🙂 även med felstavning.

Views: 59

13 thoughts on “Förförelser måste ju komma”

 1. Morris Cerullo har haft flera privata jet-plan i sitt liv. Han äger för närvarande en Gulfstream G4 som kostar 500 miljoner kronor.

  Enligt vittnens utsago har hans plan förgyllda vattenkranar i badrummet.

  På den här sajten kan man se hur ett sådant flygplan ser ut inuti Gulfstream G4

  Kanske något att fundera på nästa gång du åker på semester? Mer än 1 miljon behöver du nog inte spendera på resan. Och som Morris brukar säga: “Inte skall man låta sina pengar ruttna på banken!”

  Man kan alltså chartra ett sådant flygplan, men Morris och hans hustru köpte det hellre. De har även 2 piloter och en stewardess i fast tjänst. Det kan man ju unna sig om man har en förmögenhet på 1 miljard kronor. (Och bara några få år kvar innan man står naken framför Den Store Domaren. Inte kan man göra slut på en miljard, till egen vinning, några år, några få månader, innan man inte har några val kvar.)

  När man äger en tvåplans villa med 1200 kvadratmeters yta och som kostar 120 miljoner kronor kan man ju inte flyga som vanligt folk. Inte ens om man skulle välja Business Class.

  Klart och tydligt att Gud vill att vi skall leva ett rikt liv! Eller hur?

  /Kjell

      (Reply)

 2. Nyheterna är fulla av våld, mord, terror, utnyttjande – och inte är det någon skillnad mellan icke troende och sådana som kallar sig kristna. Inte är den som stjäl nyfödda barn och ger bort till barnlösa kvinnor ett syskon i Herren, inte är den som får de fattigaste att ge av sitt nödtorft till multimiljonärer, med löfte om att bli rik mina syskon i Herren. Det gör ont i hela mitt inre av denna rovdrift på nödställda människor. Jag har svårt att tänka mig att när det gått så långt som beskrivs om dessa “predikanter” det är möjligt att vända om och bekänna sina synder.

  Herre, förbarma Dig över dem som lider nöd.

      (Reply)

 3. Majlis,

  Jag kan inte förstå hur dessa människor klarar att läsa 2 Petr. 2 och Judas brev.

  Jag skulle sova dåligt efter att ha läst 2 Petr. 2:3 I sin girighet kommer de att utnyttja er med hjälp av falska argument. Men domen över dem är verksam sedan länge, och deras undergång sover inte

  /Kjell

      (Reply)

 4. Villolärarna stannar inte i Kenya

  Jag tycker det är märkligt att Guds folk förefaller så obekymrade över den utveckling som är förhanden i världen. Det är, tycker jag, så uppenbart vart vi är på väg, om inte Gud griper in med något, han inte har lovat. Därför fortsätter vi som vanligt med samma typ av gudstjänster, samma brist på relevant undervisning om den tid vi skall akta på. Jag undrar vad vi kommer att vara upptagna med den stund Jesus kommer tillbaka?

  Eller är det så att vi stoppar huvudet i sanden och tröstar oss med att det är många som använder huvudet på det sättet. Genom att bredda verksamheten till att handla mer om det skapade i stället för skaparen går man inte Guds ärenden. Jag tycker att Sveriges kristna råd med sina supportrar är ett sådant exempel.

  Tidningen Dagen bidrar med följande bild på utvecklingen,visserligen inte i Sverige, ännu, men det är på väg.

  Dagenartikelns länk, läs gärna den och få en bakgrund:

  http://www.dagen.se/nyheter/bibeln-blir-slagtra-nar-kenya-valjer-president-1.1035428

  Där redovisas en utveckling som håller på att utvecklas och lätt kan förflyttas norrut med hjälp av krattade maneger. Se till att du inte står med den krattan i handen när Jesus kommer. Människor med ”bortbrända samveten” blir verktygen till förförelsen, enligt Jesus.

  Paulus säger till yttermera visso:

  Guds vrede uppenbaras från himlen över all ogudaktighet och orättfärdighet hos människor som i orättfärdighet undertrycker sanningen.
  De inte bara undertrycker, de undanhåller sanningen, de bytte ut sanningen mot lögnen.

  En sådan bortbytt sanning är att Gud skapade himmel och jord. Evolutionshistorikerna och deras påstående att Gud inte skapade gör Gud till en lögnare och de som tror på detta är svårt lurade och föremål för hans vrede.

  Om man accepterar den lögnen som sanning blir det senare lättare att fortsätta på den vägen. Vilket mänskligheten också gjort. Därför befinner vi oss i dag på en bred olycksväg. Alltfler lögner ges utrymme, även bland Guds folk. Israel är inte förskonade på något sätt. Vi kan läsa de mest häpnadsväckande historier om Guds folk.

  Visst finns det ljus i tunneln, men det verkar bli allt svagare och i avtagande.
  Gud har bestämt en tågordning för den här tiden, den finns nerskriven i hans ord, Farorna på vägen är också väl beskrivna och behöver av församlingsledarna beskrivas för medlemmarna och komma upp till ytan.

  Jag tror det är nödvändigt för de olika ledarskapsfigurerna att ta till sig den här tidens ”utmaningar”. Det finns kristna som behöver höra, ”när ni ser allt detta,” lyft då upp era ögon ty då nalkas er förlossning. Och dem som behöver göra sig redo.

      (Reply)

 5. Stig Melin,

  Läste du artikeln? Jag inleder den ju med den Dagenartikel du länkar till.

  Någon lösning på det stora avfallets problem lär det inte bli när man söker kompromisser och “vill tillbaka till det goda” som man anser att trosförkunnelsen hade med sig.

  Eller när man tonar ner och säger att det handlar om “gummisnoddsteologi” och att villolärarna därför inte bör kallas villolärare och heretiker.

  Man kan inte “gulla” bort dessa ockulta läror!

  /Kjell

      (Reply)

 6. Jo Kjell jag läste dagenartikeln i ditt inlägg och tog med den i första hand för FB.
  Jag tycker nog att artikeln behandlade konkurrensen dem emellan som ett normalt gräl för att vinna valet. I verkligheten handlar det om väldigt mycket mera, nämligen hur man ser på Gud som är bra mycket viktigare än deras ”lilla gräl”. Artikeln kunde ha behandlat situationen ur ett större perspektiv

  Jag tror att om kanditaternas sätt att hanter de eviga frågorna smittar ner andra predikanters sinnen även hos oss, får vi svårt att evangelisera, det räcker så bra med de svårigheter vi redan har. Det finns redan nu tendenser att överbetona det skapade före skaparen. Och det fortsätter nog.
  /Stig

      (Reply)

 7. Stig Melin,

  Förlåt!

  Visste inte att ditt svar var en bloggpost hos dej.

  Berndt tycks gilla ditt inlägg trots att han anser att man utan fruktan kan vänta med omvändelsen tills efter att man är död och begraven.

  I den nuvarande länken Himmel och helvete skriver Berndt:

  I detta håller jag med Doug Batchelor. Men jag tror dock, till skillnad från honom, att människor även efter döden kommer kunna ta emot Jesus till frälsning.

  Och skulle man ändå välja fel så blir det värsta man kommer att erfara så kallad “annihilism”. Med andra ord: Man dör som en hund från alla sina bekymmer och sorger.

  Helvetets eld kommer utsläcka de förlorades liv (det som kallas annihilationism, dvs de som vare sig här i livet eller efter döden vill ta emot Jesu försoningsverk till frälsning.

  Evangelium enligt Pastor Isaksson!

  Synda på bara, njut av livet nu! Det värsta som kan ske dej är att du bara utsläcks, euthanaseras av Gud, som en hund.

  /Kjell

      (Reply)

 8. Jag har dristat mej att skriva följande kommentar på Aletheia. Den är en respons till Jonas Rosendahl.


  Du skrev: “Alltså, trosundervisningen förde med sig en tydlighet om att tro på Guds löften. Det var en tydlighet som inte fanns när jag var ung.”

  Höll deras undervisning mot prövning mot Guds ord?

  Tydlighet är inget bevis för sanning.

  Du kallade mej anti-karismatiker. Jag bad dej citera något jag skrev. Du teg!

  http://unajuaje.niwega.net/2017/10/07/forforelser-maste-ju-komma/

  Jag visar på fakta. Du kommer med teori.

  Ditt är ordet. Vill du sudda denna kommentar är det dej fritt.

  Men svaret är du skyldig förr eller senare.

  Må Herren leda dej.

  /Kjell


  Kommentaren finns i tråden:

  http://aletheia.se/2017/07/12/nar-en-herde-sviker/

  /Kjell

      (Reply)

 9. Micke,

  Jag finner det svårt att svara tydligt på din kommentar.

  Den fråga du ställer skulle jag formulera på annat sätt.

  1. Finns det mer än en gemensam nämnare för uppror mot Gud?
  2. Kan man förlora frälsningen?

  Mina svar blir: 1 = nej och 2 = ja.

  /Kjell

      (Reply)

 10. Detta var min kommentar för 3 månader sedan…


  Kamau Mweru respons till Jonas Rosendahl för 3 månader sedan http://aletheia.se/2017/07/12/nar-en-herde-sviker/

  Du skriver: “Jag tycker du går för långt i din kritik av karismatiker.”

  Så vitt jag vet har jag inte kritiserat karismatiker alls. Vänligen citera en enda mening där du anser att jag har gjort det.

  Jag förstår mycket väl din omtanke om skadade får, men i den Bibel jag läser står det i Matt. 7:15-18

  Akta er för de falska profeterna. De kommer till er i fårakläder, men i sitt inre är de rovlystna vargar. På deras frukt ska ni känna igen dem. Man plockar väl inte vindruvor från törnbuskar eller fikon från tistlar? Så bär varje gott träd god frukt, men ett dåligt träd bär dålig frukt. ETT GOTT TRÄD KAN INTE BÄRA DÅLIG FRUKT, INTE HELLER KAN ETT DÅLIGT TRÄD BÄRA GOD FRUKT.

  Och jag vidhåller att en församling som byggts på svår villolära är ett dåligt träd. Det blir inga fikon hur mycket du än ansar tistlarna!

  /Kjell

      (Reply)

 11. Många “kristna” (förlåt de tvivlande citat-tecknen) och “Israel-fanater” (inget ont om dem som enligt Guds ord välsignar Israel) röstade på Trump på grund av hans “löfte” (vad betyder ett löfte för lögnare?) att flytta Amerikas ambassad från Tel Aviv till Jerusalem.

  Trump skjuter på beslut om Jerusalem

  Det jag skulle vilja skriva, får man inte skriva. Må Herren sätta en vakt för min mun och mitt tangentbord. Bedöm därför var och en själv.

  Stor lögn i politik och “world order” pågår mitt framför våra näsor.

  2 Tess. 2:9-12

  Den laglöses ankomst är ett verk av Satan som kommer med stor kraft och med lögnens tecken och under. Med ondskans alla konster bedrar han dem som går förlorade, eftersom de inte tog emot kärleken till sanningen så att de kunde bli frälsta. Därför sänder Gud villfarelsens makt över dem så att de tror på lögnen och blir dömda, alla de som inte har trott på sanningen utan njutit av orättfärdigheten. 

  Men det finns ett vaccin!

  “Tro på Sanningen!”

  /Kjell

      (Reply)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *