Breda penseldrag

Det tycks ha uppstått en situation där bara svart och vitt finns kvar, samtidigt som man inte kan enas om vad som är svart och vad som är vitt.

Man presenterar del-fakta och kommer sedan med en lösning som målas ut med breda penseldrag.

Det är ju ingen tvekan att politisk korrekthet går hand i hand med alternativa fakta. Två sidor av samma mynt! Polarisering blir resultatet. Man kan inte bota lögn med mer lögn. Bara sanningen gör fri.

En sanning i detta fall är att villervallan har uppstått under en lång tid. Den har så att säga smugit sig på oss alla. Först med små steg, och sedan när det var för sent, som en tsunami eller varför inte en fälla som slår ihop runt jordens alla inbyggare.

Det stora avfallet som har förutsagts i Guds ord har smygande gjort sitt inträde. Humanismen har visat sina ateistiska tänder och predikar att all religion är sagor och subjektivism. Alla religioner över en kam.

Avfällingar från kristen tro och kulturkristna har validerat humanismens doktriner genom att dras med i liberalteologins malström. Ja, även seriösa kristna har stridit för uppfattningen att lagen är avskaffad och därmed förnekat nåden och bytt ut den mot någon slags tolerant snällhet.

Försök i den villervallan att bevisa att humanismens doktriner är falska! Det enda du kommer att uppnå är att du blir klassad som en intolerant fundamentalist.

 • Aggressiva buddhistmunkar i Indokina som utför folkmord.
 • Aggressiva hinduer som bränner kyrkor och mördar muslimer.
 • Muslimska Sunni, Wahhabister som utför terrordåd mot alla andra oberoende av om de är shia, kristna, sekulära, humanister, ateister eller något annat.
 • Människor som falskeligen kallar sig kristna samtidigt som de engagerar sig i nazism, marxism, antisemitism, rashat (white supremacy) och alla möjliga sektariska yttringar i strid med Guds ord.

Vi vet alla vad som kommer att hända. Kaoset kommer att bli så stort att alla till slut vill underordna sig världens starkaste regim och dess starke ledare.

Visserligen finns det konkurrens i strävan att bli först och störst och mäktigast. Men det kommer hela tiden att finnas “front runners” och i slutändan en “övervinnare”.

Denne “övervinnare” kommer att få ha makten en kort tid tills den äkte Övervinnaren kommer och sätter stopp för det totala vansinnet.

Läs nyheterna och läs Bibeln. Jämför och förstå att det går fort nu.


Den lagkloke frågade Jesus: “Vem är då min nästa?”

Det gjorde han för att han ville urskulda sig.

All ondska människor emellan har sin rot i att förklara att dem man vill döda inte är medmänniskor. Man kallar dem ohyra, cellklumpar och vad som helst som avkläder dem mänskligt status.

Lukas 10:25-29 Men en lagklok stod upp och ville snärja honom och sade: “Mästare, vad skall jag göra för att få evigt liv till arvedel?” Då sade han till honom: “Vad är skrivet i lagen? Huru läser du?” Han svarade och sade: “‘Du skall älska Herren, din Gud, av allt ditt hjärta och av all din själ och av all din kraft och av allt ditt förstånd och din nästa såsom dig själv.'” Han sade till honom: “Rätt svarade du. Gör det, så får du leva, Då ville han rättfärdiga sig och sade till Jesus: “Vilken är då min nästa?” 

Lägg nu märke till Jesus svar!

I princip svarade Jesus: Din nästa är någon du inte tycker om och du skall visa din medmänsklighet även när det utsätter dej för fara och även om du inte har tid just då.

Luk 10:30-35 Jesus svarade och sade: “En man begav sig från Jerusalem ned till Jeriko, men råkade ut för rövare, som togo ifrån honom hans kläder och därtill slogo honom; därefter gingo de sin väg och läto honom ligga där halvdöd. Så hände sig att en präst färdades samma väg; och när han fick se honom, gick han förbi. Likaledes ock en levit: när denne kom till det stället och fick se honom, gick han förbi. Men en samarit, som färdades samma väg, kom också dit där han låg; och när denne fick se honom, ömkade han sig över honom och gick fram till honom och göt olja och vin i hans sår och förband dem. Sedan lyfte han upp honom på sin åsna och förde honom till ett härbärge och skötte honom. Morgonen därefter tog han fram två silverpenningar och gav dem åt värden och sade: ‘Sköt honom och vad du mer kostar på honom skall jag betala dig, när jag kommer tillbaka.’ – Vilken av dessa tre synes dig nu hava visat sig vara den mannens nästa, som hade fallit i rövarhänder?” Han svarade: “Den som bevisade honom barmhärtighet.” Då sade Jesus till honom: “Gå du och gör sammalunda.” 

Tydligen gick det hem!


Må Herren välsigna och bevara alla som vill stå fasta i kärlek till Sanningen.

/Kjell

Views: 59

9 thoughts on “Breda penseldrag”

 1. Kjell,

  Nu kommer skriva något som många blir arga över men jag kan motivera det.

  Trump försöker åsidosätta demokratin och det går fort. Får han stöd av Republikanerna så lyckas han. Vad har han gjort? Han har twittrat mycket nedsättande och oamerikanskt om en federal domare. Han skrev ‘so-called judge’. Det kanske inte låter så allvarligt. Men om man har minsta lilla kännedom om amerikanskt rättssystem så är detta ett av det allvarligaste man kan säga i USA. Domstolarna har mycket mer makt i USA än i Sverige. Många domstolsslut kan jämställas med ‘lag’ i Sverige. I Sverige är det bara riskdagen som kan stiftalagar. Det kan domstolar i USA göra. USA vilar på konstitutionen och domstolsväsendet. Utan dessa två essenser så har du inget USA.

  Hade Obama, Bush eller Reagan uttryckt sig så är jag säker att folket skulle mer eller mindre rivit Vita Huset. Om det inte vore för att han skriver så mycket dumheter så skulle det bli kaos efter ett sådant uttalande.

  Nu hamnar USA i samma liga som Polen och är jämförbart med Lag och Rättvisa. Mer antidemokratiska beslut kommer om han inte ställs snabbt inför riksrätt. Det är faktiskt inte omöjligt att göra det efter att ha skrivit så nedsättande om en federal domare.

  Den som inte har grundläggande kunskap om USA:s rättssystem kommer att avfärda detta inlägg som ‘rappakalja’. Det är inget som jag rädds över. Historien kommer att visa att jag har rätt.

      (Reply)

 2. Fredrik,

  Jag tycker att din kommentar passar bra här. Du svarade på denna. Tror inte att denna blogs läsare blir arga på det du skrev.

  Som tur var fick han ju på käften av domstolen. Judges reject Donald Trump’s appeal to reinstate his travel ban

  Kort citat:


  The 9th US Circuit Court of Appeals today denied a formal request by the US Department of Justice to lift the ruling.

  Instead, the hearing gave the Trump administration until Monday afternoon to file more arguments before a final decision is made – meaning the ban could be up and running again soon.


  Om Trump lyckas inlemma rättsväsendet bland sina ja-sägare så blir USA formellt en diktatur.

  /Kjell

      (Reply)

 3. Den som vill ha en illustration av vad denna artikel handlar om råder jag att läsa αναλήθεια.

  Läs både artikeln och kommentarerna! Artikeln anses vara: “klockren och profetisk”; av en kommentator.

  Som sagt, det finns inga färger mer och inga gråtoner, bara svart och vitt på paletten.

  Och det verkligen oroande är att vi inte ens kan komma överens vilken färgklump som är vit och vilken som är svart.

  Jag tycker mej verkligen känna igen Dan 2:41 Och att du såg fötterna och tårna vara delvis av krukmakarlera och delvis av järn, det betyder att det ska vara ett splittrat rike. Men det ska ha något av järnets fasthet, eftersom du såg att leran var blandad med järn. 

  Nu tänker jag bli spekulativ. Läs inte följande som fakta! Men redan många årtionden har jag funderat på detta.

  I Upp. 3 avslutas kapitlet med de sjunde församlingen som ligger i Laodicea. I den grekiska grundtexten skrivs platsen så här: “λαοδικεων”

  Om man delar upp ordet, namnet på platsen så att det blir “λαο δικεων” så betyder det “människor prövningar”.

  Och om man fortsätter att pussla lite med orden kan man få ihop det till “λαον δικαιος” (laon dikaios) vilket betyder “rättfärdiga människor går”.

  δικαιος kommer av δίκη betyder dom och hämnd och härstammar från δεικνύω vilket betyder ungefär “visa sig” alltså uppenbaras.

  Helt spekulativt kommer man då fram till det splittrade riket, fötterna av lera och järn, som blir krossade av Herren. Laodicea – de rättfärdiga går ut ur “henne” när prövningarna börjar och då uppenbaras domen.

  /Kjell

      (Reply)

 4. Fredrik,

  Som väntat fortsätter han att uppföra sig som en bortskämd trettonåring. Man kan undra vad detta uppförande kommer att leda till när internationella konflikter blir aktuella.

  Citatet nedan från: Trump: ‘If something happens blame’ the judge

  /Kjell

  PS. Svenska Dagbladet har en intressant ledare om huruvida Donald Trump kan avsättas?


  Trump attacks another federal judge

  “Just cannot believe a judge would put our country in such peril. If something happens blame him and court system. People pouring in. Bad!” the President wrote, not just attacking the decision but going after the judge who may yet make more decisions on the matter.

  Just cannot believe a judge would put our country in such peril. If something happens blame him and court system. People pouring in. Bad!
  — Donald J. Trump (@realDonaldTrump) February 5, 2017

  This came after a Saturday tweetstorm where Trump called Robart a “so-called judge.”

  The opinion of this so-called judge, which essentially takes law-enforcement away from our country, is ridiculous and will be overturned!
  — Donald J. Trump (@realDonaldTrump) February 4, 2017

  What is our country coming to when a judge can halt a Homeland Security travel ban and anyone, even with bad intentions, can come into U.S.?
  — Donald J. Trump (@realDonaldTrump) February 4, 2017

  People close to the White House said over the weekend that Trump’s attacks will be a problem

      (Reply)

 5. Denna bloggpost handlar om hur man kan bli lurad, och lura sig själv med svart-vitt tänkande.

  Det är ju sådant som firar högtid i politiken just nu. Populister får med sig massorna och tyvärr faller även många som kallar sig “kristna” för deras trick. (Trump och SD som exempel.)

  Här finns en mycket bra film om folkmord och dess orsaker.


  Racism & The Global Genocide Of Black People BBC Documentary


  De senaste 100 åren har mer än 100 miljoner människor misshandlats, missbrukats och mördats i folkmord. Assads fängelse som kallas “Slakthuset” är ett aktuellt exempel.

  Rynka nu inte på näsan bara för att det är en BBC dokumentär. Man berättar faktiskt till och med vad Charles Darwins (och andra så kallade vetenskapsmäns) roll har varit i dessa fruktansvärda händelser.

  Filmen är en timme lång men väl värd att använda sin tid på.

  /Kjell

      (Reply)

 6. Det går fort nu. Nu, om inte förr, är det så viktigt att vara fast förankrad i Herren och Ordet, så vi inte går vilse.

  Se filmen om du inte gjort det redan!

  På sidan som Kjell länkar till är det flera som slår sig för bröstet och berömmer sig av klarsynthet, samt ser ner på kristna som inte förstår någonting. Min erfarenhet av sådana som anser sig se klart och förstå så mycket är att de är på helt fel väg. Fallet kan bli riktigt hårt för dem

  Må Herren leda och bevara oss genom allt.

      (Reply)

 7. Majlis,

  Även jag vill be alla som läser här att se på den video jag länkar till ovan.

  Den stora vedermödan kommer att bli ett pandemonium av genocide.

  I dag pågår folkmord bland annat i Myanmar, utfört av buddhister på Rohingya-folket, och i Syd-Sudan utfört av folkstammar som drivs på av “warlords” krigsherrar som har tagit sin tillflykt till ett grannland där de har land och hus och rikedommar du bara kan drömma om allt medan de driver på folkmordet hemma med pepprat politiskt prat.

  För tjugo år sedan hade Slobodan Milošević och hans gäng drivit propaganda mot Bosnien under 6 års tid. De “kristna” servierna ville verkligen inte att de muslimska bosnierna skulle få förstöra alla serviska värden. Kriget började, och som vanligt blundade världen. Koncentrationsläger byggdes. Oändliga marscher med uthungrade bosniers utfördes, tills de föll medvetslösa i dikena och skjöts. Man byggde “våldtäktscentra” där kvinnor i fertil ålder mellan 15 och 45 internerades och var tillgängliga för alla serviska soldater som ville utöva våldtäkt och generera serviska barn åt dessa kvinnor. Män mellan 12 och 78 samlades ihop och skjöts ihjäl. Radovan Karadzić var slaktaren som utförde massakerna.

  Bill Clinton vägrade ingripa i Jugoslavien ända tills det absoluta slutet. Bill Clinton var även den president som vägrade stoppa slakten i Rwanda. Madeleine Jana Korbel Albright var USA’s FN-sekreterare under Rwanda-folkmordet. Som vanligt säger man efteråt “wir haben er nicht gewusst” (vi visste det inte). Men det är en politisk lögn!

  Man visste om Hitlers jude-slakt och vägrade ändå att bomba förintelselägren. Ja man vägrade till och med att bomba järnvägslinjerna som användes för transporterna.

  China lade in sitt veto i FN mot att straffa president Bashir i Sudan för folkmordet i Darfur. China har nämligen stora ekonomiska intressen i Sudan. Man köper olja och säljer vapen.

  Videon är bra för att den ärligt avslöjar evolutionslärans delaktighet i folkmord. Charles Darwin var en djävul!

  Det enda jag kan tillägga är att om det inte finns ett helvete så är Gud varken god eller kärleksfull.

  Turkiet vill inte erkänna folkmordet på 1 miljon kurder. USA stödde Saddam Hussein medan han utförde folkmord på kurderna. Nu vill Erdogan se till att kurderna slutgiltgen tystas ner.

  Folkmord i våra dagar? Ja, var så säker att de finns bakom knuten.

  /Kjell

  PS. Jag vill även rekommendera följande dokumentär-rapportage.

  Genocide: Worse Than War

  HOLOCAUST & GENOCIDE

      (Reply)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *