The Righteous

Jag publicerar här en kommentar (plus detaljer) som jag har sänt in till Mikael Karlendals blogg.

Doktor Bengt Malmgren som gör allt för att försvara sin övertygelse och RKK-Sweden-Light, och den ärevörde ex. studenten, sedan tvivlande pingstvännen, sedan pastorn, sedan barndöparen och EFS-aren och numera den fanatiske konvertiten till RKK. (Vad finns kvar? Shintoism, Buddhism, Hinduism…..?) Näää!

Mitt svar riktar sig till Thorsten Schütte som har sina rötter i Tyskland och förstår hur det är att vara “utlänning”.

Den ganska löjliga debatten handlar om det så kallade “juluppropet”.

Håll till godo!


Svenskar som aldrig har varit utlänningar förstår inte det du säger.

Själv har jag varit “utlänning” största delen av mitt liv, och som barn var jag oftast “utböling” på grund av flytt många gånger mellan “landsbygd” och “storstad”. Dessutom var jag en “kristen åsna” på grund av mina föräldrars medlemskap i pingströrelsen.

Du läser rätt! Episkopal sekularism ledde till hån även efter mitten på förra seklet. Antje Jackelén representerar den så kallade protestantismens åsikt. Jag utelämnar namn och ursprung av hennes opponenter. I Sverige, landet som är förebild…. (näää var förebild… (näää trodde sig vara förebild)) vad kvittar det. Tror man att man är bäst i klassen så tror man det. Basta! Det gäller på samhällelig nivå, kotterinivå och personlig nivå.

De som hör till “makten”, oavsett vad kriterierna råkar vara, vet inte hur det är att vara av fel tro, etnicitet, födelseort, dialekt, hårfärg eller vad annat av arbiträra orsaker man kan hitta på.

Världen har alltid indelats i rättfärdiga och orättfärdiga. Och gissa vilka det är som har kriterierna! Du vet det, andra gissar… De “rättfärdiga” har kriterierna. Och vilka är då de “rättfärdiga”? Jo de som har makten. – Borde åtminstone inte någon oroa sig över att makt och rättfärdighet går hand i hand innan Israels Kung kommer tillbaka?

Under de decennia jag kan se tillbaka på har jag ibland varit i maktlägret och ibland varit i “utbölingslägret”. Och, kanske har du inte erfarit det, även ibland varit i det “diskriminerade maktlägret”.

Jag vet inte varför Herren har hulpit hittills (Eben Ha-Ezer) men, som vissa berömda personer sade: “Här är jag, och kan inte annat!”.

Och, efter denna ganska personliga kommentar, riktad till dig (och jag hoppas att min respekterade vän “WildWest” också läser den) vill jag vända mej till Mikael, som VAR en “sparring partner” för några år sedan.

Inget anfall mot Mikael!

Jag tackar Herren att du nu för (KANSKE) första gången i ditt liv får erfara hur det är att INTE tillhöra “maktens” läger.

Som vi sjunger i Kristustrogna kretsar, bävande, sorgsna, fruktande, och vad mer du vill: “Nu satan fritt må rasa….”; Jag väljer att inte citera vare sig sångförfattarens ord eller maktens (då SvK) respons.

Till slut vill jag banna “kristen extremistisk populism”! Men inte har jag några mandat att vare sig “för”-banna eller bann-“lysa”. Tack och lov!

Det kvittar om det handlar om “kulturmarxister som grundar sina feltolkningar av “Ananias och Safira” på Apostlagärningarna. Det kvittar om det handlar om den ensidigt proklamerade “påven” Urbanus som startade den fortsattade förbannelse vi erfar i dag. De så kallade “Korstågen” där arbetsösa (jämför Trump) drog ut för att vinna över Judar och Muslimer genom att våldföra sig på dem, halshugga dem, plundra deras hem, stänga in alla Judar i Jerusalem och stänga dörrarna och bränna dem inne.

FN gjorde en liknande sak den gångna veckan.

Ingen behöver säga “må fan ta”, nej ingen FÅR säga det.

Men var så säker, profetiorna är enstämmiga! HERREN kommer att “blåsa på Antikrist” och denne kommer då att försvinna som en mardröm efter klockan 5 på morgonen, raka spåret till eldsjön.

Tiden har kommit att fullständigt “strunta” (ordet “strunt” är grekiska och betyder skit, eller gödsel) i alla makthavare. Du är redan nu registrerad intill färgen på dina kalsonger.

Ge upp och använd den korta tid som är kvar att stå upp för sanningen.

Sedan må den som vill ställa Pilatus fråga: “Vad är sanning?”

/Kjell

Visits: 28

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *