Hellewoud – Vaken och bedjen!

Holländska kristna brukar ibland göra en cynisk anspelning på Hollywood. Det Holländska ordet Hellewoud låter litet lika Hollywood och det betyder “Helvetets skog”.

Om du har läst här litet nu och då vet du att jag gillar kryptiska rubriker på artiklarna.

Denna artikel kommer att handla om så kallad pop-kultur.

I helvetets skog samarbetar paparazzi med Mammons tjänare i mediavärlden om att positionera unga människor som “framgångsrika” och “avundsvärda”.

Mammons tjänare och paparazzi investerar i egen “framgång” när de först manipulerar unga människor till ett status av världsberömdhet och sedan låter dessa falla i allahanda frestelser som bryter ned deras liv.

Nya vinster för skandalpressen!

Skrotet, de pop-stjärnor man inte lyckades exploitera i Mammons berg-och-dal-bana, låter man falla i glömska.

Syftet är uppenbart, om man vill se det. Man vill förföra unga människor till genuin materialism, grundat på tillfredställandet av kortsiktig njutning.

Freddie Mercury, född Farrokh Bulsara 5 september 1946 i Zanzibars stenstad (i nuvarande Tanzania), död 24 november 1991 av aids, i London, var en brittisk artist, mest känd som sångare i bandet Queen.

På sin dödsbädd lär han ha sagt: “Jag önskar att jag hade haft åtminstone en meningsfull relation i mitt liv.”

Sir Michael Philip “Mick” Jagger, född 26 juli 1943 i Dartford, Kent, är en brittisk rockmusiker, främst känd som sångare i bandet The Rolling Stones. Han tituleras Sir Mick Jagger, adlad av drottning Elizabeth II den 15 juni 2002 och dubbad till riddare av prins Charles den 12 december 2003.

När Mick Jagger sjöng: “I can’t get no, satisfaction!”; klagade han säkerligen inte över sin potens. I en annan sång uttryckte han det så: “You can’t always get what you want!”.

John Winston Lennon, född 9 oktober 1940 i Liverpool, död 8 december 1980 i New York, var en brittisk musiker och kompositör. Han var en av grundarna av musikgruppen The Beatles. Han var gitarrist och klaviaturspelare. Som kompositör och sångare, dels med The Beatles och dels som soloartist, var han en av rockens förgrundsgestalter. John Lennon var en betydande fredsaktivist.

John Lennon predikade sitt flummiga love-evangelium i dimman av sina aspirationer på New Age, sex, drugs and rock ‘n roll.

Den ende av dessa tre som fortfarande lever är Mick Jagger. En av hans sånger hette “Sympathy for the devil”. Han hade vilda affärer med supermodeller och andra sexsymboler. Han använde drugs men blev aldrig så förslavad att han förlorade kontrollen.

Vi kan naturligtvis inte känna hans inre tankar, men jag befarar att han aldrig har haft samvetskval och alltså aldrig har känt behovet av frälsning. Nu snart 68 år gammal. Borta ur rampljuset till “förmån” för yngre, mycket yngre “stjärnor”.

Nu till mitt budskap

I vår kultur anses man som bakom och onyttig och mindre tillförlitlig om man redan passerat 50. Men det har inte alltid varit så. Och faktiskt är det inte så överallt i världen nu heller.

När Jesus talade om Abrahams profetiska insikt (Joh. 8:56-59) protesterade de skriftlärda högljutt, eller ska vi säga “hårt”.

Abraham, eder fader, fröjdade sig över att han skulle få se min dag. Han fick se den och blev glad.» Då sade judarna till honom: »Femtio år gammal är du icke ännu, och Abraham har du sett!» Jesus sade till dem: »Sannerligen, sannerligen säger jag eder: Förrän Abraham blev till, är jag.» Då togo de upp stenar för att kasta på honom. Men Jesus gömde sig undan och gick sedan ut ur helgedomen.

Vem tror du att du är? Du är ju inte ens 50!

Vet du vad en av själafiendens mest successfulla lögner är?

Jo!

Du har gott om tid att fundera på framtiden. Men du lever nu! Se till att du njuter av varje dag och gör allt du drömmer om. När du blir gammal kan du grubbla över resten.

Om du läser detta här visste du nog detta redan tidigare. Men har du sett hur detta har infiltrerat församlingarna?

Hur mycket kortsiktig success kan du se i beundrandet av, ofta unga, predikanter som berättar hur du skall göra för att få ut det som du vill av livet just nu? Metoder för att manipulera Gud. Vem lurar vem?

Jovisst, de kommer att citera valda delar av bibeltexter för att “bevisa” att just detta är Guds vilja.

Men glöm aldrig att Gud fördömer pop-kulturen och att man aldrig kan tjäna två gudar.

Endera Abrahams, Isaks och Jakobs Gud, eller njutningens och materialismens gudar, Mammon, Baal, Diana, Eros etc. etc……

Det finns ingen ersättning för Guds Ord. Var och en av oss har tillgång till det.

Och var och en av oss kan i stillhet vara tillsammans med Herren i vår bönevrå.

Det är där “vaken och bedjen” börjar.

/Kjell

Views: 26

3 thoughts on “Hellewoud – Vaken och bedjen!”

 1. Tack Kjell för detta budskap, kanske skulle du gå in djupare i vad du menar sker i våra församlingar idag. (framförallt i USA där nästan all “skit” kommer ifrån, Afrika, Asien, ja runt om vår jord, även i Sverige)
  Förstår hur du tänker och förmodligen vad du menar men jag tror vi är många som behöver se exempel och varningar på sådant som sker just nu idag i våra pop-kyrkor.

      (Reply)

 2. Men Läsare då 😉 skäms du inte att använda grova ord?

  Jag minns när jag var 11 år “gammal”. Vi bodde i Bromma och våra grannar var Baptister. Deras son sade ordet “skit” ibland och jag drog slutsatsen att Baptister inte var riktigt frälsta.

  Inte hade jag läst Bibeln och även om jag hade gjort det hade jag trott att Paulus skrev “avskräde”.

  Fil. 3:8 Ja, jag räknar i sanning allt såsom förlust mot det som är långt mer värt: kunskapen om Kristus Jesus, min Herre. Ty det är för hans skull som jag har gått förlustig alltsammans och nu räknar det såsom avskräde, på det att jag må vinna Kristus 9 och bliva funnen i honom, icke med min egen rättfärdighet, den som kommer av lag, utan med den rättfärdighet som kommer genom tro på Kristus, rättfärdigheten av Gud, på grund av tron.

  Inte hade jag då vetat att Paulus skrev [σκυβαλα] vilket betyder… ja, vad skall jag skriva… “skit”, “dynga”, “gödsel”.

  Starka ord av Paulus!

  Jo, jag kommer att gradvis skriva mer om dessa saker om Herren vill och jag får leva.

  /Kjell

      (Reply)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *